Aerocool Cylon 4 İlk İzlenim

Merhabalar. Arkadaşıma internetten araştırdığım sonuçlara göre Cooler Master Master Air MA410P yerine Aerocool Cylon 4 tercih ettik. Aralarında 100TL gibi bir fiyat farkı olmasına rağmen performansları eşit hatta Cylon 4 biraz daha iyi sessizlik açısından.

9600KF Stock, Aerocool Aero One Frost kasa ile 15 dakika AIDA 64 Stress testte 60 dereceyi geçmedi. Hem sessiz hem de görünüş (ARGB) bakımından çok iyi olması sebebiyle tercih edilir. Tek eksi yanı kurulumu. Kurulumu sanki ne kadar zorlaştırabiliriz diye düşünmüşler. Takmak 30 dakikamı aldı. Onun dışında fiyatına göre mükemmel diyebilirim. Verileri paylaşamıyorum çünkü şuan o PC'ye erişimim yok. Sadece alacaklara tavsiye etme konusunda kesinlikle tavsiye ederim. Verileri arkadaşımdan daha sonra isteyip burada paylaşabilirim.

Cylon 4’ün montajını bugün yaptım. Hem görünüş hem de soğutma olarak gerçekten iyi.

Stok fan ile 20 dakikalık Aida64 testinde CPU boşta 38 yükte ise 74 dereceye ulaştı.

Cylon 4 ile 20 dakikalık Aida64 testinde CPU boşta 33 yükte ise 55 derecede kaldı.

Fiyatına göre güzel bir soğutma sağladı, mATX anakartı olanlar rahatlıkla kullanabilir.

Bende işlemci fanı arıyordum yorumları görünce aldım. Aerocool Cylon 4 bugün geldi. Görünüşe önem verdiğim için tercih ettim tabi fiyat performansta önemli. Kutunun içinden çıkan termal macunu kullandım değerleri yazmıyordu.
R5 3600 ile teste soktum.
Gördüğüm max değerler şu şekilde;
Cylon 4 ile Boşta 35 - Yükte 85'i geçmedi ne kadar zorlasamda.
Stok fan ile Boşta 45 - Yükte 100'ü gördüm ve kapattım belki dahada çıkardı.
Ankara'nın kuru yaz sıcağında bu testi yaptığımı belirtmek isterim evin içi zaten yanıyordu :)
Ben memnun kaldım fiyatı uygun, performansı iyi birde görünüşü çok iyi bence alınır. Kurulum zor demişsiniz ben 5dk da hallettim bu arada :)

@AlperTurhan20 MX-4 ile en fazla 80 derecelere ulaşacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim öneriniz için. Macun değişme zamanı gelince önerdiğinizi alabilirim. Şimdilik değerler yeterli normal kullanımda 60'ı geçmedi. Hava sıcaklığını da hesaba katarsak bence güzel değerler.

Teşekkür ederim öneriniz için. Macun değişme zamanı gelince önerdiğinizi alabilirim. Şimdilik değerler yeterli normal kullanımda 60'ı geçmedi. Hava sıcaklığını da hesaba katarsak bence güzel değerler.
Macunu değiştirdinmi bilmiyorum arctic duo ile bunun arasında kaldım şuanki oyunlarda maks derecen kaç?

Macunu değiştirdinmi bilmiyorum arctic duo ile bunun arasında kaldım şuanki oyunlarda maks derecen kaç?
2K orta grafiklerde bazı oyunlarda 75-80 arası çalışıyor sanırım ekran kartı fazla zorluyor işlemciyi, 1K ultrada 55-60 arası genelde, macunu değiştirmeye gerek görmedim değerler böyle olunca, ben memnunum fiyatına göre gayet başarılı. Şöylede bir şey var ben fazla ses olmasın diye düşük hızda ayarladım %25-%50 arası çalışıyor siz hızı arttırırsanız bu dereceleri bile görmezsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_20200830_022701.jpg
    IMG_20200830_022701.jpg
    98,6 KB · Görüntüleme: 123
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı