Aerocool P7-L240 için termal macun önerisi

Daha fazla  
Merhabalar,

1 ay sonra sıvı soğutucu almayı düşünüyorum, şimdiden termal macununu hazır edeyim istedim.
Alacağım sıvı soğutucu: Aerocool P7-L240 Intel ve AMD Uyumlu 240mm Radyatör RGB Sıvı Soğutma Sistemi
Termal macuna ayırdığım maksimum bütçe 75 TL.
Bütçeme göre en kaliteli termal macun önerisi istiyorum sizlerden..

Ayriyeten Aerocool P7-L240 sıvı soğutucu ile Ryzen 5 2600X işlemcinin stock soğutucu arasında tahminen kaç derece fark olur? Bu benim için önemli, boşa para vermek istemiyorum. Sadece tahmini olarak bir şeyler söyleyebilirseniz sevinirim.

Son olarak bu sıvı soğutucuda RGB destekleme olayı varmış, anakartım MSI B450 Gaming Plus destekler mi?

asdd.jpg

Şimdiden teşekkürler.

Anakartınız ile RGB destekleyebiliyorsunuz. Alacağın sıvı soğutmanın içinde Gigabyte, Asrock, Asus, MSI olan anakartlara belli başlı tabii ki destek sunuyor.

Ben Kryonaut'u alırdım. Aceleniz yokmuş gerçi ama satın almadan evvel siteyle iletişime geçip kaç günde size ulaşacağını teyit etmek isteyebilirsiniz.
Tamamdır teşekkür ederim, son olarak R5 2600X stock soğutucusu ile, bu sıvı soğutmanın arasında tahminen kaç derece farkı olur sizce? Kimse tahminen bir şey söylemedi boşa gitsin istemiyorum paramın. :)

Tamamdır teşekkür ederim, son olarak R5 2600X stock soğutucusu ile, bu sıvı soğutmanın arasında tahminen kaç derece farkı olur sizce? Kimse tahminen bir şey söylemedi boşa gitsin istemiyorum paramın. :)

Dolaylı yoldan bir çıkarım yaparak bu soruya cevap bulmaya çalışabiliriz.
Öncelikle alttaki birinci resim en alttaki videodan alınmıştır. Wraith Spire soğutucunun Hyper 212 soğutucusu ile olan bir karşılaştırması. İkinci resimde ise Hyper 212 ve Aerocool P7-L240 soğutucunun da yer aldığı bir karşılaştırma tablosu var. Kaynak linki aşağıda. Siz de buna benzer kaynaklar ve incelemeler bularak stok soğutucunuzun bu sıvı soğutma ile kıyaslamasını yapabilirsiniz.

3cd94mB.png

temp_oc_aida64_fpu.png

Aerocool P7-L240 All-in-One Review

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 3cd94mB.png
    3cd94mB.png
    429,3 KB · Görüntüleme: 73
Dolaylı yoldan bir çıkarım yaparak bu soruya cevap bulmaya çalışabiliriz.
Öncelikle alttaki birinci resim en alttaki videodan alınmıştır. Wraith Spire soğutucunun Hyper 212 soğutucusu ile olan bir karşılaştırması. İkinci resimde ise Hyper 212 ve Aerocool P7-L240 soğutucunun da yer aldığı bir karşılaştırma tablosu var. Kaynak linki aşağıda. Siz de buna benzer kaynaklar ve incelemeler bularak stok soğutucunuzun bu sıvı soğutma ile kıyaslamasını yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 355458

Eki Görüntüle 355459

Aerocool P7-L240 All-in-One Review

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu fotoğraflardaki test sonuçları İntel işlemciye ait değil mi?
Yoksa ben mi yanlış anladım.

Bu fotoğraflardaki test sonuçları İntel işlemciye ait değil mi?
Yoksa ben mi yanlış anladım.
Odaklanmamız gereken şey soğutucu performansı ise hangi işlemci olduğu fark etmez, tüm soğutucuların aynı koşullarda ve işlemcide test edilmesi yeterlidir. Sadece 2600x üzerinde yapılan bir test belki tek tük vardır karşılaştırma ise muhtemelen yoktur. Attığım linkte test prosedürü de yer alıyor, gerekirse Google Translate yardımıyla inceleyebilirsiniz.

Düzeltme: Cümleyi tekrar düzenledim, kafam başka yere gitmiş, soğutucu performansından bahsediyorum yanlış anlaşılma olmasın. Yani siz önce 212 ile Wraith Spire arasındaki farka sonrada P7-L240 ile 212 arasındaki farka bakmalısınız işlemciden bağımsız olarak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı