anilanilanil
Centipat
Daha fazla
Tekrar teşekkür ederim İntel İ5 8400 ve stok soğutucu kullanıyordum ancak bugün Arctic MX-4 ve İncehesap.com üzerinden indirimde bulduğum kule tipi bir soğutucu aldım bunları uygulayıp tekrar test yapıp buraya bırakırım.İlginiz için çok teşekkürlerTermal macun rakı değildir, yıllandıkça kalitesi artmazVeya ben mi yanlış anladım son cümleni bilmiyorum. Bir defa sürdüysen minimum 1,5 sene hiç değiştirmene gerek yok.
Ancak bazı insanlar mobil GPU yongalarına 5-8 sene boyunca hiç dokunmayıp da sonradan termal macun değiştirmek istediğinde yonga ellerinde kalabiliyor
Masaüstü işlemcileri bu noktada problem yaratmıyor çoğu zaman. Kısacası 2 yıl dokunma hiçbir şekilde, gerek yok.
Dostum öncelikle çok özür dilerim, vakit yakalamakta problem çektim bir miktar.
Sıcaklık tarafında problem görünmüyor, test süresini uzatmana gerek yok.
Konuya gelecek olursak bellek miktarındaki yetersizlikler anlık takılmalara sebep olabilir. Genelde depolama aygıtları kaynaklı anlık takılmalar olabiliyor.
Bu devirde halen daha HDD kullanmaya devam etmiyor olman gerekirdiYani 500GB SSD, mümkünse NVme satın almanı öneririm / Derken anakartında slot olmadığını gördüm. M2'ler de işini görür.
En azından 20MB/s altına inmezsin kolay kolay en kötün senaryoda bile. Samsung almanı öneririm her anlamda.
Yani böyle bir HDD üzerinden oynadığında, güncel bir sisteme sahip olduğun düşünüldüğünde "Anlık takılma yaşamasan bile" o sistemin depolama aygıtını değiştirmen gerekir her halükarda.
Bilinçli davranışından ötürü taktir ettim3700X güzel bir işlemci olsa da güç tüketimi pek yüksek değil. Buna rağmen 650TL verdiğin soğutucu 68 dereceye çıkmasına izin veriyor sıcaklıkların. Yani problem yaratacak bir değer değil ancak 68'e de çıkmasın isterdim şahsen. Bu; sıvı soğutmaya bir sitem aslında. 2 dakika olmuş bir de test başlayalı.
Aynı işlemci ve soğutucu ile farklı insanlar nasıl değerler alıyor araştır istersen.
Kullandığın işlemci ve soğutucuyu belirtmen faydalı olabilirdi ancak senin de gördüğün gibi sıcaklık değerlerin güzel. 266MHz artıştan bir şey olmaz merak etmeStres testlerinde bellekler de yoğun kullanılıyor zaten, bir problem olsa sıkıntı yaşardın mutlaka.
FX serisi işlemciler için bu rehberden faydalanabilirsiniz. Stabilitenin kontrolü noktasında da sizlere katkı sağlayacaktır. 4.7GHz'de stabil olmayacaktır tahminen. Deneyip görmek lazım, çok denemek lazım daha doğrusuDaha fazla zorlamalı mıyım? Aynı işlemci ile 60 derecelerde sabit 4.5 4.7 değerlerini alanlar gördüm.
Merhaba, ilk mesajında kurallara özen gösterdiğin için tebrik ederimArkadaşlar merhaba,
Yeni bilgisayar topladım ve gerekli driverları vs kurduktan sonra stability test yaptım, ancak sıcaklıklar yüksek geldi. Üzerinde ryzen5 3600 ve stok soğutucu var. Bu işlerde yeniyim. Değerler yüksek mi ve ne yapmalıyım? Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler
Ben teşekkür ederim, aldığın soğutucuyu da merak etmedim değil. Onu da paylaşırsın mümkünseTekrar teşekkür ederim İntel İ5 8400 ve stok soğutucu kullanıyordum ancak bugün Arctic MX-4 ve İncehesap.com üzerinden indirimde bulduğum kule tipi bir soğutucu aldım bunları uygulayıp tekrar test yapıp buraya bırakırım. İlginiz için çok teşekkürler
FX serisi işlemciler için bu rehberden faydalanabilirsiniz. Stabilitenin kontrolü noktasında da sizlere katkı sağlayacaktır. 4.7GHz'de stabil olmayacaktır tahminen. Deneyip görmek lazım, çok denemek lazım daha doğrusu
FX 4100 Overclock Rehberi
Technopat Sosyal'den herkese merhaba, bu konumuzda stabil bir Overclock işlemini aşama aşama nasıl yapacağımızı öğreneceğiz. Bizler bu işi bilinçli bir biçimde yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Olabildiğince sizi sıkmamaya çalışacağım, hevesiniz varsa daha da artar umarım. Bilindiği üzere...www.technopat.net
Merhaba, ilk mesajında kurallara özen gösterdiğin için tebrik ederim
Normalden biraz yüksek görünüyor değerler. Soğutucu montajını sen mi yaptın?
Ben teşekkür ederim, aldığın soğutucuyu da merak etmedim değil. Onu da paylaşırsın mümkünse
10 dakikada 93 görmüş ancak anlık 84, ortalama 86 seyretmiş. Stok soğutucuların blokları çok küçük olduğundan ısı çok dengesiz yükselip alçalabiliyor.
Gündelik kullanım ile yeterli olacaktır, nispeten iyi bir soğutucusu var ancak kaliteli bir termal macun ve düzgün bir montaj ile; hava sirkülasyonu yeterli bir kasada bu kadar yüksek düzeylere çıkmayabilir sıcaklık.
Bu arada 1600AF stok fan ile stability denemesi. Ortalama 77 derece ancak bunlar 3.7GHz üzerinde stabil gerçekleşmedi. Sıcaklık yüzünden 3.5'e geri çekiyor işlemci kendini, performanstan ödünç vermese daha da gider bu sıcaklıklar.
Kibrit kutusu kadar soğutucu blok ile anca bu kadar oluyor; ancak oyunlarda hiçbir problem yaratmıyor, ısınmıyor. 60 dereceyi geçmeden kasa fanlarımı çalıştırmıyorum şahsen.
Eki Görüntüle 539770
Teşekkürlersoğutucu montajını Vatan Bilgisayar yaptı, kargoyla bana gönderdi. Diğer testleri de yaptım, CPU sıcaklığı dışında bir sorun görünmüyor gibi. Forumlarda da okudum, OC yapmayanlara stock fan yeterli diyorlardı. Kafam karıştı.
Selam,Gamepower Windrunner ARGB adlı soğutcusunu aldım %42'ye yakın indirime girmişti.Çok cazip geldi 5 bakır boru 187 Watt TDP değerleri falan. Memnun kalırsam ve ütopik derecede ısı farkı olursa buraya bırakırım.
Tekrar Teşekkürler
Selam,
Teşekkürler çok iyi olur. Şu an 240 TL gözüküyor indirimli ama o kadar sık fiyat yükseltiyorlar ki yakalayamıyorum. Siz kaça almıştınız?