Aile çalışmaya zorlarsa ne yapmalısınız?

20 gün kalmış o kadar konu özellikle matematik gece gündüz çalışsan da bence yetişmez ailene durumu anlat odak problemini dicem de kendi ailemden biliyorum büyük ihtimal anlamazlar.Yani işin zor Allah kolaylık versin bende az dırdırıni çekmedim akrabalardan Malatya'nın en iyi Anadolu lisesine gittim gene yaranamıyorsun okulu bende sevmiyorum ama o kadarda kötü bir okul değil ama ne yaparsın eski kafa anlatsan da kendi bildiğini okur
 
Gözünüzü korkutup çalışmanız için baskı yapıyorlar hocam ama sizde emek verin çalışın söz konusu geleceğiniz.

Korkutma değil benim ailem diğerleri gibi değil
20 gün kalmış o kadar konu özellikle matematik gece gündüz çalışsan da bence yetişmez ailene durumu anlat odak problemini diyeceğim de kendi ailemden biliyorum büyük ihtimal anlamazlar. Yani işin zor Allah kolaylık versin bende az dırdırıni çekmedim akrabalardan Malatya'nın en iyi Anadolu lisesine gittim gene yaranamıyorsun okulu bende sevmiyorum ama o kadar da kötü bir okul değil ama ne yaparsın eski kafa anlatsan da kendi bildiğini okur

Hayır temelim var ama mat sıkıntı diğer dersler iyi mat olmayınca hepsi batıyor
 
Sana yemin edebilirim ki gunumuz TR'sinde okumak artık para kazandırmıyor. Anca doktor, diş hekimi olursan okumak iyi; diğer turlu hem işsiz kalırsın hem de karın tokluğuna çalışırsın. Ağabeyim elektrik mühendisi, şu anda gardiyan oldu. Al sana ulkenin ozeti. KPSS'ye çalışıyor ki kadroya versinler ancak 91 puan.

Benim hocalarım bile kendi oğulları için üni. sınavında bir şey yapamazlarsa işe vereceğim diyor. Şu anda bir kunefeci, araba tamircisi, kaynakçı kısaca zanaatçi olmak gundemde. Ben de senin gibi dusunuyordum ama lisede şunu gordum: Berberde çırak olarak işe başlasaydım 20 yaşında usta bile olurdum. En azından her yerde geçerli bir zanaatim olurdu. Avukat kuzenim İstanbul'da 6500 TL kazanıyor, evin kirası 5000 TL. Sen yap hesabını artık.
 
Sana yemin edebilirim ki gunumuz TR'sinde okumak artık para kazandırmıyor. Anca doktor, diş hekimi olursan okumak iyi; diğer turlu hem işsiz kalırsın hem de karın tokluğuna çalışırsın. Ağabeyim elektrik mühendisi, şu anda gardiyan oldu. Al sana ulkenin ozeti. KPSS'ye çalışıyor ki kadroya versinler ancak 91 puan.

Benim hocalarım bile kendi oğulları için üniversite. Sınavında bir şey yapamazlarsa işe vereceğim diyor. Şu anda bir kunefeci, araba tamircisi, kaynakçı kısaca zanaatçi olmak gundemde. Ben de senin gibi dusunuyordum ama lisede şunu gordum: Berberde çırak olarak işe başlasaydım 20 yaşında usta bile olurdum. En azından her yerde geçerli bir zanaatim olurdu. Avukat kuzenim İstanbul'da 6500 TL kazanıyor, evin kirası 5000 TL. Sen yap hesabını artık.

Doğrudur hocam ama korkuyorum yani sana evi zindan edeceğiz diyorlar
 
LGS sınavına gireceğim ve 8 ay boyunca hep kaçtım dersten, yani ders başına otursam bile az yapıp kaçtım. Bir türlü kendimi sıkamadım, yani şu ana kadar disiplinli bir hayatım olmamıştı ve bu sene ders çalışmam gerekince hep kaçtım sıkıya gelemedim ve netlerim istediğim liseye yetmiyor. Eğer LGS'de istediğim yere gidersem sıkıntı yok ama gidemezsem sanayiye verecekler. Bu, kesin, şaka falan değil ve sanayiye gitmek istemiyorum. Sınava 20 gün kaldı. Yapacağımı yapacağım ama sanayiye gitmek istemiyorum. Trol cevap yazmayın. Ne yapmalıyım?

20 gün boyunca sıkı çalışırsan 370i rahat geçersin diye düşünüyorum. Ama gerçekten sıkı çalışman lazım çalışamayacaksan ailenle konuş diyeceğim fakat bir etkisi olacağını sanmam.
 
Ya işte hayır korkutmak için değil benim annem diğer annelere göre çok farklı
Diyelim ki kotu yaptın. Hayatın sonu degil. O zindan lafta kalır. Bak, en kotusunu dusunelim. Sanayiye gitsen dahi aylık duzenli bir maaşın olacak ve zanaat ogreneceksin. Belki senin çalışkan, fen lisesine gidecek arkadaşların tıp fakultesini kazansa dahi 30 yaşında hayata atılacaklar. Sen ise o zaman da kendi dukkanı açıp, orada bulunmasan dahi duzenli gelir alacaksın. Sanayi orneğini; kaynakçı, aşçı, tesisatçı olarak değiştirebilirsin.
 
Hayır temelim var ama mat sıkıntı diğer dersler iyi mat olmayınca hepsi batı
Maalesef öyle ülkede yüz binlerce çocuğun matla çok problemi var.
Ama yapacak çok bişey yok dediğim gibi iş işten geçmiş matdan eksik olduğun konulardan bitirebileceklerini seç onlara 5-10 gün bak sonra 1 hafta boyunca deneme çözüp yanlışlarını tara.
Maks diyebileceğim bu aklıma da başka bişey gelmiyor
 

Geri
Yukarı