Aile sorunları yaşayan arkadaşıma nasıl yardım edebilirim?

emir erdem

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Lise 1
Arkadaşım 12 yaşında. 13 olacak 2 aya. Kız kendisi ve anne-babası 1 yaşında vefat etmiş. Dayısında ve yengesinde kalıyormuş ama kavga ediyorlarmış sürekli bana anlattı. Yardım etmek istiyorum ama üzülme birilerine anlat ağla içinde tutma demekten başka yardımım olmuyor. Kafayı yiyeceğim. Nasıl yardımcı olabilirim ona? Kartım vs. yok ama olsa da yani bu acıyı 10 yıllık Nitro bile düzeltmez. Fikri olan var mı? Ayrıca süreli dayısına ve yengesine anne baba diyormuş ve bunlardan dolayı derslerine de odaklanamıyor.

Arkadaşın dediği gibi zor zamanında yanında olmaktan başka bir şey yapamazsın. Senden fikir almaya çalışırsa objektif cevaplarsan daha iyi olur.

Arkadaşım 12 yaşında. 13 olacak 2 aya. Kız kendisi ve anne-babası 1 yaşında vefat etmiş. Dayısında ve yengesinde kalıyormuş ama kavga ediyorlarmış sürekli bana anlattı. Yardım etmek istiyorum ama üzülme birilerine anlat ağla içinde tutma demekten başka yardımım olmuyor. Kafayı yiyeceğim. Nasıl yardımcı olabilirim ona? Kartım vs. yok ama olsa da yani bu acıyı 10 yıllık Nitro bile düzeltmez. Fikri olan var mı? Ayrıca süreli dayısına ve yengesine anne baba diyormuş ve bunlardan dolayı derslerine de odaklanamıyor.

Kadınlar duygusal varlıklardır. Her türlü duygusuna yardımcı olabilirsin. Arkadaşlık duygusuna arkadaşı olarak, yalnızlık duygusuna yanında olduğunu hissettirerek, karamsarlık duygusunda ona güzel şeyler söyleyip bunları uygulayarak. Anne ve baba yokluğunu hiçbir şey telafi edemez bence ama bu saydıklarım belki bir nebze iyi gelebilir.

Kadınlar duygusal varlıklardır. Her türlü duygusuna yardımcı olabilirsin. Arkadaşlık duygusuna arkadaşı olarak, yalnızlık duygusuna yanında olduğunu hissettirerek, karamsarlık duygusunda ona güzel şeyler söyleyip bunları uygulayarak. Anne ve baba yokluğunu hiçbir şey telafi edemez bence ama bu saydıklarım belki bir nebze iyi gelebilir.

Çok teşekkürler hocam :)

Çok teşekkürler hocam :)

Allah ona bol bol sabır güç kuvvet sana da senin gibi iyi niyetli insanlar versin. Bu arada su zamana kadar çokça kız arkadaşım oldu ve şuna şahit oldum hepsinde. Çok küçük seylerden bile cok mutlu olabiliyorlar. Yeter ki yaptigin o kucuk şey onu düşündüğünü ona hissettirsin. Mesela senin icin degerli bir seyi ona verebilirsin ve verirken ona senin icin o seyin ne kadar degerli oldugunu anlatirsan onun icin o hediyenin kiymeti hiçbir paraya denk gelemeyecek kadar cok olur. Ayrica senin icin yaşamış oldugun cok önemli olaylari onunla paylasmanda onu cok mutlu edecektir. Gerekirse yasadigin seylerde kendini aptal yerine düşürebilirsin sırf onu gülümsetmek için. Bu sayede seninle herhangi bir sekilde vakit gecirirken kendini cok iyi hissedecektir. Bunlar benim düşüncem tabii.

Yardımcı olacağım diye bebek bakıcılığı yapmaya başlama istemeden. Yerinde tut samimiyetini, tek verebileceğim tavsiye bu. Kendini bebek bakıcısı gibi hissetmeye başladığın an iki yol oluşuyor önünde, ya sen sıkılıp kendini geriye çekiyorsun, ya da içten içe böyle hissetmene rağmen hiçbir şey olmamış gibi devam edip kendini mutsuz ediyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı