Ailem beni oyun bağımlısı sanıyor

Ben de aynı şeyi yaşıyorum fakat artık takmıyorum bana sürekli oyun oynuyorsun diyorlar ve ben hiç oyun oynamıyorum belki arada Valorant girerim o kadar. Derste video oyunları ile alakalı bir şey çıktı karşımıza ve hoca aynen şunu söyledi "bunu oyunun krallarına soralım" sonra benim yapmamı istedi ben de cevap vermedim takmadım.
 
Bir de televizyondan belgesel ve haber hariç hiçbir şey izlemiyorum. Saçma diziler var. Bazı haberler sansasyonel ve televizyon tek taraflı etkileşim. Ama benim oynadığım oyunlarda arkadaş ortamı var. Arkadaşlarla oynamak televizyon izlemekten daha mantıklı bence.
 
Bir çoğumuzun ailesi hayatlarını kendilerini geliştirmeden yaşıyorlar. Bu durum yeniliklere adapte olmalarını engelliyor. Doğası gereği insan bilmediği şeylerden korkar. Radyonun olmadığı zamanlarda kitap okumak, televizyonun olmadığı zamanlarda radyo dinlemek, internetin olmadığı zamanlarda televizyon izlemek, şimdide internette takılmak engelleniyor. Ailenin seni anlamasını istiyorsan; onların hayatlarından örneklerle ne yaptığının farkına vardırmaya çalışabilirsin (anlamak için gayret göstereceklerini sanmıyorum). Mesela baban pandemi öncesi her akşam kahveye gidip arkadaşlarıyla batak oynuyorsa, bunu örnek gösterip arkadaşlarınla batak oynamaktan daha farklı bir şey yapmadığını anlatabilirsin.

Daha az oyun oynadığın halde annenin sürekli tam tersini iddia etmesi konusuna yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Yapacağın en mantıklı hamle üniversiteyi bitirene kadar tahammül et. İşe başladığında kendi evine çıkarsın, masraflarla baş edemezsen de bir tane ev arkadaşı bulursun.
 
Bırak kafalarına göre takılsınlar. Sen zaten derslerine çalışıyorsun. Sınavlardan yüksek notlar alınca bir daha ağızlarını açamayacaklar. Öğretmenine gelince. Okuldan mezun olunca bir daha yüzünü bile görmeyeceğin biri. akışına bırak.
 

Geri
Yukarı