Ailem bilgisayar almadan büyüyorum

Hocam merak etmeyin aynı durumdayız bir de buradaki herkes 3060 Ti PC var

Bence o kadar emin konuşmayın. Zamanında i3 6100 4 GB RAM'li Ofis bilgisayarıyla günümü geçirmişliğim var. Buradaki insanların yarısı kendi parasını kazanarak o seviyede bilgisayar almış olabilir ya da baba parasıyla bir şekilde almış olabilir. Şu an GTX 1650 ekran kartı olan laptop kullanıyorum.

Bence o kadar emin konuşmayın. Zamanında i3 6100 4 GB RAM'li ofis bilgisayarıyla günümü geçirmişliğim var. Buradaki insanların yarısı kendi parasını kazanarak o seviyede bilgisayar almış olabilir ya da baba parasıyla bir şekilde almış olabilir. Şu an GTX 1650 ekran kartı olan laptop kullanıyorum.

Hocam sizinki yine iyiymiş benim APU sistemim var YouTube'da 720p alınca çöküyor.

Hocam merak etmeyin aynı durumdayız bir de buradaki herkes 3060 Ti PC var vallahi bende PC varda YouTube 720p aldımda YouTube çöküyor APU sistem.
Bende niye 3060Ti yok 😀 Laptop en fazla düşük ayarlarda 30-40 FPS veriyor düşük sistem isteyen oyunlarda.
Ama hakkı var. 4-5 tane 1080 video ve 1 tane 1080p canlı yayın açsam sorun çıkarmıyor.
Pek oyun oynamadığım için sıkıntı yok o konuda.

Yaşım artık 15 oldu ama hayatımda hiç iyi bir bilgisayarım olmadı. Hep dersleri iyi olan başarılı biri olmama rağmen yaşıtlarımın oyun oynadığı her sene de ben onları izliyorum. Şu an bile artık sıkılmaya başladım oyunlardan ama daha adamakıllı bir bilgisayarım bile olmadı. Çok üzülüyorum bu duruma keşke korona döneminde veya başka durumlarda derslerime odaklanabileceğim bir bilgisayarım olsaydı diyorum. Sizin çocukluk döneminizde bilgisayarınız var mıydı?

İlk bilgisayarımı ilk okul 1. sınıfta almıştık. Sırf o zamanlar yeni yeni bilgisayardan ödev devri başladığı içindi. Ama aldıkları bilgisayar zamanında bile bir hayli sorunlu ve rezil bir bilgisayardı. Zaten böyle eşya satan bir mağazan alınmıştı. Lise 2'ye kadar o bilgisayarla idare ettim. Arkadaşlarım o zamanlar için Battlefield 3, Call of Duty Modern Warfare 2 gibi oyunlar oynardı ben ise oynayamazdım çok canım sıkılırdı. 14 yaşıma geldiğim zamanlar akıllı telefon furyası da yeni yeni başlamıştı, 14 yaşımda ilk defa 1 yaz boyu çalışıp akıllı telefon almıştım. Daha sonra liseye geçtiğimde ise 1 yaz çalışıp ailemin de biraz yardımı ile hayal sistemimi topladım. Lise 2'de kaç yaşında olduğumu hatırlamıyorum ama ya 15 ya 16'dır yani. Yazın asgari ücretle çalışabileceğin bir iş bulup yaz boyu dişini sıkarsan ailen bunu takdir edecektir ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. 3 ayda zaten güzel bir para çıkartabilirsin, üstüne ailenin desteği ile güzel bir sistem dizebileceğini düşünüyorum. Ya da 3 ay çalışıp bir konsol alabilirsin rahatlıkla.

Yaşım artık 15 oldu ama hayatımda hiç iyi bir bilgisayarım olmadı. Hep dersleri iyi olan başarılı biri olmama rağmen yaşıtlarımın oyun oynadığı her sene de ben onları izliyorum. Şu an bile artık sıkılmaya başladım oyunlardan ama daha adamakıllı bir bilgisayarım bile olmadı. Çok üzülüyorum bu duruma keşke korona döneminde veya başka durumlarda derslerime odaklanabileceğim bir bilgisayarım olsaydı diyorum. Sizin çocukluk döneminizde bilgisayarınız var mıydı?
Üzülmene gerek yok, derslerine odaklanmaya devam et bu durum derslerine odaklanmana engel değil. Gün gelir, izlediğin arkadaşların seni izlemeye başlar. Hayat böyledir, zorluk çekilmeden olmuyor. Derslerine odaklan ve kapağı iyi bir ülkeye at. Farkındayım, her şey yaşında güzel ama yapacak bir şey yok maalesef. Tekrar belirtiyorum, derslerine odaklan ve kapağı insanların, emeğin değer gördüğü ülkeye at. Biliyorum her ülkede sıkıntılar var o halde kötünün iyisini seç.

Evet ama PC kötü diye derslerimi yapamıyorum hocam.
Bu durum derslerine yapmana engel değil. Dersleriniz için Celeron bilgisayar bile işinizi görür. Tekrar belirtiyorum, bir büyük tavsiyesi: derslerine odaklan ve iyi bir ülkeye git. Dediklerimi yaparsan belki ileride beni de anarsın... :) Not: ailene bu konuda baskı yapma, onları da anla. Onlar senin iyiliğini istiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı