Akıl hastanesinde yatmak istemek

353380

Kilopat
Makaleler
1
1 Kez gittim okb tanısı konuldu. Bir daha gideceğim bu seferde kişilik bozukluğu koyar büyük ihtimalle cidden problemliyim ve dışarıyı sevmiyorum, nefret ediyorum. Ailem üzülmese şimdiden yatmak isterim ama orası çok güzel. Dışarıdaki insanlardan farklı bir görüş dediğimde insanların direkt yargılamasından tut çok problemliyim. İleri derece Okb'yim. Bilen bilir çok sıkıntı bir durum. Zarar vermek isteyen türden olunca problem büyük. Ne önerirsiniz dışarı saçma geliyor?

1 Kez gittim okb tanısı konuldu. Bir daha gideceğim bu seferde kişilik bozukluğu koyar büyük ihtimalle cidden problemliyim ve dışarıyı sevmiyorum, nefret ediyorum. Ailem üzülmese şimdiden yatmak isterim ama orası çok güzel. Dışarıdaki insanlardan farklı bir görüş dediğimde insanların direkt yargılamasından tut çok problemliyim. İleri derece Okb'yim. Bilen bilir çok sıkıntı bir durum. Zarar vermek isteyen türden olunca problem büyük. Ne önerirsiniz dışarı saçma geliyor?

Polemiğe girmek istemem😉

İnsanlar kendi düşüncelerinden farklı düşünenleri dışlar.

Hiç akıl hastanesinde yatmadım, nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum.

Bende dışarıya çok az çıkıyorum ve sevmiyorum pek. Bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Bir dönem bende OKB den muzdariptim. Ama profesyonel bir destek almadım, bunu kendi kafamın içinde çözmem gerektiğini düşündüm, okuduğum bir kitap bana bu konuda çok yardımcı oldu. Benim gibi bir çok insanın yaşadığı sorunları konu alan ve onların nasıl iyileştiğini düzgün bir dille anlatan gerçek konulara dayalı bir kitap.

Ama öncelikle kesinlikle profesyonel bir destek almanı tavsiye etmek zorundayım, ben irademin güçlü olduğunu bildiğim için bunun üstesinden kendi başıma gelebildim, eğer sen yapamıyorsan mutlaka destek al.

İlk olarak da bu kitabı mutlaka oku.

Yazar: David Burns
Kitap: İyi Hissetmek

İmtihan dünyası burası. Dağa git ormanda yürü bazen. Köpek de alabilirsin. Dışarıyı sevmiyorsan evde al bilgisayarda oyun oyna bu kadar basit. Bende de takıntı hastalığı var bozukluk. Seroquel XR ve Esmax kullanıyorum ilaç çok azalttım bazen. Akıl hastanasi dediğin insan dolu orda bulaşma.

İleri derece Okb'yim. Bilen bilir

10 yıldır aynı hastalığı ben de çekiyorum, gerçekten en kötü hastalıklardan biridir.
Dünyayı zindan eder, yaşamının her anı işkencedir.
Lakin eskiye göre bir nebze iyi sayılırım.
Tıbbi tedaviler işe yaramıyor, tamamen kendi psikolojini kontrol altına almakla alakalı.
Bunu nasıl yapacaksın?
1- İnsanlara olduğundan fazla değer vermeyeceksin.
2- Dünyada güzel şeylerle kötü şeyler birlikte vardır, kötü şeyler de yaşamın bir parçası olduğunu kabulleneceksin.
3- Küçük şeylerden de tebessüm çıkarmaya çalışacaksın, çünkü aslında bir çok şey küçük birer komediden ibarettir.
4- Yardım edeceksin ama asla karşılığında bir şey beklemeyeceksin, yardım etmiş olmak dahi tek başına mutluluktur.
5- Dünyayı ve üzerindekileri çok da önemsemeyeceksin, dediğim gibi bu dünya aynı zamanda sana acı çektiren bir yapıya sahip.
Şİmdilik aklıma gelenler bu kadar.
Akıl hastanesine gitme, asıl deliler dışarıdadır, bu delilere takılmak daha eğlencelidir.

10 yıldır aynı hastalığı ben de çekiyorum, gerçekten en kötü hastalıklardan biridir.
Dünyayı zindan eder, yaşamının her anı işkencedir.
Lakin eskiye göre bir nebze iyi sayılırım.
Tıbbi tedaviler işe yaramıyor, tamamen kendi psikolojini kontrol altına almakla alakalı.
Bunu nasıl yapacaksın?
1- İnsanlara olduğundan fazla değer vermeyeceksin.
2- Dünyada güzel şeylerle kötü şeyler birlikte vardır, kötü şeyler de yaşamın bir parçası olduğunu kabulleneceksin.
3- Küçük şeylerden de tebessüm çıkarmaya çalışacaksın, çünkü aslında bir çok şey küçük birer komediden ibarettir.
4- Yardım edeceksin ama asla karşılığında bir şey beklemeyeceksin, yardım etmiş olmak dahi tek başına mutluluktur.
5- Dünyayı ve üzerindekileri çok da önemsemeyeceksin, dediğim gibi bu dünya aynı zamanda sana acı çektiren bir yapıya sahip.
Şİmdilik aklıma gelenler bu kadar.
Akıl hastanesine gitme, asıl deliler dışarıdadır, bu delilere takılmak daha eğlencelidir.
doğru diyorsun.

@353380
Muhtemelen genetik faktör var. Benim babam da var OKB. Ben de var ama iyi olmaya çalışıyorum zor ama nedense hayatı seviyorum. Ondan çok problem olmuyor ama cidden ağır bir hastalık.

Mesela bir sorun yaşadın insanlara anlat rahatla yada bu foruma yaz yardımcı olalım.
Ben de var seni çok iyi anlıyorum.

Halam bu hastalık yüzünden intihar etti. Sülalemizde OKB bulunduğu için babamdan bana geçti.

Son düzenleme:

Yatmak istiyor iseniz yatmanız lazımdır belki de.

@353380
Muhtemelen genetik faktör var. Benim babam da var okb. Ben de var ama iyi olmaya çalışıyorum zor ama nedense hayatı seviyorum. Ondan çok problem olmuyor ama cidden ağır bir hastalık.

Mesela bir sorun yaşadın insanlara anlat rahatla ya da bu foruma yaz yardımcı olalım.
Ben de var seni çok iyi anlıyorum.

Halam bu hastalık yüzünden intihar etti. Sülalemizde okb bulunduğu için babamdan bana geçti.

Çok teşekkür ederim. Bu arada başın sağ olsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı