AKK/AKN yerine “Kota”

brltpc

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2014
Mesajlar
1.844
Makaleler
31
Çözümler
2
Yer
Artvin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgi Teknolojileri Bölge Uzmanı
Çoğu haberde ve video gördüğümüz okuduklarımızdan anlıyoruz ki mevcut yasalarımızda o kadar çok açık var ki firmalar kelime oyunu yaparak yapmak istediklerini her türlü yapıyorlar. Şimdi AKK/AKN kalkıyor yerine kota geliyor. Neymiş efendim kota aşımı olduğu taktirde 1GB için 2TL falan gibi. Arkadaşlar ben anlamış değilim bu BTK bu adamlarla masaya oturup nasıl anlaşma yapıyor? Ben şöyle diyeyim siz şöyle diyin ikimizde yolumuzu bulalım mı diyor nedir arkadaş? Derdimiz kota aşımları olduğunda hızımız çok düşürülmesin ki interneti kullanabilelim dedik adamlar AKK/AKN kalkıyor diye bir ton haber yaptı. Sonuç AKK/AKN yok kalktı tamam okey eee? Kota getirdik. Türkiye gerçekten fırsatlar ülkesi buna bir kez daha şahit oldum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnızca bir firma onayladı kotayı şimdilik. Superonline ise ortalıkta dolaşan belge görüntülerini yalanladı. Bununla birlikte tamamen sınırsız tarifeler yayınladı.
 
İnternet Servis Sağlayıcıları BTK'nun belirlemiş olduğu kurallar çerçevesine uymak zorundadır. TTNet ve Superonline gibi belli başlı İSS'ların basın açıklamalarında olduğu üzere BTK düzenlemelerinden taviz verilmemiştir. Kullanıcıların en merak ettiği 2 noktaya kesin cevap şu;
  • AKK sonrası hızlar 1 Mayıs itibariyle kullanıcının abone olduğu tarife hızına bağlı olarak kademeli şekilde düşecektir.
  • 1 Mayıs itibariyle 02.00-08.00 yapılan indirmeler ve yüklemeler kotaya işlemeye devam edecek, fakat AKK'dan düşmeyecektir.

Sadece Kablonet böyle bir olaya imza atmıştır.
 
Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Çok tepki çekerler. Bir de ismi, Akıllı ve Kota'ymış. Bizi aptal yerine koyuyorlar, ama böyle bir şey mümkün değil.
 
Zaten bunlar özel firma, eğer o AKN sonrası yüksek hızı altyapılar taşımaz ise, otomatikman altyapı hizmetleri başlayacak, o maliyetleri şirket karşılayamaz ise fiyatları artırabilir. Bunun bir standardı yok,
en iyisi Türknet gerçekten, 100 Mbsn'e kadar 60 TL, 150 GB AKN müthiş, Türk Telekom bile yapamıyor bunu anlamış değilim.
 
Bu günlerde öyle bir söylenti dolaşıyor. Özellikle yine bir forum sitesinin yaptığı canlı yayınla bir belge paylaşılmıştı. Tabi her şeyi dikkate alıp yürürlüğe girmeden tepki koymak en iyisi.
Fakat, Superonline şöyle bir tarife yayınladı. Bunun üzerine bana göre tüm tezler çürümüş oldu.

superonline.jpg
 
@TamayDogar İyi de oradaki pakette zaten AKN'siz diyor. Fiyatı yüksek olması normal hiç düşmeyecek. Telefon içinde mi acaba?
Fiber paketlerde telefon zorunluluğu yok.
Bu fiyatlara daha önce limitsiz paketler yoktu üstadım. 100-200 GB'lık kotalı paketler vardı.
Bence 25 Mbit Full limitsiz bir paket için fiyat çok normal. Eski fiyatları göz önünde bulundurursak tabi.

Ben şu an 100 GB kotalı 35 Mbit internete 78 TL ödüyorum. Hizmet aldığım firma Turk Telekom. ve Mayıs ayına girmeden telefon geliyor paketinizi 12 lira fark ile 200 GB'lık pakete yükseltelim diyorlar. Mayıs'ta zaten hızımı 16 Mbit'den daha aşağıya çekemeyeceksiniz neden paket yükselteyim dedim. Telefondaki kişi onlar sadece söylenti dedi.
Tavsiyem bu günlerde paket değişikliği için gelen telefonlara itibar etmeyin.
 
Son düzenleme:
Fiber paketlerde telefon zorunluluğu yok.
Bu fiyatlara daha önce limitsiz paketler yoktu üstadım. 100-200 GB'lık kotalı paketler vardı.
Bence 25 Mbit Full limitsiz bir paket için fiyat çok normal. Eski fiyatları göz önünde bulundurursak tabi.

Türknet daha iyi ustam zaten 100 Mbsn'e kadar 60 TL, sonrası 24 Mbsn'e düşüyor. Bir vakit en yüksek hız sonrası da o paketten yüksek hem de ucuz.

Edit: AKN sonrası o paketteki ile aynı hız ama ucuz.

Ben Türknet OIM'den bakıyorum, 16 Mbsn hız için AKN sonrası 5 Mbsn'e çevrilmiş. Ya onlar bilmiyor yada biz yanlış görüyoruz.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı