Akkuyu Nükleer Santralde patlama meydana geldi!

Ek01000

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Öncelikle diyecek söz bulamadığım için oluşan 2. olayı sizinle paylaşmak istedim. Mersin'de yaşıyorum ve yanı başımıza ya zararına işletecek ölü bir santral ya da patlayacak bir bomba inşaattı yapıyorlar. Daha doğrusunu onu bile yapamıyorlar! Daha öncesinde temelinde çatlak çıkan santralin şimdi de inşaatta patlama meydana gelmiş. Santralin olduğu yerde yaşayan arkadaşımın camlarının kırıldığını da öğrenerek bilgiyi onayladım. Cidden süreç tam anlamıyla bir faciaya doğru sürükleniyor.

Daha öncesinde bana nükleeri savunan bütün arkadaşları bu konuya davet ediyorum. Fikirlerimizi merak ediyorum. Özellikle @SideWinder hocam ile daha öncesinde hatırı sayılır bir tartışmamız olmuştu.

Herkesin fikrini seviyeli bir ortamda tartışmaya davet ediyorum. Teşekkürler.

Haber de yanıltma var. Dinamit patlatılmış, inşatta bir kaza vs söz konusu değil.
Aşırı sol veya aşırı sağ haber sitelerini, kanallarını takip etmeyiniz.
Açıkçası araştırmama rağmen hiçbir yerde dinamit ile patlatıldığına dair net bir kanıt göremedim. Sadece bir vatandaşın "dinamit patlattılar" tarzında bir açıklaması izledim.

Şimdi bu tek paragraf haber mi Allah aşkına?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında patlama meydana geldiğini ileri sürdü.

Başarır Twitter hesabından, “Mersinlilerin artık huzuru kalmadı! Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” dedi.

Neyse,

Olay hakkında şu an için bir açıklama yok. Resmi ya da herhangi bir teknik açıklama da yok. Birkaç yerde dinamit patlatıldığına dair duyumlar gördüm. Şu videoda da dinamit olduğu görülüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olay hakkında şu an için bir açıklama yok. Resmi ya da herhangi bir teknik açıklama var. Birkaç yerde dinamit patlatıldığına dair duyumlar gördüm. Şu videoda da dinamit olduğu görülüyor.
Zamanında "temelde çıkan çatlak" haberini de yalanlamışlardı bundan dolayı bu tür olaylar yanlış anlaşılabiliyor. Umarız öyledir hocam. Yine de hiçbir şekilde güven vermiyor.

Diyelim ki dinamit patlattılar, bu kadar kör ve habersiz bir şekilde patlatma yapmaları da bana kalırsa çok amatörce. Milyar dolarlık projede yapılan hatalara baksanıza.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı