Akşamları uyku gelmemesi

4Roses

Hectopat
Katılım
15 Aralık 2019
Mesajlar
65
Selamlar herkese direkt konuya geçeyim.

Haftanın 4 günü yoğun bir tempoyla çalışmama rağmen, genelde akşamları yorgun olmuyorum ve (buna bağlı olduğunu sanıyorum) gece 1'den önce bir türlü uykum gelmiyor. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum, kullandığım zaman da zaten ya sarhoş gibi kalkıyorum yataktan ya da öğlene kadar uyumuş oluyorum.

Sizin bu duruma karşı uyguladığınız taktikler nedir, ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik olacak ama bir doktara görünebilirsiniz. Kafeinli içecekler çok tüketiyor musunuz? Çok düşünmeyin uyuyamam demenizi psikolojinde etkisi var herhangi bir hastalığın var mı mesela bazı hastalıklar da öyle sorunlar olabiliyor uyku getirici çaylar içebilirsiniz zararı olacağını sanmıyorum. Çok bir bilgim yok umarım düzelir sorunun. Bende de bazen ne kadar yorulursam yorulayım uyuyamıyorum ve asla 11.20'den önce uyuyamam psikoloji işte. Markette de satılıyor çaylar
 
Sapık değilim ama yatmadan önce ne yaptığını söyler misiniz? Çünkü yatmadan önceki zaman beynimizin en yaratıcı fikirleri ürettiği zamandır ve bu zamanlarda genelde telefona bakarsanız uykunuz gelmez bende kısa süre önce sizle aynıydım ama yatmadan önce kitap okursanız probleminiz ortadan kalkar. Kitap şart değil sevdiğiniz herhangi bir şeyi okuyun teknolojiden uzak sanki miamideki sahil kenarında olan evinizde kahve içiyormuş gibi. Ayrıca kahve alırken vergi ödemiyorsunuz bunu da aklınızdan çıkarmayın.
 
Klasik olacak ama bir doktara görünebilirsiniz. Kafeinli içecekler çok tüketiyor musunuz? Çok düşünmeyin uyuyamam demenizi psikolojinde etkisi var herhangi bir hastalığın var mı mesela bazı hastalıklar da öyle sorunlar olabiliyor uyku getirici çaylar içebilirsiniz zararı olacağını sanmıyorum. Çok bir bilgim yok umarım düzelir sorunun.
Saat 6'dan sonra kafein tüketmiyorum, aslında beşiktaş'taki evim kentsel dönüşümden dolayı yıkıldığı için ailemin yanına geldim bir süreliğine ve açık konuşmak gerekirse son derece düzensiz yaşıyorlar özellikle annem gece 4'den önce hiç uyumaz hol ışığı sürekli açılır kapanır, tv sesi bir yerden vb. bir dolu rahatsız edici etken var yani erken yatmaya uğraşsam bile biyolojik saatimden ayrı dış etkenler de uyumama mani oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı