Aküsüz USP iş görür mü?

murat45654

Hectopat
Arkadaşlar elektrik kaynaklı input lag sorunu yaşıyorum ve bu yüzden UPS almayı düşünüyorum. Lakin sıfır ürünler çok pahalı ben de 2.el almayı düşünüyorum. Acaba aküsüz 2.el UPS alsam elektrik varken sorunumu çözmemde yardımcı olur mu?(Başlığı yanlış yazmışım UPS demek istemiştim)

Son düzenleme:
Aküsüz UPS bir işe yaramaz ki. Sadece yükteyken açık tutma anlamında düşünmeyin, dengelenmelerde anlık akım sağlayamadığı için yine sistem kapanır, ayrıca elektrik tesisatı problemliyse cihazlarınıza daha fazla zarar verebilir.

Aküsüz UPS bir işe yaramaz ki. Sadece yükteyken açık tutma anlamında düşünmeyin, dengelenmelerde anlık akım sağlayamadığı için yine sistem kapanır, ayrıca elektrik tesisatı problemliyse cihazlarınıza daha fazla zarar verebilir.

Peki 600 wattlık PSU için ne kadarlık bir UPS almam lazım veya regülatör alsam elektrik kaynaklı input lag için çözüm olur mu? Elektrik kesintisinde kullanmak için istemiyorum sadece elektrik varken sorunumu çözecek alet arıyorum.
@Yener K. hocam galiba siz bu işlerden anlıyordunuz yardımcı olur musunuz?

Aküsü olmayan UPS işe yaramaz. 600W için Line İnteraktif modellerde 1 KVA almak gerekir. Regülatör de voltaj dengelemesi yapar.

Merhaba. Maalesef input Lug'a içten kaynaklı ise voltaj kaynaklı değilse hiçbir bir çözüm olamaz hocam, çünkü "input lug" başka bir sorunla, donanımın kendi iç elektronik yapısıyla doğrudan ilgilidir. Yani input lug" monitörün iç elektronik aksamının hızına bağlı yaşanan bir gecikmedir". 600 watt net PSU harcama gücü için 1000 VA'lık bir UPS almak gereklidir. Aküsü olmayan UPS cihazlara yararından çok muhtemelen bir zararı da olabilir. Line-interaktif UPS şebekedeki küçük dalgalanmaları düzeltir, çok doğrudur, ancak cihaz iç elektronik yapısından oluşan bir gecikmeye ise kesinlikle çare olamayacaktır. Bu hassasiyeti mouse'ların DPI'sine, yani mouse duyarlılığı ve hassasiyet'ine benzetebilirsiniz.
Alıntıdır. Kaynak: Input Lag Nedir? Giriş Gecikmesi Rehberi

Merhaba. Maalesef input Lug'a içten kaynaklı ise voltaj kaynaklı değilse hiçbir bir çözüm olamaz hocam, çünkü "input lug" başka bir sorunla, donanımın kendi iç elektronik yapısıyla doğrudan ilgilidir. Yani input lug" monitörün iç elektronik aksamının hızına bağlı yaşanan bir gecikmedir". 600 watt net PSU harcama gücü için 1000 VA'lık bir UPS almak gereklidir. Aküsü olmayan UPS cihazlara yararından çok muhtemelen bir zararı da olabilir. Line-interaktif UPS şebekedeki küçük dalgalanmaları düzeltir, çok doğrudur, ancak cihaz iç elektronik yapısından oluşan bir gecikmeye ise kesinlikle çare olamayacaktır. Bu hassasiyeti mouse'ların DPI'sine, yani mouse duyarlılığı ve hassasiyet'ine benzetebilirsiniz.
Alıntıdır. Kaynak: Input Lag Nedir? Giriş Gecikmesi Rehberi
Bendeki input lagın elektrik kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü bilgisayarımı bilgisayar tamircisine götürdüğümde sorun yoktu ancak eve geldiğimde oyunda akıcı olmama ve mermi gitmeme sorunu devam etti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı