Alım gücümüz yakın zamanda yükselir mi?

Kişi başı aylık yaşama maliyeti 12 bin küsür. Yoksulluk sınırı 30 bin küsür.

Sence yükselir mi?
Bence yükselmez.

Yükselmesi için olması gereken şeylerden bazıları:

Ülkeye neptün büyüklüğünde altın kaplamalı gezegenin düşmesi,

Amerika, İngiltere, Çin bir araya gelip ülkelerini tamamen Türkiye'ye bağışlamaları.

Böyle doların 10 lira olması 10 seneyi öyle eskisi gibi 1 TL olması 40 50 seneyi bulur gibi geliyor bana. Batırması kolay düzeltmesi zor.

Bu ülkede dolar 1-2 TL'yi bulamaz artık. O ihtimal sadece para biriminden 1 sıfır atarak olur. Asgari ücret 8500 TL dolar 1 TL hayal onlar. Dolar biraz düşer ya da sabit kalır fakat insanların kazandığı para artar. Enflasyon düşer. O zaman alım gücü artar hayat normale döner.

Belli olmaz kanka kknin aday olma haberi yatırım risk puanını düşürdü ülkede. Eğer gelecek adam bazılarının isteklerini okeyler o yönde devam ederse dolar yükselmez düşer.

Kanka bu kk ile falan alkası yok hükümet yine seçim kazanmak için dolar kurunu sabit tutmaya çalışıyor yani bunu yapmakda pek iyi bir şey değil kaynaklarımı sunayım ilginizi çekerse bakabilirsiniz: Reuters anlattı: Merkez Bankası, eksi rezerve rağmen doları nasıl tutuyor? - Diken
Bu da merkez bankasının dolar tahmini bu tahminler hep 2-3 TL aşağı oluyor.

1679178453518.png

Örneğin.

1679178572096.png

1679178586447.png

Doğru, akıl alır gibi değil.

Şunu da ekleyeyim alım gücünün düşüklüğünün ekstra hissedilmesindeki sebepler benim açımdan kredi kartlarının peynir ekmek gibi dağıtıldığı, kredilerin havada uçuştuğu, her şeye uzun aylar taksit yapılabildiği, yurtdışından minimum vergilerle ürün getirdiğin dönemin sona ermesi.

Şu anki sistemi al 10 sene öncesine götür yine millet boğulacaktı. Bak benim 0 TL gelirim vardı Garanti Bankası bir AVM'ye stand kurmuştu öylesine doldurdum 1500 TL limitli kart göndermişlerdi. Komedi çünkü asgari ücret 750 TL'ydi o zaman. Şimdi sen gidip bir kağıt dolduruyorsun 0 TL gelirinle haftaya 20K limitli kredi kartı gönderiyorlar adresine. Şaka gibi değil mi?

Merhaba forum üyeleri, bildiğiniz gibi alım gücümüz oldukça düşük. Bugün bir şey almaya kalksan bile ateş pahası olmuş durumda. Örneğin, telefonumu yenilemek istiyorum. 4,5 yıldır 6S kullanıyorum ve artık gerçekten yetersiz gelmeye başladı. Ekranı patladı falan filan. Bakıyorum fiyatlara, S23 Ultra 40 bin falan. iPhone telefonlara bakıyorum onlar da aynı civarda. Yani bir telefon nasıl 40 bin TL olur aklım almıyor. Alım gücümüzün yakın zamanda yükseleceğini düşünüyor musunuz? Özellikle seçimden sonra. Teşekkürler.

Herkes en az beş yıl fan demiş de 1-2 yılda bile iyi bir yonetimle çok güzel yerlere gelinebilir Türkiye potsnsiyelu çok yüksek bir ülke.

Türkiye 19.03.2023 yani şu an itibari ile Amerika ile siyasi, ekonomik, eğitim her alanda yer değiştirse bile yani Türkiye, Amerika olsa bile toparlanması en az 50 sene alacaktır.

Bundan önceki çok dsha buyuk ekonomik krizler gerçek manada paranın pul olduğu dönemlerden bile 10-15 yılda çıkıldı farkında iseniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı