[Alındı] Corsair K70 MK.2 RGB Cherry MX RED

Klavyenin hem Technopat tarafından hem de @Kaslan adlı arkadaş tarafından kullanıcı incelemesi yapıldığı için çok uzun tutmayacağım, kısaca kendi görüşlerimi aktaracağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klavyeyi daha yeni aldım, GameEkstra üzerinden 629 TL'ye alındı. Bundan önce kullandığım Logitech G610(Cherry MX Brown) ve G512(Romer-G) ile karşılaştırmalı bir inceleme olacak.

Ürün Cherry MX Red, Brown, Blue, Silent ve Speed olarak 5 farklı anahtar modeli ile satılıyor. Ülkemizde çoğunlukla kırmızı anahtarlı ürünler satılıyor.

Ürünün kutu içeriğinden 1 adet tuş sökme aparatı ve 2 farklı mini yedek tuş takımı çıkıyor. ( W,A,S,D ve Q,W,E,R,F) Birinin MOBA ve MMORPG oyuncuları için diğerinin de FPS oyuncuları için yapıldığını tahmin ediyorum.

2.jpg

Artıları:
+ Önceki versiyonda bulunmayan Corsair logosu aydınlatması çok hoş duruyor. Bu bölgenin üstünde pleksi bir cam bulunuyor.
+ Multimedya tuşu barındırıyor ve G610'da kullandıklarımdan çok daha kaliteliler, özellikle ses ayarlama tekerleği çok başarılı.
+ Yazılımının kalitesi. Konunun başında Technopat'ın iCUE incelemesi bulunuyor, merak ediyorsanız bakabilirsiniz.
+ Tuş anahtarları gömülü vaziyette değil bu da aralarında pislik birikmesini biraz da olsa önlüyor.
+ Kablosu çok kalın, kasıtlı yapılmadığı takdirde herhangi bir şekilde zarar göreceğini zannetmiyorum.
+ Kutudan çıkan tuş sökme aparatı sayesinde, ortadan bir tuş sökerken kenardakileri sökmenize gerek kalmıyor.
+ Klavye üzerinde USB portu olması kontrolcü bağlayacaksanız ve kasanız size uzaksa çok işe yarıyor.
+ Klavye ile USB için kablonun 2 ucu var, isterseniz sadece klavye kablosunu takip USB girişini kullanmayabilirsiniz.

Eksileri:
- Işık kalitesini G512'ye göre başarısız buldum, daha soluk duruyorlar.
- Bilek desteği sentetik deri veya kumaş gibi daha konforlu bir malzemeden yapılabilirdi.
- Klavye üzerindeki USB portunun 2.0 olması.
- İndirime denk gelmezseniz uçuk rakamlara satılıyor.

22.jpg

11.jpg

6.jpg
7.jpg

Özet geçmem gerekirse kullandığım en Premium klavye diyebilirim, gerek malzeme kalitesi olsun gerek tuş kalitesi olsun. Yüzey malzeme kalitesi bundan önce kullandığım G512'ye fazlasıyla benziyor fakat G512'de multimedya tuşları veya bilek desteği bulunmuyor.

Gayet güzel klavye fakat gidip de 800-900 TL gibi astronomik rakamlar vermeye de gerek yok.

Peki ben bu konuyu neden bir arkadaş sosyalde bu ürünü sattı olarak algıladım.:kararsız:
Klavye güzel görünüyor. Sadece şu ses kontrol tekerleğini sevmiyorum ben, elinizle yanlışlıkla sesi kısıp açabiliyorsunuz.

SS'nin LED'leri bana bütün markalardan kaliteli geliyor nedense. Corsair'in LED'lerini hoş bulmuyorum. Ama klavyeyi ışık için de almıyoruz.

Taş gibi ömürlük klavye, hayırlı olsun. 400 TL'ye kadar düşen Corsair K70 RED LED modeli de güzel.

- Işık kalitesini G512'ye göre başarısız buldum, daha soluk duruyorlar.
Bence çok daha iyi duruyor. Özellikle taban aydınlatması çok başarılı. G512'de taban aydınlatması olmaması büyük eksiklik bence.
Hayırlı olsun ben de Strafe RGB modelini aldım. Razer'ın Green Switch'lerinden sonra Red Switch çok rahatlatıcı geldi:)
Sadece şu ses kontrol tekerleğini sevmiyorum ben, elinizle yanlışlıkla sesi kısıp açabiliyorsunuz.
Ben de keşke bende de olsa diyorum:kıkırda:

Yorumlarınız için teşekkürler. Ben de nedense ses tekerleği olmadan yapamıyorum. Bundaki tekerlek biraz daha sert G610'a göre öyle el çarpmasıyla ses seviyesi değişecek türden değil. :D

@Jira Steelseries LED'lerini hiç klavyede görme şansı yakalayamadım ama Rival 600'dekiler fazlasıyla hoş. (y)

Bugün deneyimleme şansı yakaladım klavyeyi alalı birkaç saat oluyor. İlk izlenimlerim benim de klayve çok kaliteli ses seviyesi gayet güzel tatminkar ve rahatsız edici değil. Hızına bir yorum yapmaya bile gerek yok.

Sadece 2 yönde eksi puan alacak benden bunları da ilk gözüme çarpanlar olarak söylemek istedim.

Bilekik dayama aparatanın klavyeye bağlı oluduğu yer çok zenne hissiyatı vermese de, çıkartmak istediğinizde kırılacak sert bir plastik yapıya sahip. Herkesin başına gelmiş şu klavye ayaklarının zamanla kırılma problemi yaşarmıyım diye düşündürttü bende. 1200 tl gibi bir fiyata satılan klavyeden daha sağlam bir çözüm beklerdim. El dayama aparatının da alüminyum olmasını beklerdim.

Klavye çok kaliteli mi evet çok kaliteli, ben indirimli olarak 900 tl gibi bir fiyata aldım. Almışken iyisini alayım mantığıyla, seçim sizin tabiki.

10 parmak klavye kullanan biri olarak klavyenin 10 parmak klavye yazımı için de gayet uygun olduğunu söylemeliyim.

10 üzerinden 9 puanı hak ediyor.

Aldığım model tam olarak budur,

Corsair K70 RGB MK.2 Rapidfire Cherry MX Speed Türkçe Mekanik Gaming Klavye

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı