Alındı: Gigabyte GT 1030

RandomCat

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Meslek
Bakkal
Merhaba, bu benim ilk konum ve kendim satın aldığım ilk ekran kartım. Yıllarca AMD Radeon 5500 HD ile süründüm. Bu yaz GTX 1070'li bir sistem toplayacaktım ama Bitcoin nedeniyle alamadım. Ben de bu yazı geçirmelik bir ekran kartı satın alayım dedim ve işlemcime (Intel Quad Core Q8400) en uygun ekran kartını aramaya başladım. Düne kadar GTX 1050 almaya kararlıydım fakat incelemelere baktığımda GT 1030 ile GTX 1050'nin benim sistemimde aynı performansı verdiğini gördüm. O yüzden 30 dakika önce GT 1030 aldım. Yarın kart gelince konuyu güncelleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 ile 1030 aynı performans vermesi imkansız. Hangi testlere baktınız?
Dostum işlemci musluğun ucu gibi ne kadar çok su koysan bile yine aynı performansı veriyor(3 5 fpsyi katmıyorum işin içine). Aslında anlaması çok kolay işlemcim çöp olduğu için aynı performansı veriyor.

Son düzenleme:
Dostum işlemci musluğun ucu gibi ne kadar çok su koysan bile yine aynı performansı veriyor(3 5 fpsyi katmıyorum işin içine). Aslında anlaması çok kolay işlemcim çöp olduğu için aynı performansı veriyor.
Eğer alınabilirse her zaman bir üst model tercih edilmelidir bence. Sonradan İşlemciyi değiştirince pişman olmayın.

Eğer alınabilirse her zaman bir üst model tercih edilmelidir bence. Sonradan İşlemciyi değiştirince pişman olmayın.
Siz bilerek mi anlamamazliktan geliyorsunuz yoksa ciddi misiniz anlamiyorum? Adam ozellikle bu yazi gecirmek icin aliyorum demis. Yani sonra hem islemciyi hemde ekran kartini upgrade edicek.

Dostum Intel Quad Core'lar 775 pin anakartlarla uyumludur. Benim bu anakarta takacağım en yüksek işlemci şu anlık Intel Xeon x5470'dir. 350w psu'ya sahip olduğum için de takamıcam. Başta belirtmiştim sonraki yaz güncel bir sistem toplayacağım. Ayrıca arkadaşlara tavsiyem Nvidia Gt1030'a çamur atanlara aldırmayın, güncel oyunları ultrada çalıştırmasa da sizi idare edebilecek, az güç tüketen bir kart (eski bilgisayarların genelde PSUları 300-400w arası oluyor). Yarın benchmark değil oyun testlerini atacağım buraya.(Ayrıca niye Gtx750ti almadın diye sorulabilir, psu'm yeterli gelmiyordu ayrıca fiyatı eski bir kart için oldukça pahalı.)

Yurtiçi kargo sağolsun kargom pazartesiye kaldı. Ayrıca beklerken Witcher 3 indirdim ve şimdiki ekran kartımla test ettim. Amd Radeon 5500 HD(Ati Radeon diye geçiyor ama Amd olarak değiştirdiler.), 720p'de 24,25 fps alıyor. Beni çok şaşırttı hatta oynanabilir bile.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı