[Alındı] i5 6600 ve GTX 1070 Sistem

Arkadaşlar, sonunda hayalini kurmuş olduğum sistemi almış ve montajlamış bulunmaktayım. Sizlerle bir an önce sistemin detaylarını ve benchmarklarını paylaşmak istiyorum. Oyun içi video çekmeyi bilmediğimden telefonumun kamerasıyla çekmeye çalıştım, bazı görüntüler tam çıkmamış olabilir, bu hususta kusuruma bakmayınız. Sistem:
GTX 1070.PNG

Ekran kartı da GTX 1070 arkadaşlar.

kasa 1.jpg

Pc foto 1.jpg

Sistem 1.jpg

Bu da kullanmakta olduğum overlock profili :

oc profili 1.jpg

Arkadaşlar, birazdan oyun testlerini paylaşacağım.

Arma 3 1080p Ultra:
arma 3 1080p ultra.jpg
arma 3 ultra.jpg
Arma 3 Overclocklu :
arma 3 ocli.jpg

Arma 3 Overclocksuz :
arma 3 ocsiz.jpg

Bf 4 1080p Ultra :
bf4 1080p ultra.jpg
Bf 4 Overclocklu :
bf4 1080p ultra ocli.jpg
Bf 4 Overclocksuz :
bf4 1080p ultra ocsiz.jpg

Bf 4 4k Ultra :
bf4 4k ultra.jpg
Bf 4 4k Overclocklu :
bf4 4k ocli.jpg

Bf 4 4k Overclocksuz :
bf4 4k ocsiz.jpg

Crysis 3 1080p Ultra :
crysis 3 ultra.jpg
crysis 3 1080p ultra.jpg

Crysis 3 Overclocklu :
crysis 3 ocli.jpg
Crysis 3 Overclocksuz :
crysis 3 ocsiz.jpg

DayZ 1080p Ultra :
dayz 1080p ultra.jpg
DayZ Overclocklu :
dayz ocli.jpg

DayZ Overclocksuz :
dayz ocsiz.jpg

Farcry 4 1080p Ultra (Field of View ayarı maximumda) :
farcry 4 1080p ultra.jpg

Farcry 4 Overclocklu :
farcry 4 ocli.jpg
Farcry 4 Overclocksuz :
farcry 4 ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 1080p Ultra :
shadow of mordor 1080p.jpg
shadow of mordor 1080p ultra.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocklu :
shadow of mordor 1080p ocli.jpg
shadow 1080p ocli.jpg
Shadow of Mordor 1080p Overclocksuz :
shadow 1080p ocsiz.jpg
shadow of mordor 1080p ocsiz.jpg
Shadow of Mordor 4k Ultra :
shadow of mordor 4k.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocklu :
shadow 4k ocli.jpg
shadow of mordor 4k ocli.jpg
Shadow of Mordor 4k Overclocksuz :
shadow 4k ocsiz.jpg
shadow of mordor 4k ocsiz.jpg
Witcher 3 1080p Ultra :
witcher 3 1080p ultr.jpg
witcher 3 1080p ultra.jpg
Witcher 3 1080p Overclocklu :
witcher 3 1080p ocli.jpg
Witcher 3 1080p Overclocksuz :
witcher 3 1080p ocsiz.jpg
Witcher 3 4k Ultra :
witcher 3 4k ultra.jpg
Witcher 3 4k Overclocklu :
witcher 3 4k ocli.jpg
Witcher 3 4k Overclocksuz :
witcher 3 4k ocsiz.jpg
Zombie Army Trilogy 1080p Ultra :
zombi army 1080p ultra.jpg
Zombie Army Overclocklu :
zombi 1080p ocli.jpg
Zombie Army Overclocksuz :
zombi 1080p ocsiz.jpg

Arkadaşlar, test ettiğim oyunlarda tüm ayarlar Maxed Out'tur. Yani alınabilecek en son ayarlardır, daha üstü yoktur. Yaptığım overclock, bana tüm oyunlarda yaklaşık %10 performans artışı sağladı ve 2 gündür kullanıyorum, gayet stabil, herhangi bir sorunu yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum. İnşallah sizleri aydınlatabilmişimdir, resimlerden bazıları net olmayabilir, kusuruma bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir oyuna bağlı kalmamak gerek. Hatta tek bir detayda kalınmamak gerek. GTA 5 ve çimlere takmış vaziyettesin. Şöyle düşün 1080 SLI yapsanda FPS çimli alanda tatmin etmiyorsa bu kartların yetersizliğinden değil oyunun yeterince iyi optimize edilmediğindendir. Elindeki kart çok güçlü ve yeni bir kart sırf bir oyunun bir bölgesinde FPS kaybın var diye 1070'i tukaka yapmamak gerekir. Overclock ayarın tatmin edici duruyor. Dediğim sıvı soğutucu aparatıyla ve istersen Custom Vbios ile çıtayı daha yukarı çıkarman mümkündür. Tabi üst seviye overclock bilgisi lazım onun içinde, sonuçta standart voltaj limitini kaldırıp risk alıyorsun.

Çok tecrübeli değilim. Voltaj vermeyi düşünmüyorum o riski alacak kapasitede değilim. Bu overlock denedim tüm oyunlarda stabil ve aldığınız fpsnin direkman %12 üstüne çıkartıyor yani 60 alıyorsan 70 civarı oluyor. Beni tatmin ediyor, voltajsız. Sizce bu şekilde iyi mi, dediğim gibi çok tecrübeli değilim bu şekilde kalması sorun olamz değil mi fanlarda %90da çalışıyor o da sıkıntı yapmaz inşallah.

Kart yeni olduğundan overclock'lu kullanmanın zararını hemen görmezsin. Referans soğutmadan üst düzey performans beklememek gerekir. Zaten fanın yüksek çalışmasının sebebide kartın yeterince iyi soğutulmadığındandır. Sana tavsiyem kartı referans şekliyle kullanacaksan ya hiç overclock yapma yada küçük çaplı fazla ısı, gürültü yapmayan şekilde overclock ile kullan. Fanların sürekli %90 çalışması iyi değil.

Kart yeni olduğundan overclock'lu kullanmanın zararını hemen görmezsin. Referans soğutmadan üst düzey performans beklememek gerekir. Zaten fanın yüksek çalışmasının sebebide kartın yeterince iyi soğutulmadığındandır. Sana tavsiyem kartı referans şekliyle kullanacaksan ya hiç overclock yapma yada küçük çaplı fazla ısı, gürültü yapmayan şekilde overclock ile kullan. Fanların sürekli %90 çalışması iyi değil.

Bu 3 4 ay ocli kullanıcam sonra eski haline döndürücem yazın çok oyun oynıyıcam bu yaz işte. 1 2 sene ocli kullanırsam sorun olur değilmi 3 4 aydan bir şey olcağını sanmam. %90 dada 3 ay falan kullanıcam işte. %80de olur ama 70den 75 oluyor. Msi falan da bekleyemedim oynamam gereken oyunlar var. Bu arada ocsiz halinde fanlar otodayken 82 derece oluyor.

Bu 3 4 ay ocli kullanıcam sonra eski haline döndürücem yazın çok oyun oynıyıcam bu yaz işte. 1 2 sene ocli kullanırsam sorun olur değilmi 3 4 aydan bir şey olcağını sanmam. %90 dada 3 ay falan kullanıcam işte. %80de olur ama 70den 75 oluyor. Msi falan da bekleyemedim oynamam gereken oyunlar var. Bu arada ocsiz halinde fanlar otodayken 82 derece oluyor.
Olmassa biraz daha bekleyeceksin ve özel soğutmalar çıkınca (corsair in soğutma kiti vs) alacaksın.

Olmassa biraz daha bekleyeceksin ve özel soğutmalar çıkınca (corsair in soğutma kiti vs) alacaksın.

Alırım sorun değilde trde satılmıyor işte amazonla falan uğraşmak istemiyorum fazla. %80 %90 da fanların calısması cok sıkıntı yapmaz bence. Bu yazı çıkartsın yeter sonra yormıyıcam pcyi fazla zaten.

Everest 750w bronz psu var fakat cızırtı sesi geliyor çok fazla değil ama genede rahatsız ediyor. Sistemin performansını etkiler mi ?

Sistem yükteyken psu dan ses neredeyse hiç gelmiyor fakat boştayken cızırtı daha çok geliyor. Takmalımıyım sizce ?

Arkadaşlar lütfen bilgisi olan paylaşsın. Dikkatli dinlediğim zaman çıldırtıyor beni cızırtı sesi fazla değil ama kulağımı tırmalıyor yani kasa yanımda. Tüm kabloları tam oturdu. Yükteyken ocliyken ses azalıyor boştayken ses artıyor çözemedim. Sistemi bu yaz sorunsuz kullanm ak istiyorum bu yaz için topladım zaten ama genel olarak düşündüğümüzde inşallah sıkıntı yaratmaz bu güç kaynağı. Cızırtı dışında pek sorunum yok 750w zaten sistemi beslememesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

İade imkanın varsa güç kaynağını iade et. Yenisiyle yada daha iyisiyle değiştirsinler. Daha sıcaklar yeni artıyor. Ne olacağını kestiremeyiz sorunsuz dersin birgün oyunun en heyecanlı sahnesinde çat diye bilgisayar komple kapanıp yanık kokusu etrafı sarmadan önce önlemini al.

Dostum GTA 5'de çimli alanda 25-30 FPS şu an normal. Daha ekran kartı yeni olduğu için bu sonuçlar bu şekilde. Ekran kartına güncelleme geldikçe stabile ve gücü artacaktır. Merak etmeyin.
İnşallah dediniz gibi olur. Keşke güç kaynağını kasa ile beraber almayaydım. Everest sonuçta bronze 750watt olsa ne olacak. Cızırtı sesi geliyor biraz ama katlanıcaz artık. Garantiyle uraşmak istemiyorum zaten sorunsuz diye geri yollarlar. Cızırtı fazla değil dikkatli dinlemezsen duyulmuyor.

İade imkanın varsa güç kaynağını iade et. Yenisiyle yada daha iyisiyle değiştirsinler. Daha sıcaklar yeni artıyor. Ne olacağını kestiremeyiz sorunsuz dersin birgün oyunun en heyecanlı sahnesinde çat diye bilgisayar komple kapanıp yanık kokusu etrafı sarmadan önce önlemini al.
Yahu kardeşim ''Everest'' diye kalitesiz değil.

80 plus sertifikasını öpücükle vermiyorlar. :uyan:

İnşallah dediniz gibi olur. Keşke güç kaynağını kasa ile beraber almayaydım. Everest sonuçta bronze 750watt olsa ne olacak. Cızırtı sesi geliyor biraz ama katlanıcaz artık. Garantiyle uraşmak istemiyorum zaten sorunsuz diye geri yollarlar. Cızırtı fazla değil dikkatli dinlemezsen duyulmuyor.
O normaldir. Benim koca RM750x' de bile oluyor. :D:like:

Alırım sorun değilde trde satılmıyor işte amazonla falan uğraşmak istemiyorum fazla. %80 %90 da fanların calısması cok sıkıntı yapmaz bence. Bu yazı çıkartsın yeter sonra yormıyıcam pcyi fazla zaten.

Yani buda bir seçenek. Zaten korkma (ama buna güvenip zorlama). Sen yakmadan pc kendini kurtarır.

Birde madem güç kaynağı arıyorsun, RM750x tavsiyemdir, bizzat kullanıyorum. (biraz((bayağı))tuzlu) :D

Sistemim:

[Alındı] Intel i7 6700K ve GTX 970 Sistem

Yani buda bir seçenek. Zaten korkma (ama buna güvenip zorlama). Sen yakmadan pc kendini kurtarır.

Birde madem güç kaynağı arıyorsun, RM750x tavsiyemdir, bizzat kullanıyorum. (biraz((bayağı))tuzlu) :D

Sistemim:

Bütçe olsa zaten everest alırmıydım :D 5300e zor topladım butceyı asarak. Dedıgım gıbı sıstem bostayken hafif cızırdama sesi var cok duyulmuyor dıkkat etmeyınce. Kulagımı powere dayayınca fark ettim. Sesten bir şey olmaz degil mi ? Ama surekli var o cızırtı az da olsa. Ama rahatsız olmuyorum.

Sistemim:

Sisteminiz hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edersiniz. Güncel oyunlarda aldıgınız performans nedir ? 1070 bile beni tatmin etmedi founderse oc yapmadan kullanılmıyor. Witcher 3 1080p her şey fulde 50 60 fps alıyorum :(

Sistemim yazı çıkartsın yeter bakalım görcez :D Bu bütçeye bu kadar oldu .

Sizin sisteminiz pcyi kapat diyince hemen kapanıyomu benimki kapanıyo ama anakart sistemi 5 saniye dha bekletiyo kapandıgı halde ve sonra tam olarak kapanıyor. Sizdede böyle mi ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı