[Alındı] Kron XC150 V Fren

Makaleler
4
Daha fazla  
Arkadaşlar sonunda bir bisiklet sipariş edebildim. 80 TL'ye idareten bir bisiklet almıştım ölüyordu bisiklet. Onu 65 TL'ye satıp kendime YK Bisiklet'ten Kron XC150 V Fren aldım. Bugün istedim ve telefonla aradım boyumun 1.73 olduğunu söyledim onlarda bana 18" önerdiler. Siyah-kırmızı modelini aldım (@BilgisayarKurdu sağ olsun.)
Normalde sarı-siyah modelini söylüyordum sonra yorumlarda kırmızı modelini alın dediğini görünce dikkatlice kırmızı modeline baktım ve kırmızının sarıdan daha iyi olduğunu gördüm.

Bisiklet Pazartesi günü elime ulaşıcak ve açıkçası bazı kaygılarım var bunlar ise şunlar.

1-Bisikletin %90'ı montajlı gelmeyeceği için ve oturduğum yerde de (Batman) Kron bayisi olmadığı için mecburen kenar mahalle bisikletine bırakmak zorunda kalacağım ve bu hiç içime sinmiyor. 600 TL'ye çok büyük emek vererek aldığım bisikleti onların eline teslim etmem benim için çok kötü.

2-Bisikleti okul için kullanamayacağım çünkü okulum çarşının orada ve bisiklet çalma oranı %98'in üstünde. Hepsine teker teker selamlar.

Sana sadece gidon, jantlar ve büyük bir ihtimalle pedaller çıkartılmış şekilde gelecektir. Elinde bir tane ingiliz anahtarının ve alyan takımının olması yeterli. Genel oranda bu tip bisikletlerde mandallı mil bulunduğu için jantları takıp direk mandalını sıkman yeterli olur, pedalleri ise ingiliz anahtarı ve gidon sökük ise yada düz bir biçimdeyse gidon boğazının alyanlarını gevşetip düzeltmen veya takman yeterli.

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsunlarımızı söyleyerek başlayalım :) XC150 modelinde sana önerdiğim üzere disk fren modelini almamakla doğru bir karar vermişsin, V-Fren ile kafan rahat edecek ve bakım masrafların önemsiz miktarlara kadar inecek.
Asfalt kullanımı için şahane bir fren sistemi olsa da nereden atladığına dikkat edeceksin, jantların akort ayarını uçurma derim.

Bu da ben bisikleti yeni aldığım dönemlerden bir kare :
I6aeDmu.jpg

1- Montaj kısmına gelirsek firma bisikleti 10 parça halinde getirmiyordur inşallah çünkü saçma olur. Benim bildiğim gidon bükülür, pedallar çıkarılır. Bu vaziyette uzun ince dikdörtgen kutuya konur ve kargolanır.

2- Okula zaten bisiklet ile gitme, arkadaşların falan sürekli binmek ister. Vites attırmayı bilmeyen arkadaşların bile olacaktır. Bunları diyorum ancak ben kendimle birlikte her yere bisikletimi götürürüm, lise zamanında dershaneye falan da sürekli bu şekilde ulaşımımı sağlardım. Güvenlik kamerası ve ve beraberinde bekçinin olmadığı bir yere uzun süreli asla koymam bisikletimi, kitli olsa dahi.
Şuan için belki çok çok pahalı değil ancak yinede küçümsenecek bir para değil 600TL, ileride yükseltmeye kalktığında daha da dikkat edeceksindir zaten istesen de istemesen de :)

4 gün boyunca beklemekten kuduracaksın biliyorsun değil mi :) İleride iyi bir HD fren sistemine geçiş yaparsan bisikletin görüntüsü benimki ile neredeyse aynı olur. Standart olarak gelen vites-çekiş-fren sistemi de düzgün kullanırsan uzun süre sorun yaşatmadan taşır seni. Yinede arka göbek mili er ya da geç kırılır gibime geliyor.

20150914_161754.jpg

4 gün boyunca beklemekten kuduracaksın biliyorsun değil mi :) İleride iyi bir HD fren sistemine geçiş yaparsan bisikletin görüntüsü benimki ile neredeyse aynı olur. Standart olarak gelen vites-çekiş-fren sistemi de düzgün kullanırsan uzun süre sorun yaşatmadan taşır seni. Yinede arka göbek mili er ya da geç kırılır gibime geliyor.

Eki Görüntüle 111029
Bisiklete bak abi böyle bisikleti yapana kurban. Bende bununla dağlara çıkacağım, gezeceğim,fotoğraf çekeceğim, hayatımın tadını çıkaracağım.

Arkadaşlar okuldan çıktım çalıştığım yere gittim ve bi' baktım önümde bir koli gördüm. Bu kadar erken geleceğini hiç ummuyordum. Bisikletçiye verecektik fakat kapalıydı o yüzden biz elimizden geldiğince montajladık. Tek eksiği olarak krikonun gevşek kalması kaldı onun da sebebi onun anahtarının elimizde bulunmamasıydı. Yarın okul çıkışı Salcano'nun bayisine gideceğim ve güzel bir kilit alacağım.
2.jpg

1.jpg
3.jpg
4.jpg

Montajı yapan (sağolsun iyi yardımcı oldu) koltuğun resimdeki haldeki ile de büyük olduğunu söyledi ama ben yarın yükselteceğim merak etmeyin. :D

Tekrardan hayırlı olsun :) Gidonu yanlış monte etmişsiniz, benim yollamış olduğum resimdeki gibi yukarı bakacak şekilde monte ederseniz daha rahat olur.
Sendeki kadro 2015 model olduğu için bendekinden biraz farklı tabi, ancak ben 2014 model kadrosunu daha çok seviyorum.

Sesi duymadan sorunun kaynağını söylememi bekleme istersen. Aşağıdaki gibi bir video ile sesi iletir misin?
Bu ses yağmurlu havalarda mı oluyor yoksa kuru havalarda da mı? Biraz netleştirelim istersen.

Bak bu video rotora yağ kaçırdığım dönemlerde çekildi :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı