[Alındı] Linksys X6200 AC750 ADSL/VDSL Wifi Modem Router

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere bir modem kutu açılımı yapacağım ardından ileriki günlerde modem incelemesini yapacağım. Aslında şu an modem almak aklımda yoktu. Fakat maalesef modemim bozuldu.
Nasıl bozulduğunu söylemem gerekirse olay şöyle oldu. Üç gün önce internetteyken aniden bağlantı kesildi. Sonra tekrar chrome üzerinden googleda technopata girmek isterken tekrar girmeme izin vermedi. Bazen internette kesilme oluyor o yüzden normaldir dedim ve iki gün boyunca açmadım.
İki gün sonra tekrar bilgisayarı açtım fakat yine internet yoktu. Daha sonra modemin adaptörünü prizden çıkarıp beş saniye boyunca reset tuşuna basıp resetledim. Tekrar google açtım fakat bu sefer beni 212.156.1.15 domain html adresime yönlerdirdi.
Ancak bu adreste hiçbir şey çıkmıyordu. Ardından yeni sayfa açıp 192.168.2.1 adresine yani modemin web arayüzüne girmek istedim fakat bu da olmadı. Tek çare TTNet'i aradım. TTNet müşteri temsilcisi bana ıp ve dns ayarını manuel olarak yapmamı istedi ve yaptım bu sefer ekranın sağ alt tarafında sarı ünlem işareti kayboldu ama yine web arayüzüne giremedim. Müşteri temsilcisi bana modemin teknik servis numarasını verdi. Teknik servisi aradım. Müşteri temsilcisine şunları söyledim modemin tüm ışıkları yanıyor fakat internete giremiyorum web arayüzünün numarasını yazdığımda 212.156.1.15 domain .html adresine yönlendirdiğini söyledim. Müşteri temsilcisi modemin seri numarasını benden aldı ve modeminizin 10 yıllık olduğunu söyledi. Modeminizde arıza oluşmuş ya bize modemi gönderin tamir edelim ya da sıfır bir modem alın dedi. Zaten servise yollasaydım bir modem parası alırlardı diye düşündüm. Sonra vatan bilgisayara gittim ve bu modemi aldım. Aslında Asus alacaktım fakat vatandaki arkadaş bu modemi kullandığını ve memnun olduğunu ve sana tavsiye ederim dedi. Ben de o zaman siz memnunsanız bir de bu modeli deneyelim dedim. Şimdi kutu içeriğine geçelim.:)

1) Kutu resimleri;
Fotoğraf0471.jpg

Fotoğraf0472.jpg

Lınksys.jpg

Fotoğraf0480.jpg

2) Kutu açılışı;

Fotoğraf0481.jpg

3) Soldan sağa doğru tanıtayım. Bilindiği gibi Türkçe kullanım kılavuzu ama fotokopi gibi görünüyor. Yanındaki orjinal kılavuz bunda da Türkçe anlatım var. Alttaki kılavuz iki sayfalık kağıt olarak VDSL nasıl ayarlanır onu gösteriyor.Bir DVD kullanım kılavuzu. DVD'nin içinde kurulum programı yok kurulumu DVD'siz yaptım. Adaptör. Beyaz kablo DSL kablosu. Sarı kablo LAN yani internet kablosu. Son olarak Linksys AC750 ADSL/VDSL Wifi Modem Router dualbantlı.

Fotoğraf0482.jpg

Fotoğraf0490.jpg

Fotoğraf0491.jpg

4) Akım korumalı prizi ayrı olarak aldım. Neden aldın derseniz bilirsiniz elektrik akımı dengesiz gelirse modemi yakmaması için iyi bir seçenek. Sizin de almanızı tavsiye ederim Çünkü ilk kullandğım modem akım dengesizliğinden yanmıştı.
Fotoğraf0498.jpg

Şimdilik bu kadar. İnceleme rehberi ileriki günlerde yapacağım hoşçakalın.:)

Son düzenleyen: Moderatör:
"Linksys x6200" modemin; turktelekom "adsl (2,2+)" ve "hipernet (vdsl)" bağlantısı için uygun olduğu, yazılı kutu ve dökümantasyon bilgilerinden anlaşılmaktadır...Ancak, bu modemin doğrudan "fibernet" (turktelekom/superonline) bağlantısı için uygun olup olmadığı belirsiz (?!) , anlaşılmıyor...

Modemde bulunan "cable portu" doğrudan fibernet hatlı internet bağlantısı için midir??

Özetle, bu modem "fibernet" için uygun mudur?

Ben de linksys x6200 model modemden aldım, evet fiber nete de uygun, fakat yarın gidip iade edeceğim, modem durduk yere kendini yeniden başlatıyor, yeniden başlattıktan sonra internete bağlanmıyor kapatıp 15saniye bekleyip tekrar açtıktan sonra bağlanabiliyor.

Garantiten değiştirmeyi düşündüm fakar modele güvenim kalmadı satıl alalı 14 gün olmadı umarım iade etmede problem yaşamam.

"Linksys x6200" modemin; turktelekom "adsl (2,2+)" ve "hipernet (vdsl)" bağlantısı için uygun olduğu, yazılı kutu ve dökümantasyon bilgilerinden anlaşılmaktadır...Ancak, bu modemin doğrudan "fibernet" (turktelekom/superonline) bağlantısı için uygun olup olmadığı belirsiz (?!) , anlaşılmıyor...

Modemde bulunan "cable portu" doğrudan fibernet hatlı internet bağlantısı için midir??

Özetle, bu modem "fibernet" için uygun mudur?
Fiber nete uygun. Vatan çalışanı da fibernet kullandığını söyledi. Ben de o yüzden aldım. Modemle ilgili bir sıkıntım yok.

Ben de linksys x6200 model modemden aldım, evet fiber nete de uygun, fakat yarın gidip iade edeceğim, modem durduk yere kendini yeniden başlatıyor, yeniden başlattıktan sonra internete bağlanmıyor kapatıp 15saniye bekleyip tekrar açtıktan sonra bağlanabiliyor.

Garantiten değiştirmeyi düşündüm fakar modele güvenim kalmadı satıl alalı 14 gün olmadı umarım iade etmede problem yaşamam.
Belki senin aldığım modemde sıkıntı çıkmıştır. Ben şu an normal bir şekilde kullanıyorum.
Peki sen modem ayarlarını yaptın mı?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra yine burdayım. Hem bu şekilde modemin artı ve eksi yönlerini de bu zamana kadar araştırdım. Genel olarak memenunum. Ancak eksi yönü çok nadiren bağlantı birkaç saniye kesilip yeniden gelmesi tabi bunu atıyorum 3-4 ayda bir yapar. Yani her zaman sizi çıldırtacak seviyede yapmaz. Bir diğer eksi yönü misafir modu var ancak kullanamıyorum. Telefonla internete girmeyi denedim ancak bir türlü giremedim. Ne şekilde telefondan girdin derseniz. Modemin 5 GHZ ve 2.4 GHZ kablosuz bağlantısı var 2.4 GHZ 'i açınca internete girebiliyorum. Bunun yanında modeme kaç cihazın bağlanacağı sayısı misafir modu bölümünde yazılmış. Keşke 2.4 GHZ kablosuz bağlantı kısmında yazılsaydı. Dediğim gibi genel olarak memnunum ancak bu misafir modu çalışsaydı iyi olurdu. Herkese iyi sosyeller. Yine görüşmek üzere hoşça kalın.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı