[Alındı] Steelseries Rival 600

Technopat tarafından incelemesi ve başka bir arkadaşın incelemesi olduğundan dolayı inceleme yapmayacağım sadece kendi fikirlerimi ve birkaç fotoğraf bırakacağım. :)

Ürünü Hepsiburada'dan 322 TL'ye aldım, Perşembe sabahı sipariş verdim bu sabah elime ulaştı. İlk izlenimlerimi aktaracağım. Koleksiyonumun 4. parçası oldu. Ürün ile alakalı teknik detayları diğer arkadaşımınız inceleme konusunda bulabilirsiniz:
Ürünün artıları :
  1. Benim için en önemli artısı yüzey malzemesinin kalitesi, tutuşu kolaylaştırıyor. G305 bu konuda beni çok hayal kırıklığına uğratmıştı.
  2. Palm tutuşa G403'den daha uygun, G403 kadar yüksek olmaması Palm tutuşu gerçekten kolaylaştırıyor.
  3. Kablosu gerçekten hafif. Ağır ve örgülüden ziyade hafif ve kauçuk kabloyu tercih ederim.
  4. Ağırlıksız halinin 100g'ın altında olması. İsteyenler için ağır bir fare haline de gelebiliyor. Özelleştirilebilir ağırlık olması iyi.
  5. Işıklandırma seçenekleri çok geniş, üç bölümün her biri kendi içerisinde üçe ayrılıyor. Fazlasıyla özelleştirilebilir.
  6. Skatezleri diğer kullandığım tüm mouselardan daha başarılı, daha akıcı bir deneyim sağladı bana.
  7. Mouse tekerleği G403'e göre daha sert, G305'e göre daha yumuşak. G403'de fazlasıyla serbestti. Tam orta nokta, güzel.
  8. Daha hafif olmasını istiyorsanız yan paneller yokken de kullanılabilir. Pek rahat olmaz ama yine de kullanılabilir
Ürünün eksileri :
  1. Ürünün Palm/Claw grip için tasarlandığı söylense de Claw grip kullanırken en öndeki makro tuşuna ulaşmak neredeyse imkansız. Palm grip kullanırken bile ulaşmak fazlasıyla zor.
  2. Sol klik gereğinden fazla sesli.
  3. Makro tuşlarına basmak G403'e göre daha zor, ince ve daha derindeler.
3.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
7.jpg
8.jpg
10.jpg
11.jpg

Zaten fazlasıyla popüler bir mouse ama yine de sorularınız varsa cevaplayabilirim. Okuduğunuz için teşekkürler. :D

Tabi ki bu fiyat aralığındaki bir ürün için kabul edilebilir bir hata değil ama gördüğüm kadarıyla başka kusur yok. Her ürünün mutlaka kusuru/kusurları oluyor. Ben bu sorunu bile bile büyük ihtimalle yarın alacağım Rival 600'ü. Performansı iyiyse ve kozmetik hatalar dışında sorunu yoksa benim için gerisi pek önemli değil.
5 yıldır Bloody V7 kullanıyorum, sıkıldım artık. Bozulacağı falan da yok, nasıl bir ürünse yıpranmadı bile neredeyse. Rival 600 ün bu kadar uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Değişiklik iyidir ama :)

Corsair modellere baktın mı peki? Özellikle Glaive modeli son zamanlarda çok tercih ediliyor.
Hem simetrik mouse arıyorum hem de 122g biraz fazla. Rival 600'ün boş hali bile biraz ağır geliyor. 🙃 Model O ise 67g. Yine de önerin için teşekkür ederim.

Rival 600 aldıktan sonra bir internet kafede "Razer Deathadder Elite" kullanma imkanım oldu. Fortnite ,League of Legends ve PUBG oynadım. İçimden keşke Rival 600 yerine bu Razer'ı alsaydım dedim. Çünki hem kullanışlı, rahat, ele oturan ve orta ağırlıkta olması. Ortalama 3 aya yakın bir süredir Rival 600 kullanıyorum. Çok şükür herhangi bir tuş veya plastik sorunu yaşamadım. (Bir de bu isimlerinizin altında ki kendinize özel yazıları nereye yazıyorsunuz?)

Sağ yukarıdan nickinize tıklayıp > imza ayarları kısmından değiştirebilirsiniz.

Evet Rival 600 fazla ergonomik ( kıvrımlı) bir mouse değil. Relax tutuşlara fazla izin vermiyor. Hala bu mouse hakkında hislerimden emin değilim, tuş ve tekerlek kalitesi olarak kullandıklarımın en iyisi fakat. Yapı olarak bana pek uymuyor hem de kauçukları kayıyor. Biraz riskli bir mouse o yüzden ben de herkese önermiyorum.

Alalı uzun süre oldu mouseyi tam hatırlamıyorum. 6 ayı geçkindir. Her neyse, evet mouse biraz büyük ve relax tutuşlara izin vermiyor ama tam bir FPS oyunları canavarı diyebilirim. Mouse kullanırken gerçekten çok baskı uygularım ve bu şekil bir kullanım tarzım olduğu halde kauçuklarda bir kayma, çıkma olmadı. Sadece son zamanlarda (sanırım elim yağlıyken ellemiştim) sol kauçuk (baş parmağımızı koyduğumuz yer) kayıyor ve 1 haftaya yakın süredir bu şekilde. Kullandıkça geçer dedim ama bir türlü eski haline dönmedi. Mouse için şuan tek şikayetim bu.

Mouse kesinlikle kişiden kişiye değişen bir aksesuar birimidir. Yok benim elime tam oturmuyor yok relax değil bunlar tamamen kişisel yorumlardır. Lütfen herkesin isteği ve elinin farklı olduğunu göz önünde bulundurup yorum atın. SteelSeries kesinlikle kaliteli bir marka ama her ürünü herkese uyacak diye bir kural yok malesef. Şahsen ben 10 yıl önceki internet kafedeki siyah mousları hala çok rahat kullanıyorum. Nedendir bilmem ama elime ne zaman Razer veya büyük marka mouse alsam elim bir türlü rahat etmiyor. Dediğim gibi tamamen kişisel bir aksesuardır. Tabi böyle dedim diye gidipte 10 TL lik mouse almayın (bütçeniz varsa). 🙂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı