Alkol kullanır mısınız?

Alkol kullanır mısınız?

• Oy verenlerin toplamı
    122
Sebebi yok içmiyorum. Kokusu çok kötü geliyor, babamın eskiden içip bırakmış olmasının etkisi var, haram o kadar şey yaparken bunu yapmamak anlamsız geliyor onun etkisi var diyemem.
İçsem Kıbrıs'ta olduğumdan bırakamam diye de korku da yok değil tabi.
Aşırı derecede mantıksız geliyor içmek, içmeden de kafayı bulabiliyorum zaten. 😝

İçmeyi bildiğin ve duracağın yeri bildiğin sürece alkolün kimseye bir zararı yok. İçip içip sapıtan, millete saran, ailesine, arkadaşlarına zarar veren kişiler. Alkolün arkasına sığınan pskolojisi bozuk potansiyel tehlike taşıyan insanlardır zaten. Ben 24 yaşındayım kendimi bildim bileli tüketiyorum, yerinde zamanında ve zevk alarak.
Sağlıksal açıdan zararları olduğu söyleniyor.

Arada sırada keyfi bazen viski veya bira içerim.

İçmeyi bildiğin ve duracağın yeri bildiğin sürece alkolün kimseye bir zararı yok. İçip içip sapıtan, millete saran, ailesine, arkadaşlarına zarar veren kişiler. Alkolün arkasına sığınan pskolojisi bozuk potansiyel tehlike taşıyan insanlardır zaten. Ben 24 yaşındayım kendimi bildim bileli tüketiyorum, yerinde zamanında ve zevk alarak.
Aynen öyle hocam katılıyorum,tam yazacaktım mesajınızı gördüm.

Sadece şarap kullanıyorum, diğer alkolleri sadece ortamında içerim, günlük yaşantımda dokunmam bile.

Şarap az ve öz tüketildiği sürece yararlı bir alkoldür.

Benim için inanılmaz keyifli bir aktivite, kendi başıma geçirdiğim en kaliteli zamandır şarap gecelerim. Arkaya franz Gordon açarım, müthiş dinlendirici müzik eşliğinde tabağımı hazırlamaya başlarım, tam yağlı beyaz peynir çok severim şarabın yanında, kendi peynircim var iyi yapıyorlar, üzerine zeytin yağı, azıcık kekik, azıcık da çörek otu, peynir tabağım hazır oluyor.

Mezelerden önce tabii dana antrikot hazırlarım, şarapta dinlendirdiğim antrikotumu iyi pişmiş şekilde de kızartırım, arkada bunun gibi müzikler eşliğinde tüketirim.

Benim için sadece alkol içmek değildir o yüzden, kaliteli vakit geçiririm, kafa dinlerim. Üstelik şarap aptal eden bir alkol de değildir, toleransımın çok yüksek olmasının yanı sıra şarap beni rahatlatıyor.

Şu sıralar chamlija thracian, porta caeli 2018 ve chamlija cabernet sauvignon içiyorum, müthiş kaliteli şaraplar değiller ancak markette satılan 70, 80 liralık adi şaraplardan çok daha iyi olduklarını söyleyebilirim.

13-14 yaşında (orta 3) ilk içmelerim oldu. 25-26'ya kadar artarak sürdü. Kavgalar, trafik kazaları, giden ehliyetler, pişmanlıklar derken 10-15 yıldır temizim :D

Pahalı olduğu için içmiyorum. Aslında tek sebep bu değil de en önemlisi bu. Tadının berbat olduğunu bildiğim halde oyun-film gibi sektörler yüzünden canı çekiyor bazen insanın. Bu kadar reklamı yapılmasa, normal bir şeymiş gibi karşılansa toplumda eminim çok daha az insan içerdi. Çok aptalca bir şey.

Hiç içmedim fakat tadını merak ediyorum denemek isterim açıkçası.
Evde kolonya varsa ağzına dök biraz pek fark yok.

Şarap az ve öz tüketildiği sürece yararlı bir alkoldür.
Alakası yok. Alayı zararlı.

Son düzenleme:
Pahalı olduğu için içmiyorum. Aslında tek sebep bu değil de en önemlisi bu. Tadının berbat olduğunu bildiğim halde oyun-film gibi sektörler yüzünden canı çekiyor bazen insanın. Bu kadar reklamı yapılmasa, normal bir şeymiş gibi karşılansa toplumda eminim çok daha az insan içerdi. Çok aptalca bir şey.

Evde kolonya varsa ağzına dök biraz pek fark yok.

Alakası yok. Alayı zararlı.
Çok fazla su iç, böbreklerin çok çalışmaktan zarar görecek, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olacak, her şeyin fazlası zarar.

Bence çok aptalca olan şey alkol değil, senin hiçbir şeyi araştırmaman. 🤣

Technopat Haberler

Geri
Yukarı