Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı ?

Verilen akılı kullanıp müslümanlığı bulursan doğrusun yine verilen aklı kullanıp inanmıyorsan cehennemliksin mantığa bak. Diğer saçma bulduğum kısım da tercih sunulmaması. Hep diyorlar ya öbür tarafta adalet sağlanacak diye buna kim karar veriyor? Ben belki adaleti bu dünyada istiyorum. Veya kimi fakir kimi zengin doğuyor ikisi de sağlam müslüman ama biri bu dünyada da cehennem yaşıyor diğeri iki dünyada da cenneti yaşıyor aşırı saçma bana göre.
Zengin ve fakir müslüman olayını küçükken çok düşünürdüm, cevap bulamamıştım hala da bulamadım, burada da konuşmuştum daha önce bu örneği. Konu sadece bu dünyada iyi yaşamaları değil bu örnekte, zengin olan cami, çeşme gibi şeyler yaptırsa istisnasi olarak amel defteri kapanmaz, sevap kazanır ölümünden yıllar sonra bile. Fakir olan için sevap kazanmak bu kadar kolay mı? P2W oluyor din bile bu durumda, parayı ver sevapları al oh.

Bunu sorgulamistim ilk olarak din konusunda çocukken sanırım, bu bile dinden cikmaya yeter diye düşünüyorum.

Verilen akılı kullanıp müslümanlığı bulursan doğrusun yine verilen aklı kullanıp inanmıyorsan cehennemliksin mantığa bak. Diğer saçma bulduğum kısım da tercih sunulmaması. Hep diyorlar ya öbür tarafta adalet sağlanacak diye buna kim karar veriyor? Ben belki adaleti bu dünyada istiyorum. Veya kimi fakir kimi zengin doğuyor ikisi de sağlam müslüman ama biri bu dünyada da cehennem yaşıyor diğeri iki dünyada da cenneti yaşıyor aşırı saçma bana göre.
İslam'ın mantığı senin düşündüğünden daha tutarlıdır.

İslam'a göre bir dine inanmak bireyin kendi tercihine bırakılmıştır. Her tercih beraberin de sonucu da getirir.

Kim karar veriyor demişsin. İslam şuan yaşadığımız hayatın hep sınav olduğunu vurgulamıştır, adalet hep eksiksiz olsaydı sınavın anlamı kalmazdı. Sınav bitince Allah tarafından eksiksiz en doğru adalet tecelli edecektir.

Kimi fakir kimi zengin doğuyor demişsin. Zenginlik sorumluluk, fakirlik sabrın sınavıdır. Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez. Bir insan zenginken fakir de olabilir tam tersi fakirken zengin de olabilir. İslam'da önemli olan karşımıza çıkanlara nasıl tepki verdiğimizdir.

Peki herkesin imtihanı aynı olsaydı o da saçma olmaz mıydı? Herkes fakir veya herkes zengin olsaydı kim kime verecekti. Zekat nasıul verecekti mesela.
Madem imtihanimiz aynı değil Allah neden bizden aynı sonuçları talep ediyor? Kötü ortamda büyümüş birinin kötü işlere bulaşması çok olağan değil mi? Bu adam sırf doğduğu yer yüzünden cehenneme, dindar yerde doğan bedavadan cennete mi gidecek? Süpermiş yahu.

Verilen akılı kullanıp müslümanlığı bulursan doğrusun yine verilen aklı kullanıp inanmıyorsan cehennemliksin mantığa bak. Diğer saçma bulduğum kısım da tercih sunulmaması. Hep diyorlar ya öbür tarafta adalet sağlanacak diye buna kim karar veriyor? Ben belki adaleti bu dünyada istiyorum. Veya kimi fakir kimi zengin doğuyor ikisi de sağlam Müslüman ama biri bu dünyada da cehennem yaşıyor diğeri iki dünyada da cenneti yaşıyor aşırı saçma bana göre.

Şimdi dostum yani 1 insanı düşünün, 1 keki kardeşiyle bölüşürken 0,0002 gram yanlışlıkla kendi keki daha büyük. Allah hani diyor ya her zerresine kadar ahirette hesaplanacak diye. Dünyaya gelen bütün insanları hayal edin yani trilyon kere trilyon i9 işlemci lazım bunu hesaplamak ve herkesin hakkını vermek icin bu da cok gereksiz bir eylem olur. Ya da atıyorum milyonlarca yıl yaşamış olan dinazorların amacı neydi sonra göktaşı gönderildi? Dinde özgür irade varsa bu irademi kullanma hakkımı kullandıgım inanmadıgım icin niye sonsuz cehenneme gidiyorum? İnsan düşünmeden edemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Andolsun ki cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, fakat anlamaz.
Gözleri vardır, fakat görmez bunlar hayvanlar gibi hatta daha da aşağıdırlar. ( araf suresi 179 )

Ve rabbinin "andolsun ki cehennemi cinlerle ve insanlarla tamamen dolduracağım " sözü gerçekleşecektir/kesinleşmiştir. (HUD suresi 119)

Dostlar bu ayete göre Allah zaten söz vermiş cehennemi cin ve insanlarla tamamen dolduracağım diye. Böyle büyük bir cezanın sözünün verilmesi sizce de yanlış değil mi? Üstelik bu sözünün gerçekleşmesi içinde, ( iyi insanları cehenneme atmayacağına göre ) kalbi olup da görmeyen, gözü olup da duymayan, yani cehenneme atmak için bu kötü özelliklere sahip kötü kullar yarattığını söylüyor. Bu ayetler özgür iradeyle çelişkili değil midir? Sizin fikirleriniz nedir dostlar?

Allah zamanın dışında olduğundan seni yaratırkende sen cehenemde yanarkende onun için aynı andır ve çoğunluk ceheneme gidecek diyor.

Madem imtihanimiz aynı değil Allah neden bizden aynı sonuçları talep ediyor? Kötü ortamda büyümüş birinin kötü işlere bulaşması çok olağan değil mi? Bu adam sırf doğduğu yer yüzünden cehenneme, dindar yerde doğan bedavadan cennete mi gidecek? Süpermiş yahu.

Onlara ehli-fetret deniyor.

Kısaca İslam'ın doğru ulaşmadığı ve bu sebepten sınavdan muaf olan kişiler.

Hayır kardeşim ayet: Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım.

İki dünyada da cenneti yaşayacağını bilmiyorsun ki sanki gidip-dönmüş kontrol etmişsin gibi konuşuyorsun hem daha kıyame kopmadı kı kimse ne cennete ne de cehenneme gitmedi. Ben de zalim bu dünyada çeksin en istediğim şey ama olmuyor işte Allah cehenneme bırakmış ne yapalım yani.

O ayeti yanlış anlıyorsunuz. Allah'ü teala bir kulunu yaratırken nasıl yaşayacağını biliyor. Yani emirlerine uyup uymayacağını vs vs. yani zaten cehennnemlik olanları biliyor. Onlardan bahsediyor. Yani kimin cehenneme gitmesi veya tam tersini biliyor anlatabildim mi?

Yanlış anlamıyorum yazıldığı gibi anlıyorum. Sizin dediğiniz gibi olacaksa orada şöyle yazılması gerekirdi 'süphesiz insanların ve cinlerin çoğunun cehenneme gideceğini biliyoruz'.

'Cehenneme gideceğini biliyoruz' ile 'cehennem için yarattık' kelimeleri bambaşka manalardır hocam yapmayın lütfen Türkçe yani mana ortada.

Şimdi dostum yani 1 insanı düşünün, 1 keki kardeşiyle bölüşürken 0,0002 gram yanlışlıkla kendi keki daha büyük. Allah hani diyor ya her zerresine kadar ahirette hesaplanacak diye. Dünyaya gelen bütün insanları hayal edin yani trilyon kere trilyon i9 işlemci lazım bunu hesaplamak ve herkesin hakkını vermek icin bu da cok gereksiz bir eylem olur. Ya da atıyorum milyonlarca yıl yaşamış olan dinazorların amacı neydi sonra göktaşı gönderildi? Dinde özgür irade varsa bu irademi kullanma hakkımı kullandıgım inanmadıgım icin niye sonsuz cehenneme gidiyorum? İnsan düşünmeden edemiyor.
Sen Allah'ın sonsuz güç de bir varlık olduğunun ne demek olduğunu anlamadın heralde. İnsan beyni idrak edemez bunu senin benim için karmaşık görünen şeyler Allah için bir an bile sürmez.

Dinazorlar neden varoldu sonra öldü amacı neydi demişsin. İslam'a göre her şey bir amaçla yaratılır. Bazen o amacı anlamayız, çünkü Allah'ın planı sadece insanlarla sınırlı değildir o her şeyin sahibidir. Bakara 216 da siz bir şeyi sevmezsiniz ama o şey hakkınızda hayırlı olandır der.

Özgür irade demişsin. .Allah kimseyi dine inanmaya zorlamıyor. Bir önceki mesajımda da yazmıştım her tercih sonuç doğurur diye. Yani sen sınırsız kudretteki bir varlığa aklını kullanarak inkar ediyorsun o da sana sınırsız sonuç doğuruyor.

Allah zamanın dışında olduğundan seni yaratırkende sen cehenemde yanarkende onun için aynı andır ve çoğunluk ceheneme gidecek diyor.

Onlara ehli-fetret deniyor.

Kısaca İslam'ın doğru ulaşmadığı ve bu sebepten sınavdan muaf olan kişiler.
Ben de biliyorum Afrika'nın köşesinde birinin haberi yoksa sorumlu olmadığını. Oradaki kastım suçlu bir ortamda büyümüş birinin kötü işler yapacağı aşikar, doğduğu çevre yüzünden cehenneme gidecek. Ya da iki tane dağ sıçani teröristin çocuğu da terörist olacak mecbur değil mi? Ee bu eşit mi şimdi, bu doğan çocukların cehenneme gideceği doğuşlarindan belliydi zaten.

Peki herkesin imtihanı aynı olsaydı o da saçma olmaz mıydı? Herkes fakir veya herkes zengin olsaydı kim kime verecekti. Zekat nasıul verecekti mesela.

Bu cümlenin altında yatan mana şudur dostum kusura bakma;

=> Biri birini öldürecek, diğeri yaşayacak, biri açlıktan ölecek, diğeri zenginlikten şımaracak, biri dünyayı gezecek, biri felç yatakta kalacak, bir çocuk parkta oynayacak, bir çocuk enkaz altında öldürülecek; ki hayatın bir manası olsun zıtlıklarıyla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı