Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı ?

Sen beni tanımadığın için bu şekilde beni itham edebiliyorsun. Önemli değil. Gerçi senin benin nasıl tanıyıp tanımaman umurumda da değil. Önemli olan fikirler.

Burada birçok kere tartışıp ban yedim ben. En son banımda da 10 yıl yedim. Hesabımı kapatıp tekrar hesap açtım. Ban yememin sebebi de, senin gibi birinin fikirlerimi sindiremeyip beni tehdit etmesi ve onu raporlamama rağmen işini yapmayan işini moderatörlerin eleştirmekti. Tabi bu seni ilgilendirmez. Benden sana ne.. Sadece açıklamak istedim.

Konuya dönecek olursak, beni Kur'an'ın eksikliği değil, hataları ilgilendirir. Çünkü tartışma bununla ilgili.

Senin doğruyu seçtiğin hakkında bir emoji yapıştırmak isterdim de yine ban attılar. :D

Hocam, zaten bunun tersini savunmadım. Yaz ya hani yukarıda

diye.. Bunun neyini anlamadığını anlamadım.

Teslimiyet ile körü körüne bağlılık arasında fark yok. İnsan, özünde kötü bir varlıktır. Elinden düşünme yetisini alırsan, ortaya kaos çıkacaktır. Din de bunu yapıyor.
Öncelikle söyleyeyim ortada bir fikrin yok olsa da ben seni niye tehdit edeyim ? Önce fikirlerini sun. Onu geçtim sabah emoji atmanın sebebi neydi acaba demek ki fikir sindiremeyen taraf sensin durmadan hahaha emojisi atıyorsun.

Normalde çok saçma ve basit sorular sorduğundan görmezden gelecektim ama rica ettiğin için cevaplıyayım.

Her kavme diyor her gün peygamber vardı denmiyor ki kuranın indiği döneme kadar gelmiştir ama ondan sonra gelmediğini biliyoruz.

Türkçede her ne demektir? Olay, mekan, zaman, ırk, dönem fark etmeksizin hepsi dahil demektir. Dolayısıyla bu günümüzdeki Amazon ormanlarındaki kavimleride kapsamaktadır. Sen her türlü parayı seviyorum dediğin zaman sadece dolar mı algılamalıyız ya da sadece belli bir yıldan önceki para birimlerini mi algılamalıyız. Dolayısıyla oraya bazı kavimlere gönderdik şeklinde yazmalıydı haksız mıyım?

Yazıları sadece ChatGPT'ye düzeltiriyorum ki yanlış bir hata yapmayayım metinleri ben yazıyorum hızlı ve yanlış yazdıklarımı ve noktalama işaretlerini düzeltiyor burada bana laf atmanıza gerek yok.
Size demedim zaten, arkadaşın noktalama işaretini duzeltmesini geçtim biraz önce başka din konusuna baktım embriyo mucizesi falan filan atmış yine, internetten bulup bulup fırlatıyor bunları, daha önce benle tartışırken birebir aynı metni atmıştı. Burada karşılıklı tartışıyoruz sorularlaislamiyet sitesinden mucize copy paste yap demiyoruz.

Nerde dalga geçtim alıntılar mısın? Allah'ın adaletli olması ironisine dalga geçmek diyorsan bilemem tabii. Sen her dininle ilgili bir şeye alındığında hakaret ediyorsan üzgünüm bir daha kimseyle tartışma lütfen. Ona buna alinacaksan tartismayacaksin din tartışıyoruz burada. Hem ayranım dokulmesin..
Saçma saçma konuşuyorsun. Sonsuz güç sahibi olan Allah basit bir sevap işini hesaplayamacak mı sence ?

Türkçede her ne demektir? Olay, mekan, zaman, ırk, dönem fark etmeksizin hepsi dahil demektir. Dolayısıyla bu günümüzdeki Amazon ormanlarındaki kavimleride kapsamaktadır. Sen her türlü parayı seviyorum dediğin zaman sadece dolar mı algılamalıyız ya da sadece belli bir yıldan önceki para birimlerini mi algılamalıyız. Dolayısıyla oraya bazı kavimlere gönderdik şeklinde yazmalıydı haksız mıyım?

Gelecekte xo adlı para birimi çıktı diyelim sen ona hitabenmi konuşuyorsun yoksa şu anki para birimlerine göremi.

Sevap, paraya göre değil niyete göredir. Zengin çok şey yapabilir ama fakir de elinden geleni yaparsa Allah katında değeri büyüktür. Önemli olan samimiyet ve niyettir. Başka yerlerde yaşayan insanlar da iman eder ve iyi işler yaparsa Allah onları da görür, ölçer.

Size demedim zaten, arkadaşın noktalama işaretini duzeltmesini geçtim biraz önce başka din konusuna baktım embriyo mucizesi falan filan atmış yine, internetten bulup bulup fırlatıyor bunları, daha önce benle tartışırken birebir aynı metni atmıştı. Burada karşılıklı tartışıyoruz sorularlaislamiyet sitesinden mucize copy paste yap demiyoruz.
Bana diyorsan oraya 2 tane daha ayet attım onları yorumlayamıyorsun çünkü fikrin yok.

Nerde dalga geçtim alıntılar mısın? Allah'ın adaletli olması ironisine dalga geçmek diyorsan bilemem tabii. Sen her dininle ilgili bir şeye alındığında hakaret ediyorsan üzgünüm bir daha kimseyle tartışma lütfen. Ona buna alinacaksan tartismayacaksin din tartışıyoruz burada. Hem ayranım dokulmesin..
Beğeni atardım da ban yedim.. Ülkemiz dindarları böyle, yapacak bir şey yok.

Öncelikle söyleyeyim ortada bir fikrin yok olsa da ben seni niye tehdit edeyim ? Önce fikirlerini sun. Onu geçtim sabah emoji atmanın sebebi neydi acaba demek ki fikir sindiremeyen taraf sensin durmadan hahaha emojisi atıyorsun.
Emoji atmama da laf etmeyin. Sizi ne? Sen bana atsan, bir şey demem. Herhangi alalade bir emoji sindiremediğin ne anlamadım?

Beğeni atardım da ban yedim.. Ülkemiz dindarları böyle, yapacak bir şey yok.

Emoji atmama da laf etmeyin. Sizi ne? Sen bana atsan, bir şey demem. Herhangi alalade bir emoji sindiremediğin ne anlamadım?
Bilader yazdığım her şeye hahaha atıyorsun. Mesaj yazmıyorsun. Önemli olan fikirler diyorsun bana fikirlerini atmak yerine emoji atıyorsun. Bir internet sitesinde emoji sindirimeyecek biri değilim senin çelişkini söylüyorum.

Sevap, paraya göre değil niyete göredir. Zengin çok şey yapabilir ama fakir de elinden geleni yaparsa Allah katında değeri büyüktür. Önemli olan samimiyet ve niyettir. Başka yerlerde yaşayan insanlar da iman eder ve iyi işler yaparsa Allah onları da görür, ölçer.
Hocam, Allah her şeyi biliyorsa, niyeti de biliyordur. Dalga mı geçiyorsun? Bununla ilgili ayet ve hadisler var.. Onları mı yalanlayacaksın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı