Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı ?

Dostum özgür irade diye bir şey yok sonsuz bir Tanrı'nın var olması özgür iradeyle çelişir bunu neden anlamak istemiyorsunuz siz.

Sana katılıyorum dostum. Ayette açık açık diyor ki cehennem için yarattım. Bunlar hala diyor ki Allah o kulun gelecekte kötü biri olduğunu biliyor. Yahu ayeti dikkatli okuduğumuz vakit Allah'ın kalpleri kör kulakları sağır insanları cehenneme atmak için yarattığı apaçık ortada. Madem öyle o zaman oraya cehennem için yarattım değil, çoğunuzun cehenneme gideceğini biliyoruz yazmalıydı.

Cennete gidiyor beleşe oh, bu da bir adeletsizlik örneği mesela. Bana sorulsa anne karnında ölmeyi tercih ederdim ki eminim çoğunluk bunu tercih ederdi.

Tanrı zaten dunyada yapacaklarımızı bilmiyor mu dönüp dönmeyeceğimiz falan her şeyi bilmiyor mu neden gönderiyor ki direk ayırsın o zaman.

Hocam resmen kısaca her şey Allah'ın hikmeti demişssiniz. O zaman diğer dünya üzerinde bulunan 4 bin dine inanan insanlarda sen soru sorduğun zaman gelsin desin ki tanrımızın hikmetidir veya o istisnai bir durumdur. Yani bunlar biraz sorudan kaçmak gibi oluyor.

Hocam, evet dünyada 4 bin farklı din olabilir, ama bu “her şeyi Tanrı'nın hikmetiyle açıklamak” sadece İslam'daki bir anlayıştır. Bu sorudan kaçmak değil; insanın sınırlı bilgisinin ötesinde bir düzen olduğunu kabul etmektir. Özgür iraden hâlâ sana ait ve yaptığın seçimlerden sorumlusun. Diğer insanların farklı inançlarla açıklama yapması, bizim sorumluluğumuzu veya özgür irademizi ortadan kaldırmaz.

Siz konudan çıktığınızda bu sorun çözülüyor, ben neden ülkemi degisiyorum dostum? Burası benim ülkem, burada kalması gereken varsa benim. Dinini milletinden önde tutan değil. Benim için ırkım tüm değerlerden daha değerli, senin için öyle mi? Öyle değilse ülkeyi sen terketmelisin gibi duruyor. "Laik" ülkede adam bana ezan istemiyorsan git diyor çok ilginç, kendi ülkemden kovuluyorum:).
ülkede biraz şeriata dönüyormuş gibi ama bakıcaz :)

Yüzdelik kısmı öyle ve ezan sesleri normal bir şey böyle ülkede.
Yüzde 80 müslüman yaklaşık olarak belki daha az belki az daha çok bilemiyorum. Sence çok mu? 5 kişiden biri müslüman değil, bu oran batıda 5 kişiden 2-3 muhtemelen. Sen sırf o 3-4 kişi mutlu olsun diye 1-2 kişinin hakkını alamazsin. Asla bizi anlamayacaksiniz çünkü şuan partiden dolayı güç sizde maalesef. Ama şunu biliyorum ki bir gün 28 subatta olduğu gibi gün dönecek, o gün de ben sizi ülkeden kovacagim sizin beni kovdugunuz gibi, o zaman tekrar düşünürsünüz hakli miymisim.

Verdiğiniz cevapların hiçbiri tatmin edici değil hocam.

Gidin alimden dinleyin araştırın o zaman burada konuşmayalım çok tatmin olmak istiyorsanız en yakın zaman sabah namazından sonra camiideki müsait bir hocayla konuşunuz veya genç bir müezzinle dediğiniz her sorunun elbet bir cevabı vardır burada düşünüyorsunuz kaç dakika soruyorsunuz sonra.

Tanrı zaten dunyada yapacaklarımızı bilmiyor mu dönüp dönmeyeceğimiz falan her şeyi bilmiyor mu neden gönderiyor ki direk ayırsın o zaman.
Rahat cevap verirler buna bir şekilde ben sormuyorum o yüzden böyle sorular. Eğer öyle olsaydı itiraz edilirdi, ben daha yasamadim sen nasıl beni cehenneme koyarsın hiçbir şey yapmadığım haldeye dönerdi bu sefer iş.

Benim okuduğum tercumede çocuğun dinden veya fitne olması gibi bir durum aslında burum musa peygamberin hızıra dayanamayınca ortaya çıkıyor çocuk büyünce azılı katil, ve hırsız olacaktır. Ama oradaki sadece bir öğüt ve o işe sadece Allah karar veriryor insanların kalkıpta birine böyle davrana bilme hakkı yok.

O hikayede 3 tane olay anlatılıyor. Hepsine bakarsan sonucun böyle olma ihtimali çok yüksek.
Yıkılan bir duvarı yapıyor çocukların ailesinden kalacak hazine var altında, bir gemiyi batırıyor gemi korsanlara ait ileride birçok insanı öldürecekler esir edecekler. Bu sadece musa peygambere bir sınavdı insanlar ibret alsın diye.

Yanlışınız var hocam o ayette sadece çocuğun dinden çıkacağı ve ailesini de dinden çıkarabileceğinden korktuğumuz için yazar. Katillik ile alakalı bir durum söz konusu değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı