Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı ?

Nasıl da dindarlar konuyu saptırdı.. 😆 Cevap veremeyince böyle oluyorlar. Bir saat ban yedik, olay çığırından çıkmış, Müslümanlar arkadaşlarımın yine mağdur olmalarına dönmüş.. Hep siz mağdursunuz. 👏

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu kitap, İbn-i Sina'nın Kitâbuş-Şifa Metafiziği.. Bu adam, burada yazılanlar yüzünden tekfir edildi.

20251103_220128.jpg

El-Kîndi, Farabi, İbn-i Rûşd.... bilmediğimiz daha niceleri. İslam tarihi yasaklarla doludur ve İslam denildiği gibi doğruyu aramaya itmez insanı. Öyle olsa, bu adamlar tekfir edilmez, başta Mutezile olmak üzere çoğu itikadı mezhep yok olup gitmezdi.

Bu konu basit görünse de İslam alemi için kült bir durumdur.

Son düzenleme:
Yüzde 80 müslüman yaklaşık olarak belki daha az belki az daha çok bilemiyorum. Sence çok mu? 5 kişiden biri müslüman değil, bu oran batıda 5 kişiden 2-3 muhtemelen. Sen sırf o 3-4 kişi mutlu olsun diye 1-2 kişinin hakkını alamazsin. Asla bizi anlamayacaksiniz çünkü şuan partiden dolayı güç sizde maalesef. Ama şunu biliyorum ki bir gün 28 subatta olduğu gibi gün dönecek, o gün de ben sizi ülkeden kovacagim sizin beni kovdugunuz gibi, o zaman tekrar düşünürsünüz hakli miymisim.
Adam sizi kovmaya çalışmamış. Haksız olduğunu bildiğin için konuyu başka yerlere çekip drama yapıyorsun.

Nasıl da dindarlar konuyu saptırdı.. 😆 Cevap veremeyince böyle oluyorlar.

Bu kitap, İbn-i Sina'nın Kitâbuş-Şifa Metafiziği.. Bu adam, burada yazılanlar yüzünden tekfir edildi.

Eki Görüntüle 2598160

El-Kîndi, Farabi, İbn-i Rûşd.... bilmediğimiz daha niceleri. İslam tarihi yasaklarla doludur ve İslam denildiği gibi doğruyu aramaya itmez insanı. Öyle olsa, bu adamlar tekfir edilmez, başta Mutezile olmak üzere çoğu itikadı mezhep yok olup gitmezdi.

Bu iddia büyük yanılgı. Başka cevap bulamayınca buralara gelmiş konu heralde büyük genelleme yapmışsın. Saydığın filozofların tekfir edilmesinin sebebi din değil, siyasi-rekabet koşuludur. Ayrıca tekfir edilmelerine rağmen fikirleri hala yüzyıllardır insanlara ulaşmış durumda. Çok abartılı bir iddia olmuş. Eğer dediğin gibi olsaydı Cabir Bin Hayvanın da çalışmaları silinirdi. El-razi gibi isimler. Yani doğruyu aramaya hiç bir zaman engel olunmamıştır. İslam akıllıca düşünmeyi emreder.

Nasıl da dindarlar konuyu saptırdı.. 😆 Cevap veremeyince böyle oluyorlar. Bir saat ban yedik, olay çığırından çıkmış, Müslümanlar arkadaşlarımın yine mağdur olmalarına dönmüş.. Hep siz mağdursunuz. 👏

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2598160

Attığın videoya yönelik söylüyorum. Elhamdülillah gerçek Müslümanlar olarak tarih boyunca şerefimizden eksik vermedik. Sizin fikrinizde ki insanlar tarafından ezilmedik. Kıyamete kadar da böyle bir şey yaşanmayacak.

Son düzenleme:
Konunun mesajlarına tekrar göz gezdirdim de Müslüman arkadaşlarım birkaç istisna hariç düzgün cevap vermiş. Aşağılamaya çalışmamış. Müslüman olmayan tarafın yorumlarına bakıyorum alttan hep aşağılamaya çalışılıyor alttan alttan laf atılıyor. Farkımız internet sitesinde bile belli. Teşekkür ediyorum iyi akşamlar.

Ne kadar da objektif bir bakış açısı bu böyle hiç de taraf tutmuyorsunuz hocam.

Konunun mesajlarına tekrar göz gezdirdim de Müslüman arkadaşlarım bir kaç istisna hariç düzgün cevap vermiş. Aşağılamaya çalışmamış. Müslüman olmayan tarafın yorumlarına bakıyorum alttan hep aşağılamaya çalışılıyor alttan alttan laf atılıyor. Farkımız internet sitesinde bile belli. Teşekkür ediyorum iyi akşamlar.
Bende tekrar goz gezdirdim de, ateistler ülkeden kovulmuş, fikrin yok denilmiş, mahlukat denilmiş. Müslümanlara ise tek kelime hakaret edilmemis. A haber gibi yorumlamissiniz tebrik ederim.

Bende tekrar goz gezdirdim de, ateistler ülkeden kovulmuş, fikrin yok denilmiş, mahlukat denilmiş. Müslümanlara ise tek kelime hakaret edilmemis. A haber gibi yorumlamissiniz tebrik ederim.
Hakaret var dediğimi sanmıyorum zaten sen de onlarla aynı fikirdesin gerçeği göreceğini sanmıyorum. Ülkeden kovulmak ne alaka onu anlamadım tamamen drama. Bir de cümlede farkettiysen bir kaç diye bir kelime geçiyor onunda anlamını öğrenirsen sevinirim.

Düzeltme
birkaç
bileşik · sıfat
  1. 1.
    az sayıda olan, çok olmayan, birden çok ama dörtten az olan

Attığın videoya yönelik söylüyorum. Elhamdülillah gerçek Müslümanlar olarak tarih boyunca şerefimizden eksik vermedik. Sizin fikrinizde ki insanlar tarafından ezilmedik. Kıyamete kadar da böyle bir şey yaşanmayacak.
Bizim fikrimizdeki insanlar? "Ateizm" kaç yıllardır yaygın bir terim? Belki, son 50 yıl. Ondan öncesi peki? Herhangi bir ateist otorite, dini otoriteyi tehdit etti mi? "Ateistlik" adı altında adam mı kestik?

Peki Kur'an savaşmayı tasdik ediyor mu? Evet..

Aynen, bayağı ezilmişsiniz.

Bu iddia büyük yanılgı. Başka cevap bulamayınca buralara gelmiş konu heralde büyük genelleme yapmışsın. Saydığın filozofların tekfir edilmesinin sebebi din değil, siyasi-rekabet koşuludur. Ayrıca tekfir edilmelerine rağmen fikirleri hala yüzyıllardır insanlara ulaşmış durumda. Çok abartılı bir iddia olmuş. Eğer dediğin gibi olsaydı Cabir Bin Hayvanın da çalışmaları silinirdi. El-razi gibi isimler. Yani doğruyu aramaya hiç bir zaman engel olunmamıştır. İslam akıllıca düşünmeyi emreder.
"Tekfir edilmelerine rağmen fikirleri ulaşmış." argümanına saygı duymam mı gerekiyor? Bununla mı övünüyorsun?

Adamı öldürmek için dere tepe arkasından ben kovalamadım. İbn-i Sina deli taklidi yapmıştır kaçmak için.

He ama sonuç olarak fikirleri ulaşmış bize, ne olacak değil mi? O da Arap yarımadasında olmayan İbn-i Rûşd sayesinde.. Gazali'ye sallamasa ondan da haberimiz olmayacak.

Hakaret var dediğimi sanmıyorum zaten sen de onlarla aynı fikirdesin gerçeği göreceğini sanmıyorum. Ülkeden kovulmak ne alaka onu anlamadım tamamen drama. Bir de cümlede farkettiysen bir kaç diye bir kelime geçiyor onunda anlamını öğrenirsen sevinirim.

Düzeltme
birkaç
bileşik · sıfat
  1. 1.
    az sayıda olan, çok olmayan, birden çok ama dörtten az olan
Birkaç birleşik yazılır bu arada önce yazilisini öğrenirsen sevinirim. Konuda zaten 3 musluman var, biri ülkeden kovdu, diğeri mahlukat dedi, diğeri ise agresif konuşan sizsiniz. Birkaç tanımına uyuyor evet, ama oranlama yaparsak konudaki Müslümanların yüzde yüzü ya hakaret etmiş ya benzeri bir şey yapmış:). Bir sey demiyorum artık neyse, biz haksiziz evet.

Bizim fikrimizdeki insanlar? "Ateizm" kaç yıllardır yaygın bir terim? Belki, son 50 yıl. Ondan öncesi peki? Herhangi bir ateist otorite, dini otoriteyi tehdit etti mi? "Ateistlik" adı altında adam mı kestik?

"Tekfir edilmelerine rağmen fikirleri ulaşmış." argümanına saygı duymam mı gerekiyor? Bununla mı övünüyorsun?

Adamı öldürmek için dere tepe arkasından ben kovalamadım. İbn-i Sina deli taklidi yapmıştır kaçmak için.

He ama sonuç olarak fikirleri ulaşmış bize, ne olacak değil mi? O da Arap yarımadasında olmayan İbn-i Rûşd sayesinde.. Gazali'ye sallamasa ondan da haberimiz olmayacak.
Of be, kardeşim, yine yanlış anlamışsın. Neyse, açıklayayım: Nerede gariban eziliyorsa, masum çocuklar ve masum kadınlar öldürülüyorsa, nerede haksızlık dönüyorsa, işte tam orada savaşılmasını emreder. Müslüman, haksızlığa durum ne olursa olsun karşı çıkar; Kur’an bunu emreder, gerekirse canını verir bu yolda. Kur’an saldırgan savaş çağrısı yapmaz.

Öncelikle, örnek verdiğim filozoflar hakkında bir şey dememişsin; dikkatimi çekti, diyecek bir şeyin yok galiba. İbn-i Sina’nın tekfir ilan edilmesi Kur’an’a göre ters durumdur. Tekfir, İslam’da çok büyük bir suç gerektirir. Yani bu, o dönemin Müslümanlarının cahilliğidir, tamamen. Şu an istediğin gibi bilim yapıyorsun; kim karışıyor sana? Kimse karışmıyor, çünkü bilim Kur’an’la çelişmiyor. Tamamen o dönemde yaşayan insanların cahilliğidir.

Noktalama kurallarına uygun olması için yapay zekaya düzelttirdim.

Birkaç birleşik yazılır bu arada önce yazilisini öğrenirsen sevinirim. Konuda zaten 3 musluman var, biri ülkeden kovdu, diğeri mahlukat dedi, diğeri ise agresif konuşan sizsiniz. Birkaç tanımına uyuyor evet, ama oranlama yaparsak konudaki Müslümanların yüzde yüzü ya hakaret etmiş ya benzeri bir şey yapmış:). Bir sey demiyorum artık neyse, biz haksiziz evet.
Ekleme yapayım mahlukat hakaret değil yaratılmış demektir he sen diyorsan ki tesadüfen hayata geldim ona bir şey diyemem. Ülkeden kovdu demişsin öyle bir şey tekrar diyorum tamamen drama. Agresif konuştuğumu sanmıyorum, karşı taraf saygısını koruduğu sürece bende saygımı korurum.

Bir ekleme daha yapayım bu mesajına. Senin kafandaki mantığa göre bir Müslüman dolandırıcılık yaparsa bende dolandırıcı oluyorum. Hemen hemen her mesajına abartı derece de genelleme var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı