Alman marşları niye yasak?

Naziler savaşı kaybettiği için. Bir insan marş dinlediği için psikoloji bozuluyorsa bir doktora görünse iyi olur. YouTube'a yüklenen marşlar "nefret söylemi" gerekçesiyle kaldırılıyor. Bence de tamamen saçmalık. Nazi marşları dinlemek onları desteklediğim anlamına gelmez.

Senin canını yerim :D aynısını düşünüyorum. Ama savaşta kaybeden taraf hep haksızdır dediğin gibi...
@emircanunlts konuyu mareşale soralım. Siz ne düşünüyorsunuz hocam?

Bundesarchiv_Bild_183-08778-0001,_Dresden,_Tote_nach_Bombenangriff.jpg

Amerika'nın Dresden'e yaptığı bombalama sonucu hayatını Kaybeden siviller.

250px-Killed_SS_Cammo_Dachau.jpg

Dachau kampında öldürülmüş SS askerleri

Naziler savaşı kaybettiği için. Bir insan marş dinlediği için psikoloji bozuluyorsa bir doktora görünse iyi olur. YouTube'a yüklenen marşlar "Nefret Söylemi" gerekçesiyle kaldırılıyor. Bence de tamamen saçmalık. Nazi marşları dinlemek onları desteklediğim anlamına gelmez.

Pskolojisi bozuluyor diye değil o düşünceye karşı sempati beslemeye başlamasın diye.

Hocam o kadar fazla bilmenize gerek yok. Japonya'ya atılan "şişman adam" isimli atom bombası sadece hiroşima içinde 250.000 insanı öldürdü saniyeler içinde.

Olayı şöyle düşün ben gelip senin aileni zevk için öldürüyorum sen de gelip beni öldürüyorsun. Sonuçta ikimizde cinayet işledik fakat baktığın zaman senin cinayet işleme sebebin benim cinayet işleme sebebime göre daha mantıklı bu yüzden senin benden daha az kınanman, benim daha çok tepki çekmem daha normal olması gerekiyor.
İlk kanı almanlar ve japonlar akıttığı için onların daha çok kınanmış olması normal. Fakat burada bir saçmalık var, japonlar güneydoğu asyada milyonları katletmesi öldürülen 250 bin japondan daha az tepki gördü. Herkes atom bombasını lanetliyor kimse çıkıp japonlara laf etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı