MehmetTuran61
Decapat
Merhabalar Almanya'da tanıdığım var, teyzem. Orada kalmayı planlıyorum. Bir de lise nasıl okuyabilirim? @Neşeli Enginar Sen de bunu görüp cevap verirsen sevinirim.
Kaç para lazım ve Almanca zor mu? Sen öğrenirken zorlandın mı?Liseyi bitirip üniversite okumak icin gelebilirsiniz eger Aile birlesimi vs. gibi bir sey söz konusu degilse. Teyzenin size kefil olur (Teyzenizin calismasi ve aylik gelirinin iyi olmasi lazim lakin) ve Verpflichtungserkärung kagidini imzalarsa üniversiteyi burada okuyabilirsiniz tabii masraflarinizi karsilayacak, buradan alacaginiz Almanca dil sinavlarini verecek vs. paranizin olmasi lazim.
Bu arada konunun ilk mesajlarindan aylardir bildirim gelmiyor @Recep Baltaş @MF![]()
Kaç para lazım ve Almanca zor mu? Sen öğrenirken zorlandın mı?
İmkanın varsa bul bir yolunu git kardeşim.Kaç para lazım ve Almanca zor mu? Sen öğrenirken zorlandın mı?
Yanlisim varsa düzelt abi ama bu aralar artik Verpflichtungserklärung da tam kabul etmeyebiliyorlar. Ben konsolosluga gittigimde Sperrkonto acarsaniz daha garanti olur demislerdi.Liseyi bitirip üniversite okumak icin gelebilirsiniz eger Aile birlesimi vs. gibi bir sey söz konusu degilse. Teyzenizin size kefil olmasi (Teyzenizin calismasi ve aylik gelirinin iyi olmasi lazim lakin) ve Verpflichtungserkärung kagidini imzalamasi lazim. Bu durumda üniversiteyi burada okuyabilirsiniz tabii masraflarinizi karsilayacak, buradan alacaginiz Almanca dil sinavlarini verecek vs. paranizin da olmasi lazim.
Bu arada konunun ilk mesajlarindan aylardir etiket bildirimi gelmiyor @Recep Baltaş @MF![]()
Yanlisim varsa düzelt abi ama bu aralar artik Verpflichtungserklärung da tam kabul etmeyebiliyorlar. Ben konsolosluga gittigimde Sperrkonto acarsaniz daha garanti olur demislerdi.
Aylık mı ödicez bir defamı yoksa 8600 €Hayir en saglami verpflichtungserklärung'tur ama daveti yapanin maasi düsük ya da sinirdaysa o durumlarda ayrica gesperrtes konto istiyorlar. Konto'da en az 8600 € olmasi lazim (Eyaletten eyalete degisir bu miktar), ögrencinin egitimi bittiginde parayi yatiran geri alabiliyor. Eger ögrenci burada devlete maddi yük olacak bir islem yapmissa (Iltica, cezalarini ödememek vb.) o paraya devlet el koyar, para yetmezse sorumlulugu alan kisi yandi
Ben yigenimi ögrenci olarak davet ettim benden sperrkonto istemediler maasim yüksek oldugu icin![]()
Ilk yil 8640 euro istiyorlar ikinci yil uzatmaya 4320 istediler benden daha bugün mektup geldiAylık mı ödicez bir defamı yoksa 8600 €
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.