Almanya'daki Türklerin para birimimizle dalga geçmesi

Burada türlü türlü sıkıntı yok mu var ama kimse seni şu veya bu şekilde damgalamıyor eskiden bizde belli bir etnisiteye sahip değil diye kendini dışlanmış hisseden cumhuriyetin asli unsuru vatandaşlar yok muydu vardı. Orada ise ne kadar refah içerisinde yaşarsanız yaşasın Berlin metrosuna girildiğinde kendinize küçümseyici bakışlar eşliğinde tuvalet temizleyici "Kanaken" imajınızı oranın asli unsuru Almanlara değiştiremezsiniz.

Çocukken ailesi kesin dönüş yapmış bir Alamancı olarak halen gurbette yaşayanlara hitaben "dost acı söyler" diyorum.

Bu tiplerin niye malum partiye oy attığı belli oldu, adamlar Almanya"da en düşük konumda buraya gelince durumları ülkenin yarısından hatta daha fazlasından daha iyi, tabii malum partiye oy verecekler.

Almancıların malum partiye oy vermelerinin arkasında bilinenden çok daha önemli şeyler var.
Örneğin, dini simge yaparak Deniz Feneri olayı gibi.

Almanya'nın pisliğini temizleyip seneden seneye ülkeye nefes almaya geliyorlar

Onlar pislik temizlediği halde her sene tatilini yapıp, cillop gibi arabalara biniyorlar. Türkiye'de en baba işi yapsan bile kazandığın parayla "adam akıllı" zor geçiniyorsun.

1/4 derecesinde 25 sene deneyimli bir polis memurunun kazandığı aylık para 6700 TL civarı. Ne yapar? 820 Euro. Gel de gülme.

Türk lirasının değersizliği ve ülkenin yaşam standartlarının ne derecede olduğu bariz ortada. Gülmekte haklılar.

Bazıları oturduğu yerden Almanya bizi kıskanıyor efendim demeye devam etsin.

Son düzenleme:
Alamancılar işte. Hepsi olmasa da çoğu sahtekar, iki yüzlü, şeref yoksunlarıdır. Ülkemizdeki ekonomik durumlar en çok onların işine geliyor. Orada euro üzerinden para kazanıp sonra tatil için buraya gelip burada paralarını 8 katına çıkartıp normal bir vatandaştan daha iyi şartlarda zaman geçirebiliyorlar ve bu durumun devam etmesi hatta daha kötüye gitmesi onların lehine olacağı için kimleri destekleriklerini de biliyoruz, görüyoruz.

Kaçıncı jenerasyon, bilmiyorum, beni de ilgilendirmiyor ama çoğundan nefret ediyorum. Türkiye'ye geldiklerinde TL'nin değersizliğini kullanıp alınmayacak şeyleri de alıp paralarıyla hava atarlar, bir iki ay kalıp giderler, sonra Almanya'da bir taraflarını koydukları yerden "Türkiye coh eyi, egonomimiz coh eyi" deyip Türkiye'de yaşayanların kaderini belirlerler. Gel bir süre Türkiye'de yaşa, iş bulabiliyor musun, geçinebiliyor musun, bir bak bakalım. Bilip bilmeden konuşurlar.

Yurt dışına yaşayanların oy vermeleri yasaklanmalı. Yurt dışında hayatlarını sefayla sürenlerin bizim burada işsizlik korkusuyla, geçim sıkıntısıyla yaşamamızı sağlamaları yasaklanmalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı