Almanya'daki Türklerin para birimimizle dalga geçmesi

Avrupa'daki 1-2 nesil öncesinden işçi olarak gidip oraya yerleşmiş kesim (buraya dikkat, genelleme geliyor) genel olarak o kadar rezil ki, onların bize olan bakış açısının ilk suçluları oluyorlar. Arada düzgün, iyi eğitim (öğretim değil) bilinci kazanmış ve iyi yerlerde olmasa bile yaşadığı yeri güzelleştiren kişiler vardır. O "çok küçük" azınlığı tenzih ediyorum sadece.

Türkiye'ye karşı bir saygıları yok, sevgileri sadece lafta. Orada kazandıkları parayla burada hava atmak için yazları gelmekten başka bir vasıfları yok. Üstüne buradaki emeklilik sistemini de sömürmek için fırsat kollayan sülüklerden, sırt kamburlarından başka bir şey değiller.

Orada demokrasi isterler, giderler demokratlara oy verirler. Burada bunun tam tersi için uğraşırlar. Orada kazandıkları 3 kuruş para gitmesin diye asosyal, içe kapalı ve yabancıları dışlayan bir hayat yaşarlar. O 3 kuruşla (onlara göre) hava atmak için buraya gelip görgüsüzlüğün dibine vururlar.

Not: Evlatlık olduğum ailede babam 32 yıl Bosch ve Mercedes'te mühendis olarak, annem 25 yıl terzi olarak Almanya'da çalıştı. Aynı durum onların "arkadaş" çevresi için de geçerliydi.

Son düzenleme:
Kesinlikle yurtdışındaki türklerin oy verme hakları elinden alınmalı bence. Oradakilerin bizim hayatımızı seçme hakları yok.

Hocam oy verme hakları elinden alınmalı değil de bunlara bir şart koysak bunlar zaten her sene Türkiye'ye geliyor bunlardan her 3 yılda bir 2000 Euro'luk bir vergi alalım eğer 3 yıl içinde hiç ülkeye adım atmazlarsa oy haklarını ellerinden alalım eğer geri oy hakkı isterlerse bunun içinde 10 bin Euro alalım ve ekonomiyi şahlandıralım işte bu kadar basit!

Hocam oy verme hakları elinden alınmalı değil de bunlara bir şart koysak bunlar zaten her sene Türkiye'ye geliyor bunlardan her 3 yılda bir 2000 Euro'luk bir vergi alalım eğer 3 yıl içinde hiç ülkeye adım atmazlarsa oy haklarını ellerinden alalım eğer geri oy hakkı isterlerse bunun içinde 10 bin Euro alalım ve ekonomiyi şahlandıralım işte bu kadar basit!
Saçma, bunun için alman tarafından düzenleme gelmesi gerek, çift vatandaşlık olayını bitirmeliler.

Tabiri caizse Almanya'nın pisliğini temizleyip seneden seneye ülkeye nefes almaya geliyorlar zira haklı sebepleri de var, sanıyorum alman disiplininden bir süreliğine sıyrılıp ülkede alman arabalarla hava atıp benlik tazelemeye ihtiyaçları oluyor bunun yanında ülkemize euro girişi konusunda sağladıkları faydayı es geçemeyiz tabi lakin durum dalga geçilmeyecek gibi de değil çokta fazla şey yapmayalım biz bile dalgaya alıyoruz artık.

Buradakiler alamancı, gurbetçi artık ne isim verirseniz ondanlar, evet reelde buranın parası değerli Euro olarak ama inanın kafaları yani en azından 4-5. jenerasyon diyelim hala köylü diye tabir edersiniz ya aynen o kafadalar ve değişime de sıcak bakmıyorlar ama sorsan onlardan zeki ve zengini yok ve tamamı olmasa da geneli Galatasaray'lı her ne hikmetse, aslında olaya yaklaşımı para adı olarak değil 100 birime 100 birim ne alınıyor diye yapmaları lazım ama işte buradaki paranın ederi daha fazla ve Türkiye'ye geldiklerinde de sürekli bir hava atma peşindeler. Almanya şöyle böyle diye benim kayın pederde her seferinde karne ile ekmek olayından girer en son tepemin tası attı dedim sen o zamanlara buraya kaçmadın mı? Kaçtın neyi niye neden dert ediyorsun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı