Amazon 3. Taraf satıcı iade mağduriyeti

Satıcı bu sorumsuzluğunu yaptığı için artık satıcının durumu umurumda değil iade kodunu göndermemek kadar sorumsuzluk olabilir mi ya.

İşte yönetmeliğe göre şu an satıcı %100 haklı durumda. Sizin eğer ki kulaklığınızda arıza olduğunu düşünüyorsanız iadeyi deneyebilirsiniz ama iade kabul görmüyorsa servisle bu durumu çözmeniz gerekiyor maalesef.

İşte yönetmeliğe göre şu an satıcı %100 haklı durumda. Sizin eğer ki kulaklığınızda arıza olduğunu düşünüyorsanız iadeyi deneyebilirsiniz ama iade kabul görmüyorsa servisle bu durumu çözmeniz gerekiyor maalesef.
Kutunun hasarlı geldiğine dair azda olsa fotoğraflı kanıtım var pek bir işe yaramaz mı?

Kutunun hasarlı geldiğine dair az da olsa fotoğraflı kanıtım var pek bir işe yaramaz mı?

O durum işe yarar. Ben kapıma kamera koydum bu sebeple. Bir ara kapıda teslim aldığı bir kargoda kırıklık vardı. Kamera kaydı olduğu için kargo firmasına ceza kestiler paramı alabildim. Kutunun hiç açılmamış jelatinlerinin soyulmamış halinin fotoğrafı varsa işe yarayabilir.

O durum işe yarar. Ben kapıma kamera koydum bu sebeple. Bir ara kapıda teslim aldığı bir kargoda kırıklık vardı. Kamera kaydı olduğu için kargo firmasına ceza kestiler paramı alabildim. Kutunun hiç açılmamış jelatinlerinin soyulmamış halinin fotoğrafı varsa işe yarayabilir.

Abartısız az bir kanıtım var atayım hatta.

Dosya Ekleri

• IMG_20250211_133559.jpg
    IMG_20250211_133559.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250217_202748.jpg
    IMG_20250217_202748.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 21
Abartısız az bir kanıtım var atayım hatta.

Maalesef kenar köşeden alınan küçük darbeleri kabul etmiyorlar. Benim gelen bilgisayar kasam vardı. Direkt olarak ortadan bölünmüştü resmen. Bu tip bir hasarı kabul edeceklerini pek sanmıyorum ama kanıt olarak sunmaya çalışın. Darbeli ürün gönderilmiş denilip kabul görme ihtimal var.

Bu arada %100 haklı diyorsunuz da Amazon'da koskocaman satıcı iade talebini kabul etti yazıyor satıcı isterse talebi reddederdi çünkü performans olarak belirttim ve 190 harflik bir yazı yazdım.

Bu arada %100 haklı diyorsunuz da Amazon'da koskocaman satıcı iade talebini kabul etti yazıyor satıcı isterse talebi reddederdi çünkü performans olarak belirttim ve 190 harflik bir yazı yazdım.

İade talebini kabul ettiyse bile ürünü teslim alma zorunluluğu bulunmuyor. İade talebinizi kabul etmekle iadenizi kabul etmek maalesef aynı olmuyor. Siz ürünü teslim ettiğinizde ürün satıcıya ulaştığında servis raporu gerekliliği sunarsa öncelikle ürün servise gider. Eğer ki iade talebiniz kabul edilmişse kargo bilgileri çıkmış olması lazım. 1.Görselde paylaştığım gibi bir menü gelmesi gerekiyor orada iade için gerekli bilgiler yazacak. Etiketi ve talimatı yazdıra bastığınızda 2. görselde de kargo iade işleminiz için gerekli bilgiler çıkacak. Eğer ki bu bilgiler hazır değilse ama iade talebi satıcı tarafından kabul edilmişse kargo sözleşme bilgileri daha Amazon tarafından hazırlanmamış demektir. Amazon sizin için sözleşmeli kargo kodu bilgilerini daha sonra verebilir. Ben bu iade de yaklaşık 5 gün beklemiştim anca gelmişti. Sizde de bu bilgiler birkaç gün içinde dolacaktır. Eğer ki dolmazsa amazona durumu iletmeniz gerekir.
1.Görsel

1739815118194.png

2.Görsel

1739815151909.png

İade talebini kabul ettiyse bile ürünü teslim alma zorunluluğu bulunmuyor. İade talebinizi kabul etmekle iadenizi kabul etmek maalesef aynı olmuyor. Siz ürünü teslim ettiğinizde ürün satıcıya ulaştığında servis raporu gerekliliği sunarsa öncelikle ürün servise gider. Eğer ki iade talebiniz kabul edilmişse kargo bilgileri çıkmış olması lazım. 1.görselde paylaştığım gibi bir menü gelmesi gerekiyor orada iade için gerekli bilgiler yazacak. Etiketi ve talimatı yazdıra bastığınızda 2. görselde de kargo iade işleminiz için gerekli bilgiler çıkacak. Eğer ki bu bilgiler hazır değilse ama iade talebi satıcı tarafından kabul edilmişse kargo sözleşme bilgileri daha Amazon tarafından hazırlanmamış demektir. Amazon sizin için sözleşmeli kargo kodu bilgilerini daha sonra verebilir. Ben bu iade de yaklaşık 5 gün beklemiştim anca gelmişti. Sizde de bu bilgiler birkaç gün içinde dolacaktır. Eğer ki dolmazsa amazona durumu iletmeniz gerekir.
1.görsel

Eki Görüntüle 2426271

2.görsel

Eki Görüntüle 2426272

Talebi kabul etti diye süründürmek zorunda mı?

İade talebini kabul ettiyse bile ürünü teslim alma zorunluluğu bulunmuyor. İade talebinizi kabul etmekle iadenizi kabul etmek maalesef aynı olmuyor. Siz ürünü teslim ettiğinizde ürün satıcıya ulaştığında servis raporu gerekliliği sunarsa öncelikle ürün servise gider. Eğer ki iade talebiniz kabul edilmişse kargo bilgileri çıkmış olması lazım. 1.görselde paylaştığım gibi bir menü gelmesi gerekiyor orada iade için gerekli bilgiler yazacak. Etiketi ve talimatı yazdıra bastığınızda 2. görselde de kargo iade işleminiz için gerekli bilgiler çıkacak. Eğer ki bu bilgiler hazır değilse ama iade talebi satıcı tarafından kabul edilmişse kargo sözleşme bilgileri daha Amazon tarafından hazırlanmamış demektir. Amazon sizin için sözleşmeli kargo kodu bilgilerini daha sonra verebilir. Ben bu iade de yaklaşık 5 gün beklemiştim anca gelmişti. Sizde de bu bilgiler birkaç gün içinde dolacaktır. Eğer ki dolmazsa amazona durumu iletmeniz gerekir.
1.görsel

Eki Görüntüle 2426271

2.görsel

Eki Görüntüle 2426272

Etiketlerin ikisini de ürüne yapıştırdım kargo şirketi inatla iade kodu istiyor.

Maalesef sadece Amazon'da böyle bir durum oluyor. Diğer satış sitelerinde direkt olarak iade kodu çıkıyor.

Size paylaştığım birinci görseldeki gibi olan alanda şu an hiçbir şey yazmıyor mu?

Evet yazmıyor kod falan vermiyorlar inatla.

Maalesef sadece Amazon'da böyle bir durum oluyor. Diğer satış sitelerinde direkt olarak iade kodu çıkıyor.

Size paylaştığım birinci görseldeki gibi olan alanda şu an hiçbir şey yazmıyor mu?

Bizzat kendilerini arayıp istedim kodu şirket ismimizi verin onlar alır dedi gittim anlaşmalı kargo şirketine ama kabul etmediler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı