Amazon açığı bulmak

Bir methot buldum random kredi oluşturuyor. Ben bunu kullanarak Amazon'dan 100 dolar gift code aldım. Daha yaşım küçük ve böyle işlere meraklıyım. Başıma kötü şeyler gelir mi? Amazon bana dava falan açar mı? Cevaplarsanız çok iyi olur çünkü davalık olmaktan korkuyorum. Bunları yaparken nord VPN kullandım beni gizlemiş midir?

Yaşına bakmaz evet ceza alabilirsin. Nord VPN Panama kanunlarına göre kullanıcı verilerini paylaşıyor. Teknik olarak sana ulaşmaları mümkün. Gizlilik için birden fazla yönetimi bir arada kullanman en güvenebileceğin yol. Mesela VPN yap üstüne bir shadowsocks ekle sonra proxy bul sanal bir bilgisayardan kopya Mac'lerle işlem yap vs. gibi kendini iyice göm derinlere.(Bu konular kod bilgisinden bağımsız uzmanlık isteyen konulardır ve ne kadar güvenilir tartışılır)

Eğer ki Amazon gibi bir şirketden bulduğun method ile gift code üretebiliyorsan bu çok büyük bir olay.

Türkiye .tr sitesi için ödül yoktu sanırım ama biraz araştırma yapmanda fayda var.
Güvenlik Açıklarını Bildirme - Amazon Web Services (AWS)
Amazon Vulnerability Research Program - Bug Bounty Program | HackerOne

3-5 Dolar da değil. 100 Dolar!

1609144954226.png

Eğer bulduğunuz açık doğru ise bunu direkt Amazon'a iletmeniz lazım ister ödül olsun ister olmasın. Zaten açığı test etmek için yapmışsınız yanlış anlamadıysam. Ama aldığınız ürünü iade ederseniz bu sizin yararınıza olur ki, zaten iade etmek zorundasınız çünkü bu yaptığınız iyi bir şey değil başkasının parasını harcamakla aynı şeye denktir bu benim gözümde. Başınıza herhangi bir şey gelmemesi için iade edin. Şahsen ben olsaydım ürün almazdım, alsaydım direkt iade edip Amazon'a bu sorunu bildirirdim.

Bir metot buldum random kredi oluşturuyor. Ben bunu kullanarak Amazon'dan 100 dolar gift code aldım. Daha yaşım küçük ve böyle işlere meraklıyım. Başıma kötü şeyler gelir mi? Amazon bana dava falan açar mı? Cevaplarsanız çok iyi olur çünkü davalık olmaktan korkuyorum. Bunları yaparken Nord VPN kullandım beni gizlemiş midir?
Bence iade et ve hemen bildir.
Adamların hakkını yemi oluyorsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı