Amd Athlon 64 X2 3800+ Sistem Upgrade

plathon

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim eski oldukça eski emektar pc'mi eğer mümkünse parçalarını değiştirerek hızlandırmak istiyorum. Daha önce 2 GB ram takarat gördüğüm az da olsa hız artışından ümitlenerek size soruyorum.

wLozqJ.png
epY3ON.png
wb4XWY.png
wzEkbB.png
xVynbq.png

Şöyle bir bakındım ve... Gigabyte anakart 940 ( benimki 939 muş ) + amd çift çekirdekli işlemci ( benimkine göre daha iyisi ) + 512 mb ekran kartı ( benimki on board mu yoksa harici mi ? ) + 2 GB ram takıp benim anakart ve işlemciyi alıp üstüne 190 TL nasıl uygun mudur acaba ? Makul olur mu? Birde benim donanımı vermem mantıklı , sonuçta oldukça eski bir pc ve parça bulmak zor değişeceğim. Sistem bozuk olur veya sorun yaşarsam yine kendi sistemimi tekrar kullanabilirim... ? Sizin öneriniz nedir acaba ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevabınız için teşekkür ederim . Bugün bir araştırma yaptım ve;

1- Gigabyte 940 anakart
2- AMD Athlon 5200 2,7 GHz işlemci
3- 2 GB DDR 2 Ram
4- 1 GB 64 bit ekran kartı için 250 Tl dediler ...

Bir nevi pc toplama olacak. Bu sistemi alırsam mevcut bilgisayarıma göre fark edilir hız artışı olur mu ? Mesela sistem autocad 2010 veya photoshop CS4 veya CS5' i kaldırır mı ?
Zaten 2. bilgisayar olarak kullanıyorum bunu. Sizce bu değişikliği yapmam mantıklı mı yoksa bekleyip orta vadede sağlam bir bilgisayar mı toplasam ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı