AMD ekran kartları neden öneriliyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonrada GPU kullanımı niye düşüyor diye konu açarsın hocam :)

Bende gtx 1070 var. İşlemcim R5 2600.
Güncel sürücü kullanınca GPU kullanımı PUBG ve World War Z de düşük oluyor. Her zaman yüzde yüz olmuyor.
RX 580 ve 570 denedim. GPU kullanımı 99 ve 100 oluyor aynı oyunlarda.
Şimdi bu ne demek oluyor?

NVIDIA ekran kartı da kullandım, AMD de kullandım.

AMD fiyat anlamında daha uygun ve daha yüksek performans verebiliyor.
NVIDIA biraz daha tuzlu. Tak çalıştır, kullanıcı dostu olduğu sebebiyle daha pahalı ve üzerinde NVIDIA logosu mevcut :)

AMD, mimarisi bakımından biraz daha ısınmaya yatkın. İyi bir model alırsanız ve özel fan profili ayarlarsanız gram ısınmayla karşılaşmazsınız.
WattMan hatası gerçekten sorun denebilecek düzeyde. Güncellemeler ile bazı modellerde düzeltilmiş durumda. Undervolt yapılarak da çözülebiliyor.

NVIDIA sürücü konusunda AMD'ye göre bir tık daha ileride şahsi fikrim. Doğrudan oyun odaklı. AMD, ince ayar yapılarak yüksek performans alınabilecek kartlar üretirken, NVIDIA tak çalıştır mantığında kartlar üretiyor.

F/P için hala AMD tavsiye ediyorum.
Hiçbir sorunla uğraşmak istemeyip tak çalıştır kullananlar, 5-10 FPS'i dert etmeyenler için ise NVIDIA öneriyorum.

Kişisel sorunlarınızı ve problemlerinizi genel arıza mantığıyla belirtmek yerine Sosyal üzerinden konu açarsanız yardımcı olabiliriz :)

Nvidia kullanmadığımı nerden biliyorsun ? Sorumuda cevaplayamadın. Demek ki kullanman gerekiyormuş.
Bu arada hiç NVIDIA kullanmayıp NVIDIA’ya laf atanlar da var. Sorunlara gelicek olursak bu başlığın altındaki cevapları okuman yeterli.

Son düzenleme:
Yorumlarınızı okudum.10 yıllık amd kullanicisiyim.Amacim şu amd kötülemek değil amd alıpta kafanızı yormayin gidip nvidia alın anlamda söyledim.Amd fazla ısınma falan sorunları çok.bende kullandım amd ekran kartı ona göre konuştum.

Nvidia kullanmadığımı nerden biliyorsun ? Sorumuda cevaplayamadın. Demek ki kullanman gerekiyormuş.
Nvidia kullandığını söyleyen yok gidip okuduğunu anlama dersi al. Sorunun cevabının nerede olduğunu da söyledim onu da bulamamışsın. WattMan, ısınma ve sürücü hatalarından bahsediyorum bunlar sadece 3 tanesi. Neymiş? Kullanmak gerekmiyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı