AMD FX 6300 GTX 960 Sistem %100 İşlemci Kullanımı Sorunu

Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi (Hedef)
Herkese merhaba.

Donanımsal (veya yazılımsal, henüz emin değilim) açıdan bir sıkıntı yaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var. Sorunu anlatmadan önce sistem bilgilerimi yazayım:
  • İşlemci: FX 6300
  • Ekran Kartı: GTX 960 4 GB
  • Ram: 8 GB Kingston Tek Slot
  • Anakart: M5A97 R2.0
  • SSD: Samsung 250 GB 750 EVO
  • HDD: WD 2 TB Blue
  • Monitör: Eski bir Samsung marka monitörüm var, 1600x900 çözünürlüğüne sahip.
Oyun (Overwatch, WoW, CS:GO vb.) ve Spotify'ı aynı anda açtığımda işlemci kullanımı %100'e çıkıyor çoğu zaman ve Windows işlemci kullanımı hatası veriyor. Aynı şekilde modlu Minecraft oynarken de sıklıkla bu hatayla karşılaşıyorum. Bu hatayı gördükten bir süre sonra da simsiyah bir ekranla karşılaşıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmadan kullanamıyorum. İşlemciye ASUS AI Suite II ile overclock yapmama rağmen durum 1 aydır hala aynı.

Çok sıkıntı oluşturuyor bu durum, işlemci ısısını kontrol ettiğimde 50°C'yi geçmediğini görüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle darboğaz olucağını hiç sanmıyorum hatta bu konu üzerinde durduk, BİOS'unuz ve sürücüleriniz güncel mi? Eğer değilse güncellemenizi öneririm, Windows 10'a geçmediyseniz de geçin. O.C yaptıysanız kaldırın, yapıcaksanız da BİOS üzerinden yapın ve stabil olmasına dikkat edin, stabil olmayan bir sistemden tam olarak performans alamazsınız! Son olarak sisteminizi mümkünse 1080P bir monitör de test edin eğer böyle bir imkanınız yok ise DSR kullanın.

Bellek kullanımı aynı dediğiniz gibi CS:GO'da düşük, Overwatch ve modlu minecraft oynarken ise yüksek.

Sorunun çözümü yeni işlemci + 8GB bellek mi yani? :)
İşlemci darboğaz yapıyor. Eğer yeterli soğutman varsa overclock yapabilirsin. Ve bellek kullanımın çok normal, belleklerini değiştirmene gerek yok.

Öncelikle darboğaz olucağını hiç sanmıyorum hatta bu konu üzerinde durduk, BİOS'unuz ve sürücüleriniz güncel mi? Eğer değilse güncellemenizi öneririm, Windows 10'a geçmediyseniz de geçin. O.C yaptıysanız kaldırın, yapıcaksanız da BİOS üzerinden yapın ve stabil olmasına dikkat edin, stabil olmayan bir sistemden tam olarak performans alamazsınız! Son olarak sisteminizi mümkünse 1080P bir monitör de test edin eğer böyle bir imkanınız yok ise DSR kullanın.
Ben de monitörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak malesef şuan için deneme imkanım yok. Bios güncel ve Win10 kullanıyorum.

Buradaki sorun arkadaşın Multi Tasking işini biraz abartması, bence... Oyun oynarken Spotify dinlemek makineyi ne kadar yorar bilemiyorum. Ancak işlemciye yük bindirdiği ortada, bir de çok yüksek hızda bir internete sahip değilse yaşanılan sıkıntı normal. Bunun dışında Overclock'lu Fx 6300'ün GTX 960 karşısında yetersiz kalması söz konusu değil.

Herkese merhaba.

Donanımsal (veya yazılımsal, henüz emin değilim) açıdan bir sıkıntı yaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var. Sorunu anlatmadan önce sistem bilgilerimi yazayım:
  • İşlemci: FX 6300
  • Ekran Kartı: GTX 960 4 GB
  • Ram: 8 GB Kingston Tek Slot
  • Anakart: M5A97 R2.0
  • SSD: Samsung 250 GB 750 EVO
  • HDD: WD 2 TB Blue
  • Monitör: Eski bir Samsung marka monitörüm var, 1600x900 çözünürlüğüne sahip.
Oyun (Overwatch, WoW, CS:GO vb.) ve Spotify'ı aynı anda açtığımda işlemci kullanımı %100'e çıkıyor çoğu zaman ve Windows işlemci kullanımı hatası veriyor. Aynı şekilde modlu Minecraft oynarken de sıklıkla bu hatayla karşılaşıyorum. Bu hatayı gördükten bir süre sonra da simsiyah bir ekranla karşılaşıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmadan kullanamıyorum. İşlemciye ASUS AI Suite II ile overclock yapmama rağmen durum 1 aydır hala aynı.

Çok sıkıntı oluşturuyor bu durum, işlemci ısısını kontrol ettiğimde 50°C'yi geçmediğini görüyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Dostum Youtube üzerinden yapılan testlere bakıyorum darboğaz ve FPS düşüşü söz konusu değil.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı