AMD İşlemci Mi Intel İşlemci Mi ?

Yanlış Bilgilendirme
Pentium G3258 kullanıcısı olarak söylüyorum. AMD güçlü ancak, eski söyle iza edeyim. Arkadaşımız 65 derece en fazla diyor, bir işlemci tavsiye edilen sıcaklık değeri maximum 50'dir. 50 derece üstü islemcinizin daha çabuk bozulmasına nede olur. Pentium g3258 ile 4.2 Ghz hızında en fazla 39 dereceyi gördüm. Stok fan ile en fazla 43 derece. Bu arada direct 12 ile amd 8320 8 (sekiz ) çekirdek birden kullana bilicek demişsiniz. Unutmayın AMD fx 8 XXX serilerinde sanallaştırma teknolojisi vardır. Yani 8xxx serisi 8 ( sekiz ) çekirdek değil, 4 gerçek 4 sanaldir. Iyi gunler.

@FIrat BEY
AMD Fx serisinde sanallaştırma teknolojisi yoktur. Normalde her bir yuvanın içerisine 1 çekirdek konulurken AMD 2 çekirdek koyuyor. Fx 8120, Fx 8150, Fx 8320 ve Fx 8350 4 yuva 8 çekirdektir. Ayrıca "bir işlemcinin tavsiye edilen max. sıcaklık değeri 50 derece, bunun üstü işlemciyi uzun vadede bozar" demişsiniz. Ne desem size bilemiyorum. :) AMD Fx işlemcilere en kaliteli kule tipi soğutma koy, işlemci 60 dereceye gelmeden fanlar doğru düzgün çalışmıyor bile. :) Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayınız.

Son düzenleme:
@JaroxJamaica Bende çekirdek yapısını yazacaktım. Sen yazmışsın zaten. Bari modül yapısını gösteren resimleri koyayım. Çok yerden yere vuruyorlar artık AMD yi. :)

EA3E5FF99C603A74179ED75EF84DB100.jpg

overview_large.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@FIrat BEY
AMD Fx serisinde sanallaştırma teknolojisi yoktur. Normalde her bir yuvanın içerisine 1 çekirdek konulurken AMD 2 çekirdek koyuyor. Fx 8120, Fx 8150, Fx 8320 ve Fx 8350 4 yuva 8 çekirdektir. Ayrıca "bir işlemcinin tavsiye edilen max. sıcaklık değeri 50 derece, bunun üstü işlemciyi uzun vadede bozar" demişsiniz. Ne desem size bilemiyorum. :) AMD Fx işlemcilere en kaliteli kule tipi soğutma koy, işlemci 60 dereceye gelmeden fanlar doğru düzgün çalışmıyor bile. :) Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayınız.
@FIrat BEY

Zaten Kardesim AMD'lerde Sanallastirma yok Hyper-Threading dedigimiz sanallastirma yok ama keske olsaydi ve AMD'lerde Cift Modullu Teknoloji var AMD onu kullaniyor 4 modul Cift Cekirdekten olusuyor toplam 8 Cekirdek oluyor gercek anlamda 8 Cekirdek oluyor 4 way 4 yollu AMD'nin kullandigi Teknolojinin adi Cluster Multi-Threading Teknolojisi Kumesel Coklu Cekirdek Teknolojisidir Coklu izlek canavaridir.

Bu arada AMD'lerde Cluster Multi-Threading Teknolojisi AMD OPTERON'larda Tek izlek Yuksek Performans veriyor ama masaustunde malesef oyle olmadi. :cry::X3::kızgın::yokartık::yumruk::kızgın:

AMD işlemcilerde modül sistemi kullanılır. Her bir modülün performansı ıntel tekil çekirdeginin %80 i kadardır. Bu yüzden donanımhaberin verdigi bilgi dogru. Sizin bahsettiginiz gibi sekiz bagımsız çekirdek olsa idi FX6300 ün İ5 4460 kadar performansı vermesi hatta geçmesi gerekirdi.

AMD işlemcilerde modül sistemi kullanılır. Her bir modülün performansı ıntel tekil çekirdeginin %80 i kadardır. Bu yüzden donanımhaberin verdigi bilgi dogru. Sizin bahsettiginiz gibi sekiz bagımsız çekirdek olsa idi FX6300 ün İ5 4460 kadar performansı vermesi hatta geçmesi gerekirdi.
Evet ama Zen islemciler Tek izlekte Hyper-Threading kullanicaklar Tek izlekte Yuksek Performansli canavar islemci olucak zaten 14 Nm FinFet Teknolojili 3D Transistorlu birde 8 Modullu yani gercek anlamda 8 Cekirdek neyse 14 Nm FinFet Teknolojisi 14 Nm'nin en gelismis kas gucune sahip hemde tasaruflu 3 kapili 3D Transistorlu Balik suzgeci ozellegine sahip disli Nm senin anlacagin 3 kapilinin arasinda balik suzgeci vardir Performans Canavari oldugunun anlamina geliyor su Zen'ler bir gelsin AMD herkesi sevindirmis olucak.

14 Nm FinFet Teknolojisini cok arastirdim bunlari nerden biliyorum semiacurate cok saglam kaynaktir oradan okudum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı