AMD mi Intel mi?

• Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.458
Yazılım önemli ama ürün sınırı bir yere kadarsa yazılım ne yapsın. Yazılım demek iyileştirmedir sonuçta. Nvidia bu işi iyi yapıyor. Ama ürününü de güçlü yapıyor ve iyileştiriyor. AMD'nin çıkardığı ürünler hep bir adım geriyi takip ederek geliyor. Bence hiçbir zaman öncü bir firma olamayacaklar gibi.
Ryzen'i yapan adam Jim Keller, bence tamamen AMD'nin hatası.
Ünlü bir adam: (Adını hatırlamıyorum kusura bakmayın) İleride işlemcileri hem çok geliştiremeyecekler hem de Moore yasası durma noktasına geliyor.
1NM'den sonra transistörler elektriği verirken hata veriyorlar.
Jensen Huang: (Nvidia'nın sahibi) Artık çok geliştiremeyeceğiz çünkü Moore kanunu artık işlemiyor.
Zaten Huang: ''AMD'nin Radeon 7'si için yaptıkları mantıklı değil'' dedi. Bence 7NM olduğu için dedi. AMD cidden pazar için geleceğini riske atmış oluyor.
Belki de Nvidia ekran kartının işlemci boyutunu arttırıp refresh yapabilir. Nvidia 10NM GPU da getirebilir.

AMD çünkü : Ghz leri arasındaki fark AMD kanadında iyi iken İntel de daha düşük değerde ki işlemci daha pahalı; nanometre olarak AMD inteli geçmiş durumda, sanal çekirdek olarak AMD tarafı İntel'den zengin.

Bu millet gerçekten saf,ben burdan sesleniyorum herkese amd alıcak varsa gerçekten alıp kendini pişman etmesin ben oldum hala oluyorum bir anlık gaz ile intel yerine ryzeni seçtim ve pişmanım yok fiyatmış oymuş buymuş kalite farkı var gerçekten ryzenciler alın kullanın bakalım :) nasıl pişman ediyor ben 1050 ti ile ryzen 3 1300x aldım işlemci darboğaz yaptı işlemci kullanımı hep %100,sonra bu sisteme ryzen 5 1600x aldım ki darboğzdan kurtulup fps dropları yemeyeyim diye :) değişen tek şey işlemci kullanımının düşüşü oldu her oyunda fps drop eski yeni farketmez,gerçekten sisteme tek yatırım yapabilcek kişiler gitsin intel alsın paranıza yazık etmeyin.

Bu millet gerçekten saf,ben burdan sesleniyorum herkese amd alıcak varsa gerçekten alıp kendini pişman etmesin ben oldum hala oluyorum bir anlık gaz ile intel yerine ryzeni seçtim ve pişmanım yok fiyatmış oymuş buymuş kalite farkı var gerçekten ryzenciler alın kullanın bakalım :) nasıl pişman ediyor ben 1050 ti ile ryzen 3 1300x aldım işlemci darboğaz yaptı işlemci kullanımı hep %100,sonra bu sisteme ryzen 5 1600x aldım ki darboğzdan kurtulup fps dropları yemeyeyim diye :) değişen tek şey işlemci kullanımının düşüşü oldu her oyunda fps drop eski yeni farketmez,gerçekten sisteme tek yatırım yapabilcek kişiler gitsin intel alsın paranıza yazık etmeyin.

Saf olan sizsiniz. Millete neden giydiriyorsunuz?
Fikrinizi söyler çekilirsiniz. 4 çekirdekli en temel işlemci tabi darboğaz yapabilir. Bunu bilmiyormuydunuz? Aynı fiyata denk i3 4710 la bakalım oyun açabilecekmiydiniz ?

1300x 4.0 GHZ ile kullandım, çok ağır oyunlarda 1060 6 GB beslerken zorlanıyordu evet ama 1050 ti ile 1300x gayet yeterli parçalar. İşlemciyi kaç GHZ de kullanıyorsunuz ve insanlara saf diyemezsiniz, madem paranız vardı neden AMD aldınız?
1300x giriş seviyesi bir işlemci 1050 ti de giriş seviyesi bir ekran kartı rahatlıkla gider sen gidip oyunu en düşük ayarda oynamaya çalışırsan işlemci darboğaz yapıyor diye buraya yazarsın.

Saf olan sizsiniz. Millete neden giydiriyorsunuz?
Fikrinizi söyler çekilirsiniz. 4 çekirdekli en temel işlemci tabi darboğaz yapabilir. Bunu bilmiyormuydunuz? Aynı fiyata denk i3 4710 la bakalım oyun açabilecekmiydiniz ?
Tabii darboğaz mı yapar? Kardeşim Vatan'daki çalışanlar bana RX 570 ve 580 ve GTX 1060'da bile yapmıyor diyor bana öneriyor, sonra darboğaz yapıyor. Bu nasıl iş? Onu geçtim i3 8100 bile yapmazken bunun yapması garip. Kafa kafaya bir işlemciler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz o kurumun çalışanlarının sözlerine güvenerek birşeyler yapıyorsanız zaten sizde darboğaz yapmaması şaşılırdı.

Genel yorumlar duygusal şeylerden oluşuyor. "AMD aldım, pişmanım" gibi. Ben teknik olarak kendi nedenlerimi sunayım;

1) Intel, 3 senede bir anakart değiştiriyor. 4. senede yeni bir işlemci almak istediğinizde yeni anakart da almanız gerekiyor ya da eski işlemcilere kalıyorsunuz.

2) Intel'in tek çekirdek performansı daha iyi deniyor çünkü Directx 11'e kadar olan oyunlarda sürücüler genellikle 2, en fazla 4 çekirdeğe kadar yayılabiliyorlar. Ancak yeni oyunlarda, özellikle de Directx 12'nin gelmesiyle bu kısıtlar ortadan kalktı. 2017'den beri çıkan oyunlarda işlemci kullanımı yönetimi sürücüye değil oyuna ait. Dolayısıyla çok çekirdek her daim daha faydalı. AMD de bu konuda fiyat/çekirdek sayısı olarak daha başarılı.

3) Kabul, eski oyunlarda tek çekirdek performansı daha belirleyici ama onlar zaten eski oyunlar. Yeni bir işlemci aldığınızda her türlü o oyunu oynayacaksınız zaten. 2012 yılının oyununun 2018'in güçlü bir işlemcisiyle performans sorunu yaşaması söz konusu olamaz.

4) AMD, çoklu veri yolu desteği sunuyor. RAMlerin hızına göre anakart hızını değiştirebiliyor. 3200MHz bir RAM ikilisi aldığınızda toplam 4 kanaldan 6400 MHz'e denk veri aktarımınız oluyor. RAM dar boğazı ihtimali 0"a iniyor. Intel anakartlarda anakartın hızı sabit ve veri yolu toplamda 2 kanal. Eğer iki veya daha fazla RAM alınacaksa AMD daha mantıklı.

5) Intel, OC yapmak isterseniz size özel işlemci ve özel anakart satıyor, güç tasarrufu özelliği de masadan kalkmış oluyor. AMD'de her işlemci de OC hakkınız var. Kullanıcıya özgürlük sunuyor. İntel almayarak arttırdığınız parayla iyi bir fan alıp OC yapabilirsiniz.

6) AMD anakartlarda RAID gibi özellikler hemen hepsinde mevcut. Intel'e ise bu gibi ekstra özellikler için en üst model anakartı almanız şart.

7) "AMD ısınıyor", "AMD çok güç tüketiyor" gibi sözler artık yeni nesil Ryzen işlemcilerle yalan oldu. Hepsi 65W güç tüketiyor. Yani Intel'in bu konuda, söylendiği gibi bir avantajı yok.

8) Ryzen orta segment 5 serisinde hyperthreading özelliğini sunuyor (her çekirdek iki sanal çekirdeğe bölünebiliyor), Intel bunu sadece i7'de sunuyor.

9) AMD'de her işlemci de fan profili oluşturmanız mümkün. Intel'e K serisi hariç stok ayarlara mahkumsunuz.

10) Eğer yüksek hızlı ve en az iki adet RAM kullanıyorsanız AMD, oyunlarda da daha avantajlı ancak kullananların %99'u bu özelliği anakarttan açmaları gerektiğini bilmiyor. Yani 3200MHz RAM alsanız da fabrika çıkışı 2400MHz olarak çalışıyorlar (hem anakart hem de RAMler). Ancak anakart ayarlarından yüksek hız profilini aktif edince %25'lere varan performans artışını deneyimleyebiliyorsunuz. Genel olarak "pişmanım" diyenler bu durumdan muzdarip.

Kısaca bence AMD. Çünkü müşterisine daha çok değer ve hal veriyor. Intel, ayarları kitleyi sizi yüksek anakartlara mahkum etmeye ve paranızı almaya çalışıyor.

Siz o kurumun çalışanlarının sözlerine güvenerek birşeyler yapıyorsanız zaten sizde darboğaz yapmaması şaşılırdı.
Hayır zaten araştırmalarıma görede iyi bir işlemciydi heryerde de yani böyle sitelerde de bana o işlemciyide önerdiler ama ben yinede intel alıcaktım bi anlık gazla fikrim değişti,kendi arkadaşıma aynı sistemin intel versiyonunu aldırdım ve benden kat kat rahat oyun oynuyor cidden amd demek paranızı heba etmek demek

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı