AMD mi Intel mi?

• Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.506
Size söylemiştim. Çok fazla savunmuşsunuz İntel markasını. Ama fiyatları pahalı F/P açısından insanların Ryzen alması gerektiğini düşünüyorum.
Kullanmadan deneyimlemeden söylesem belki haklısın derdim. Ya da ağzımdan Intel alın sakın Ryzen almayın, Intel alanı döverim gibi bir laf duydun mu? Fanboy neye göre söylenir dikkat etmek gerekir.

AMD işlemci aldım ne sürücüsü düzgün ne verimliliği var. Fiyatı ucuz tamam ama benim için yeterli bir performansı yok. AMD tabanlı anakartlar yine aynı uyumsuzlukları yaşıyor. AMD bir ekran kartı aldım. Markası da Sapphire. Eridi ya. Su oldu gitti anakartın da içine etti. Şimdi ismi değişti Ryzen bilmem kaç oldu diye ben niye bu riski tekrar alayım? Intel yıllarca bozulmadan deli gibi çalıştı. Hiçbir sorun yaşamadım. OC bile denedim yine sorun yaşamadım. Ben memnunum. Intel kullanırım Ama kimseye de Ryzen alma demem.

Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.

Oyunlarda her zaman intel üstün AMD F/P olarak alınabilir ama oyunlarda İntel işlemcilerini geçtiği bir dönem hatırlamıyorum. İş amaçlı PC toplayacaksam AMD oyun için İntel alırım.
AMD tek çekirdek performansında Intel'i yakalarsa ve daha ucuz olursa AMD alırım.

Son düzenleme:
Ryzen 3. nesil ile İntel'i geçecek eğer İntel 10NM İ9 gibi bir işlemci çıkarmaz ise. AMD cayır cayır geliyor ama. Hep İntel kullandım şu vakte kadar bakalım bizi alabilecek mi yanına.

Ryzen 3. nesil fiyat listesi:

Cores/ThreadsBase ClockBoost ClockTDPPrice
Ryzen 3 33006/123.2GHz4.0GHz50W$99
Ryzen 3 3300X6/123.5GHz4.3GHz65W$129
Ryzen 3 3300G6/123.0GHz3.8GHz65W$129
Ryzen 5 36008/163.6GHz4.4GHz65W$178
Ryzen 5 3600X8/164.0GHz4.8GHz95W$229
Ryzen 5 3600G8/163.2GHz4.0GHz95W$199
Ryzen 7 370012/243.8GHz4.6GHz95W$299
Ryzen 7 3700X12/244.2GHz5.0GHz105W$329
Ryzen 9 3800X16/323.9GHz4.7GHz125W$449
Ryzen 9 3850X16/324.3GHz5.1GHz135W$499

AMD işlemci aldım ne sürücüsü düzgün ne verimliliği var.
Aynı şey ekran kartında da var. Bence yazılıma önem vermesi lazım gelecekte çıkacak olan işlemci ya da ekran kartlarında önemli olan yazılım olacak.

Kaynak:https://www.forbes.com/sites/antony...core-zen-2-intel-beater-for-560/#43a28b0820df

Son düzenleme:
  1. Öncelikle artık lütfen şu konuları kapatalım.
  2. Bir modelde sıkıntı yaşadıysanız bu markanın kötü olduğu anlamına gelmez. 1998-99 yıllarında çıkan Toyota Corolla alan herkes pişman oldu. Şimdi olsa da binsek Corolla'ya diye iç geçiriyorlar. Tek bir modelde sıkıntı yaşayınca faturayı koca bir şirkete kesmek saçmalık öteye geçemez.
  3. Üreticilerin hiçbirisi hiçbir zaman son kullanıcıyı düşünmez sadece "He he tamam al sen şunu oyna hallederiz" mantığı ile çok fazla şikayet edilen sıkıntıları çözerler, bu yüzden 4-4'lük bir ürün kullanamazsınız. Bir marka bir alanda iyiyken diğeri farklı bir alanda iyi oluyor ki farklı ihtiyaçta müşterileri karşılasınlar. (Render-Oyun gibi)
  4. AMD Ryzen'ler ile piyasaya düşük fiyat ile girmeseydi 9. nesil işlemcilerdeki nispeten düşük fiyatları rüyamızda dahi göremeyeceğimiz yatsınamaz bir gerçektir.
  5. Intel zamanında FX serisini yok etmeseydi de bu kadar düşük fiyatlarda O.C. performansı ile göz dolduran işlemcileri paralel evrende bile göremezdik.
Not: 1. madde altta modlara vs. değil kullanıcılara yöneliktir. Herkesin ihtiyacı farklı o yüzden herkes ihtiyacına göre soru sorsun. İlk sayfada arkadaş 3 tane konu paylaşmış hepsi aynı "AMD mi Intel mi?" Cevap; Senin işine hangisi yarayacaksa onu al.
Not2: 9 sene boyunca AMD işlemci kullandım ne ısınma ne de başka bir sorun olmadı. AMD'nin yine o dönemki reyizlerinden "Athlon 64". Saygılarımı sunarım kendilerine.
Not3: Bu ve benzeri PC önerisi verilen forum sitelerinde (yurt içi/ yurt dışı forumlar da dahil) bütçe problemi olan PC tavsiyelerinde AMD önerildiğini rahatlıkla görebilirsiniz.
Not4: "Fan Boy" mu demek istiyorsun? De o zaman.

Aynı şey ekran kartında da var. Bence yazılıma önem vermesi lazım gelecekte çıkacak olan işlemci ya da ekran kartlarında önemli olan yazılım olacak.
Yazılım önemli ama ürün sınırı bir yere kadarsa yazılım ne yapsın. Yazılım demek iyileştirmedir sonuçta. Nvidia bu işi iyi yapıyor. Ama ürününü de güçlü yapıyor ve iyileştiriyor. AMD'nin çıkardığı ürünler hep bir adım geriyi takip ederek geliyor. Bence hiçbir zaman öncü bir firma olamayacaklar gibi.

Gerçekten bu konular artık onaylanmamalı bence. Forumda ki insalar resmen birbirine düşüyor. Ayı geçtim 2 hafta da bir göreceğiz herhalde. Bütçen hangisine yetiyorsa onu alırsın. İntel'in eski nesil işlemcileri hala çok güçlü. Ben İ7 2600K kullanıyorum örneğin testlerde Ryzen 3 2200G ile yakın güçte gözüküyor. 4.7 GHz'e çıkaranlar Ryzen 5 2600'e yaklaşıyor. Yalnız İntel'de 9XXXF serisi işlemcilerle güzel şeyler yapacak. Örneğin İ5 9400F tek çekirdekte Ryzen 7 2700X'ten iyi 1080P'de ve fiyatı 1250 TL. Soğutucusu da çıkıyor yanlış bilmiyorsam. 6C/6T bir işlemci. ThreadRipper serisi de iş istasyonları ya da ağır renderler hariç gereksiz bence. 1080P'de İntel derim ben 2K/4K'da kesinlikle Ryzen. Ryzen 7 2700X 4K'da İ9 9900K ile aynı değerleri veriyor. 2K'da ise abartı bir fark olmuyor ama 1080P'de işler farklı. 20.000 TL gibi büyük bir bütçem olsa ve 4K veya 2K üzerine toplasam Ryzen 7 2700X-RTX 2080 Ti tercih ederdim. Ayrıca siz Ryzen 9 serisini bekleyin :D Stok fanda da AMD kat kat daha iyi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı