AMD mi Intel mi?

• Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.506
Bu millet gerçekten saf,ben burdan sesleniyorum herkese amd alıcak varsa gerçekten alıp kendini pişman etmesin ben oldum hala oluyorum bir anlık gaz ile intel yerine ryzeni seçtim ve pişmanım yok fiyatmış oymuş buymuş kalite farkı var gerçekten ryzenciler alın kullanın bakalım :) nasıl pişman ediyor ben 1050 ti ile ryzen 3 1300x aldım işlemci darboğaz yaptı işlemci kullanımı hep %100,sonra bu sisteme ryzen 5 1600x aldım ki darboğzdan kurtulup fps dropları yemeyeyim diye :) değişen tek şey işlemci kullanımının düşüşü oldu her oyunda fps drop eski yeni farketmez,gerçekten sisteme tek yatırım yapabilcek kişiler gitsin intel alsın paranıza yazık etmeyin.

Sisteminizin tüm özelliklerini ve de sıkıntı yaşadığınız oyunları/uygulamaları yazar mısınız? Sorunu (ve mümkünse çözümünü) çok merak ettim.

Sıkıntı yaşadığınız oyunlardaki FPS değerlerinizi de rica ediyorum tabi. %100 işlemci kullanımı her zaman bir dar boğaz anlamına gelmeyebilir.

Bende Intel i5 -6500 gibi kötü-orta bir işlemci var (ki Intel'in meşhur Meltdown ve Spectre güncellemelerinden sonra iyice kötü oldu) ve ben bile toplam 4-5 oyunda darboğaz sıkıntısı yaşıyorum (hedef = 60 FPS iken). Ryzen 1600x'in ölüsü benim işlemcime fark atar, sizi pişman etmesi için ya bir şeylerin hatalı olması lazım ya da sizin beklentilerinizin ütopik olması lazım.

İşlemciden dolayı anlık olarak tıkanan oyunlar;

- Assassin's Creed Origins
- Assassin's Creed Odyssey
- Tom Clancy's The Division (DirectX 12 ile sorun çözülüyor)
- Shadow of The Tomb Raider (DirectX 12 ile sorun büyük ölçüde çözülüyor)
- GTA V (Distance Scaling azaltarak sorun göz ardı edilebiliyor, çözülüyor diyemeyiz. Zira bu oyunun sanat ve tasarım yanı ne kadar harikaysa teknik yanı o kadar sıkıntılı)
- Assassin's Creed Unity (oyun, işlemcinizi %90'a kadar yükleyecek şekilde otomatik olarak Paris'in nüfusunu arttıracak şekilde programlanmış. Dolayısıyla sürekli 30 FPS'e kendini sabitlemeye çalışıyor. ini dosyası müdahaleleriyle droplar 55 FPS'lere kadar yükseltilebiliyor)
- Battlefield 1 ve V. Online oynarken zaman zaman kasmalar yaşayabiliyorum. Single Player'da sorun olmuyor.

Üstelik benim bilgisayarımda RAM 8GB ve SSD de yok. Veri yolu hızı da 2133MHz.

Yani sizin benden kat be kat daha az sorun yaşıyor olmanız gerekli. O yüzden başka bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Bakın; "Buradan" sizin işlemcinizle benimkini karşılaştırdım. Tek bir alanda bile benim işlemci galip gelemiyor.

İ5 8600k yı RTX 2080 ile 2K çözünürlükte kullanıyorum,çekirdek yetmediği için @Can Çeralp in belirttiği oyunların bir çoğun da CPU kullanımı %100 lere çıkıyor. AMD tarafında bu durum böyle değil.

İ5 işlemcilerin oyunlar için artık yetersiz geleceğini düşünüyorum.
Oyunlar çoklu çekirdek kullanmaya başladı.

Benim düşüncem 9. Nesil bir İ7 almayacaksanız, Ryzen e yönelmenizdir.
Bende 3000 serisinin çıkmasını bekliyorum.
3000 serisi Ryzen ler beklendiği gibi olmazsa i9 a yöneleceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı