AMD mi NVIDIA mı?

Bütçe
Kararınıza Bağlı
Bende senelerce AMD kart kullandım , NVIDIA'ya geçeli 9 ay oldu henüz. Açıkçası , çok crack indirmediğimden herhalde , bir kere bile WattMan hatası almadım. NVIDIA'dada hiç bir problem yaşamadım. Ama NVIDIA kontrol paneli , AMD'nin kontrol panelinin yanında çok eski kalıyor.

Arkadaşlar şu an 940MX kullanıyorum ve artık öldü hiçbir şey oynatmıyor Minecraft'ta girip çıkıyorum bıktım artık.
Bu yüzden bir dahaki sene yeni PC toplamayı düşünüyorum diğer bütün parçalar hazır ancak ekran kartında iki seçenek arasında kaldım.

Kullanacağım işlemci kesinlikle AMD olacak (Intel çok kötü ve pişmanım)
Bu yüzden.
R5 7600X düşünüyorum.

İki seçeneğim:
RTX 4070s.
RX 7800XT/RX 7900GRE.

Şimdi uzun yıllar NVIDIA kullandığım için, onun Denetim Masası'na ve kendisine alıştım onun dışında DLSS gerçekten çok iyi ve aktif driver desteği alıyor.

(Benim 940 MX hala driver desteği alıyor)

Ancak AMD saf güçte çok daha iyi VRAM'i yüksek.

Arada kaldım 1080p Ultra ayarlarda 5 yıl oynatsın yeter bu zaman zarfında araya para koyacağım ve yükselteceğim karar vermem lazım.

(RTX 5000-RX 8000 serisi çıkacağı ve bu seriler ucuzlayacağı için bir dahaki seneyi bekliyorum)

RTX 5000 ilk çıktığındada izdiham olacağı için kazık fiyattan olacak bu yüzden almayı düşünmüyorum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Kullanacağım anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi veya Tomahawk versiyonu.

Bütçen kısıtlıysa AMD ama bütçen varsa bence NVIDIA. DLSS RT NVIDIA Reflex gibi şeyler bayağı öne çıkarıyor.

Arkadaşlar şu an 940MX kullanıyorum ve artık öldü hiçbir şey oynatmıyor Minecraft'ta girip çıkıyorum bıktım artık.
Bu yüzden bir dahaki sene yeni PC toplamayı düşünüyorum diğer bütün parçalar hazır ancak ekran kartında iki seçenek arasında kaldım.

Kullanacağım işlemci kesinlikle AMD olacak (Intel çok kötü ve pişmanım)
Bu yüzden.
R5 7600X düşünüyorum.

İki seçeneğim:
RTX 4070s.
RX 7800XT/RX 7900GRE.

Şimdi uzun yıllar NVIDIA kullandığım için, onun Denetim Masası'na ve kendisine alıştım onun dışında DLSS gerçekten çok iyi ve aktif driver desteği alıyor.

(Benim 940 MX hala driver desteği alıyor)

Ancak AMD saf güçte çok daha iyi VRAM'i yüksek.

Arada kaldım 1080p Ultra ayarlarda 5 yıl oynatsın yeter bu zaman zarfında araya para koyacağım ve yükselteceğim karar vermem lazım.

(RTX 5000-RX 8000 serisi çıkacağı ve bu seriler ucuzlayacağı için bir dahaki seneyi bekliyorum)

RTX 5000 ilk çıktığındada izdiham olacağı için kazık fiyattan olacak bu yüzden almayı düşünmüyorum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Kullanacağım Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi veya Tomahawk versiyonu.
İşlemcide AMD ekran kartında Nvidia.

Demek istediği konu bence DLSS. Malum NVIDIA tarafında DLSS bir donanım olduğu için eski kartları destekleyemiyor, AMD çok eski kartlarına bile FSR çıkarabiliyor yazılım olduğu için.

FSR FSR diyosunuzda 1920x1080 de görüntünün çoğunlukla içinden geçiyor.
Pixelleştirmeyle DLSS kafa tutuyor diyorsanız onu bilmiyorum :D
Steam'deki Lossless Scaling da aynı işlevi görüyor AMD FSR'ın kaynak kodlarından yararlanmışlardı sanırım tanınmayan bir firma AMD'den daha iyi işler başarıyor. D

Şu anda AMD ekran kartı kullanıyorum fakat yakında Nvidia'ya geçeceğim. AMD kartların özellikle daha düşük bütçelerde F/P olduğu doğrudur fakat yüksek bütçelerde Nvidia alınması taraftarıyım. Nvidia kartlar birçok oyunda daha stabil çalışıyor. Özellikle darboğaz olmayan bir durumda ekran kartı kullanımının düşüklüğünü ve FPS drop sorununu o anlık bir Nvidia kart ile deneyerek çözmüştüm. Bazı oyunlarda yine shimmering sorununu ortadan kaldırabilen anti aliasing ayarları var. DLSS ile kullanmak istersen FSR'a göre daha az ghosting, shimmering ve flickering sorunları yaşayıp daha stabil bir deneyim ediniyorsun vs. Bunları daha da arttırabilirim. Dediğim gibi düşük bütçelerde harika F/P kartlara sahip olsalar da genel olarak daha üstün oldukları bâriz.

Dostum kisisel tecrubeni neden genelmis gibi soyluyorsun? Forumdaki ekran karti sürücü problemi konularini say bakalim kaca kac.
Çoğu ekrankartının verdiği hatalar değil. Kernel kodlarına açıp bakmayı bilmeyen kullanıcıların açtığı konular. Yıllarca AMD kullanmış şu an Nvidia kart kullanan biri olarak rahatlıkla AMD kart önerisi yapabilirim. AMD kartların tek sıkıntısı nazlı olmaları. Stabil sistem arıyorlar. Çoğu wattman hatasının sebebi de PSU kaynaklı oluyor. Ufak dalgalanmalarda bile sorun yaratıyor AMD kartlar. Kaliteli bileşenlerle güncellemelerde gelen hatalar harici sorun yaşatmaz. O hatalar Nvidia'da da oluyor. Ayrıca kullanmadığınız ürünler hakkında deneyim sahibi gibi yorum yapmanız hoş değil.

Ben sürücüleri kastetmiyorum. Mesela AMD yeni yazılımsal teknolojilerini eski kartlarına açarken NVIDIA her zaman en son çıkardığı kartlara veriyor. En yakın örnek RTX3060 sahipleri DLSS 3'e melül melül bakarken RX6000 sahipleri AFMF 2 desteği alıyor.
Bu konuda haklısınız. NVIDIA'nın tekelliğini kullanıp , eskimemiş diyebileceğimiz kartlara bile yazılımda yardımcı olmaması çok sinir bozucu. Bizde DLSS 1 bile yok. RX570'de ise belirli ayarlar açık.

RX 6000 serisinde yapılacak şey Core clock ayarını biraz düşürmek.

Wata dokunma.
Memory'lere dokunma.
Power ayarına dokunma.

Soğutma ayarlarını hepsini +5+8 hafifçe arttır.

Anti lag açık olacak.
Radeon Boost açık olacak.
Kare hızı hedef kontrolü en fazla monitörün MHz olacak.
Fazlası olsa monitör gösteremiyor zaten.
Benim için sadece Fast Timing ayarı sıkıntılı onun haricinde diğer ayarlar da bir sıkıntı olmuyor.

Çoğu ekrankartının verdiği hatalar değil. Kernel kodlarına açıp bakmayı bilmeyen kullanıcıların açtığı konular. Yıllarca AMD kullanmış şu an Nvidia kart kullanan biri olarak rahatlıkla AMD kart önerisi yapabilirim. AMD kartların tek sıkıntısı nazlı olmaları. Stabil sistem arıyorlar. Çoğu wattman hatasının sebebi de PSU kaynaklı oluyor. Ufak dalgalanmalarda bile sorun yaratıyor AMD kartlar. Kaliteli bileşenlerle güncellemelerde gelen hatalar harici sorun yaşatmaz. O hatalar Nvidia'da da oluyor. Ayrıca kullanmadığınız ürünler hakkında deneyim sahibi gibi yorum yapmanız hoş değil.
Sonunda taraf tutmadan gerçekleri en doğru söyleyen biri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı