AMD mi NVIDIA mı?

Bütçe
Kararınıza Bağlı
Hiçbir mesajda deneyim sahibi gibi konusmadim, siz yanlış anlamissiniz. Bir seye kotu demek icin illa ona maruz kalmak zorunda miyim? Bence hayir.

Sizin de soylediginiz gibi AMD kartlar nazli calisiyor. Ben siradan bir kullanici olarak verdigim paranin keyfini surmek isterken neden kartin keyfini beklemek zorunda kalayim ki? Sirf 150 yerine 160 FPS alacagim diye AMD piyangosu oynamak isteyen varsa buyursun, ben tavsiye etmem.
Sadece FPS farkı için kart tercihi yapılmıyor. 7000 serisi için pek konuşulamasa da 6000 serisinde arada ciddi bir F/P farkı vardı. Düşük bütçede sistem toplarken işlemciden kısıp grafik kartına para basmak yerine işlemciden feragat etmeyebiliyorduk mesela. 7000 serisinde de F/P olarak 7900 GRE alınabilir bir kart, rakiplerine göre daha F/P. Ekran kartından artırdığın parayla bir üst model işlemciyi tercih edebilir ya da soğutmasız A serisi bir anakart alacağına B serisi bir anakart alabilirsin.

Hem tavuk yiyim hem biftek tadı alayım mantığıyla yemeğe oturulmaz. Düşük bütçeyle sahip olduğunuz ürünü ona göre kullanacaksınız tabi.

Hocam, o kadar problemler yaşamış bir adamın kartı hâlen stok varsayılan ayarlarla çalıştıracağı varsayımı bence fazla genellemeci ve ön yargılı.

Hocam şu anda termal macunu yeniledim, anca Power limit kıstım ki yine gerektiğinden fazla ısınmasın.

ASUS Dual serisinde gerçekten cimri davranmış.

Hocam şu anda termal macunu yeniledim, anca Power limit kıstım ki yine gerektiğinden fazla ısınmasın.

ASUS Dual serisinde gerçekten cimri davranmış.

Power limiti kısma ideal voltajı bozar.
Core cloku düşür dediğim %20 gözüne fazla göründüyse %10 düşür.
Power limitle oynarsan çok ince ayar yapman gerekir.
AMD ne yazık ki nazlıdır.

Power limiti kısma ideal voltajı bozar.
Core cloku düşür dediğim %20 gözüne fazla göründüyse %10 düşür.
Power limitle oynarsan çok ince ayar yapman gerekir.
AMD ne yazık ki nazlıdır.

Frekansı %5 düşürerek 1.2v >1.1v Power limit -6 şekilde yaptım, şimdi test ediyorum.

Neler yaşadım neler. 😃

RX 570 aldığımda asla alma WattMan'dan başın ağrır dediler zerre sorun yaşamadım.

Sonra 6650 XT modeline geçtim ve bir ay siyah ekranmı desen WattMan mı desen? Kartta yok yoktu resmen.
Sonra serviste değişim kararı çıktı sevindim, 2 yıldır kullanıyorum 1 senede termal thortle yapacak hale geldi, cw yapmasını saymıyorum bile.
UV veya UC fark etmeksizin ne zaman bunu yapsam, sistemi her başlattığımda ayarlarım sıfırlanıyordu, ayrıca aldığımdan beri bir kez olsun Boost frekasna çıktığını görmedim.
Çok şey yaşamışsınız gerçekten. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı