AMD neden tercih edilmiyor?

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Herkese günaydınlar, bildiğiniz üzere AMD, NVIDIA'ya nazaran neredeyse hiç tercih edilmiyor. Arada uçurum var ki buna çokça şey sebep gösterilebilir. Herkesin kendisine nazaran bir sebebi var ancak AMD'deki talep az olduğu için bunun fiyatlara yansıdığını görmek mümkün. Sizin sebebiniz nedir neden kullanmıyorsunuz ya da kullanıyorsanız neden kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA'nın RTX patlamasından sonra biraz daha geriye düşmüştü zaten ve öncesinde yaşattığı sürücü sorunları da artısı olmuştu. Ama bana sorarsanız performans açısında dağlar kadar kayıplar yok.

Herkese günaydınlar, bildiğiniz üzere AMD, NVIDIA'ya nazaran neredeyse hiç tercih edilmiyor. Arada uçurum var ki buna çokça şey sebep gösterilebilir. Herkesin kendisine nazaran bir sebebi var ancak AMD'deki talep az olduğu için bunun fiyatlara yansıdığını görmek mümkün. Sizin sebebiniz nedir neden kullanmıyorsunuz ya da kullanıyorsanız neden kullanıyorsunuz?
Forumda artık popüler konulara girmek için açılmış gibi geliyor bana bu tür konular.

Yine haftalık AMD-Nvidia karşılaştırmasına hoş geldik.

Kısaca özetleyeyim. Türkiye'deki bilgisayar sahibi kullanıcıların %70'i "sistem başımı ağrıtmasın, kartı takıp işime bakayım." düşüncesinde olduğu için Nvidia'ya nazaran daha az tercih ediliyor AMD.

Birçok sebep var tabii. Öncelikle popülerlik NVIDIA tarafında, sponsorlukların çoğu Nvidia kartlarla yapılıyor doğal olarak insanlar bu markayı daha çok görüyor. İşin algı kısmında Iphone'un kendilerine prestij kattığını düşünen insanlar gibi bu sektörde de Nvidia'yı böyle görenler var. 6000 serisiyle düzeltilmeye başlanan, 7000 serisiyle yeni yeni düzeltilen ve hala sıkıntı çıkarabilen sürücü problemlerinin endişesi var. RTX bence 4080 altı kartlar için pek gerekli değil ama bunun da marka değeri var. DLSS'in daha iyi görüntü vermesi var, Nvidia Reflex teknolojisi yine çok da önemli olmasa da var. Frame Generation'ı DLSS ile özleştirmiş insanlar var. Yayın ve video gibi konularda da RTX kartlar daha başarılı, bir de yapay zeka konusu var ki AMD kartlarla bir içerik üretmek gerçekten çok uzun sürüyor. Benim aklıma gelen sebepler bunlar. Ben 6000 serisi bir AMD ekran kartı kullanıyorum. Siyah ekran da yedim, sistem çöktü, driver kendi kendine silindi, driver güncellediğimde hatalarla karşılaştım, bazı oyunlarda ciddi performans sıkıntıları yaşadım ama bunların hepsini bir şekilde çözdüm. 7000 serisinin çok daha stabil olduğunu biliyorum ama bu tarz sorunlar yaşadığında çözemeyecek veya çözmeye uğraşmak istemeyen insanların Nvidia almasını anlayabiliyorum. Para sıkıntısı olmayan bir insanın AMD ekran kartı kullanmasının hiçbir mantığı yok. Özetle ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Bu tür konuların artık kasıtlı olarak açıldığına ikna oldum. O yüzden bu tür konulara girip pek yorum yazmamayı tercih ediyorum. Birileri sürekli AMD-Nvidia tartışmasını bilinçli şekilde körüklüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı