Çözüldü AMD RX 5700 XT Siyah ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kafkef89

Hectopat
Kek günü
Arkadaşlar bugüne kadar aldığınız siyah ekrandan marka model fark etmez nasıl kurtuldunuz ? Yapacağınız yönlendirme ile ben dahil birçok arkadaş bu sorundan belki kurtulmuş olacak.

Çözüm
Mail attım.

Ben geçen gün RAM'lerin hızını BIOS'tan yükselttim ancak RAM'lere OC yapmadan önce de siyah ve mavi ekran alıyordum. Sizce RAM'leri Memtest ile kontrol etmeme gerek var mı?

Sorunu ekran kartını değiştirerek çözdüm. İade ettim ekran kartını, sorunları söyledim fatura bedelince para iadesi yaptılar. RTX 2070 aldım şu an aynı hatayı aldığım şeylerde sorunum gibi bir hata almadım.
Optional sürümü değil WHQL sürümü yükle.
Radeon Software
Revision Number
Adrenalin 2020 Edition 20.9.1 Recommended (WHQL)
File Size
429 MB
Release Date
9/16/2020
Ben AMD sitesindeki bu WHQL den bahsediyorum. Dediğiniz Sürücü bu mu ?
Hocam size ulaşabileceğim bir dc veya benzeri bir platform var mı aynı sorunları yaşıyoruz konuşalım diye dedim pm atamıyorum
Mail adresinizi yazın oradan yazayım.

Evet o sürücüler Microsoft'un testinden geçiyor.

Bir arkadaş RAM'lerini XMP hızından düşük çalıştırarak bu sorununu çözdü. RAM'lerin en ufak bir stabilite sorununda ilk bozduğu şey ekran kartı sürücüleri oluyor, çünkü bu sürücüler çok hassaslar. Geçenlerde 3800MHz RAM overclock denemelerimde bizzat kendim aynı sorunu yaşayıp 3733MHz'e döndüğümde sorunun çözüldüğüne şahit oldum. (Nvidia'da siyah ekran değil direk ekran donması, oyun çökmesi oluyor RAM stabil olmadığında, fakat olay görüntüleyicisinden baktığımda driver'ın çöktüğünü görebiliyorum.)

Bunu test etmek isteyen arkadaşlar önce memtest86 ile belleklerini önce XMP ile test etsinler, XMP açıkken hata alıyorlarsa XMP kapalıyken yine test etsinler (test uzun sürüyor bilginize).

Belleklerinizin sıkıntısız olduğunu doğruladıktan sonra diğer bir ihtimal anakartınızın ya da işlemcinizin bu hızı desteklememesi. Bunu kontrol etmek için ise önce DDU ile eski sürücünüzünü tamamen kaldırıp sonra temiz kurulum yapmalısınız, daha sonrasında XMP'yi kapatıp, belleklerinizi hız aşırtma olmadan kullanarak ekran kartının stabil çalışıp çalışmadığını kontrol edeceksiniz.

Eğer sorun yaşamadıysanız, tebrikler, sorununuzu buldunuz, RAM'lere XMP veya kendiniz yaptığınız OC sebebi ile sisteminiz stabil çalışmıyor. Eğer sorun RAM'leri stok hızında çalıştırırken devam ediyorsa, muhtemelen sorununuzun kaynağı başka.

Mail attım.

Ben geçen gün RAM'lerin hızını BIOS'tan yükselttim ancak RAM'lere OC yapmadan önce de siyah ve mavi ekran alıyordum. Sizce RAM'leri Memtest ile kontrol etmeme gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mail attım.

Sorunu ekran kartını değiştirerek çözdüm. İade ettim ekran kartını, sorunları söyledim fatura bedelince para iadesi yaptılar. RTX 2070 aldım şu an aynı hatayı aldığım şeylerde sorunum gibi bir hata almadım.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…