AMD Ryzen 5 3600 50 derece normal mi?

berkemng

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Motorlu Araçlar + Biraz olsun WebMaster
AMD R5 3600 işlemci ve ASUS B450M-Dragon anakarta sahibim. Soğutucu olarak Cooler Master ML240L kullanıyorum fakat işlemcim genelde 40C ile 50C arasında gidiyor. Bu normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam izledin mi? Hız aşırtma yapmayacaksan diyor. @Ali Güngör ben olsa yine sıvı soğutma alırım bu sisteme diyor. Onu geçtin CPB kapalı yapmışlar, yani hız aşırtma yapılsa ya da CPB açık olsa sıvı soğutma gerekli olduğu anlatılıyor.

Birkaç defa daha izledim. Ekstrem bir durum yoksa hava soğutmanın yeterli olduğundan söz ediyor.

Alanların hepsi CPB açık kullanıyor. Hız aşırtma var ise sıvı soğutma kullanacaklarindan da bahsediyor.

CPB dediğiniz şey işlemcinin yapabileceği limittir zaten. Size bu olanağı CPU kullanıcısı sağlamış. Ancak bunun üstünde oranlara çıkacaksanız zaten başka çözümler düşünmelisiniz. Sıvı bunların başında gelir. Kule tipi-Hava ile CPB'de verim alacağınız doğru orantılı.

CPB dediğiniz şey işlemcinin yapabileceği limittir
Overclock'tan pek bir farkı yok. Voltaj=GHz yani. Senin yapacağın manüel overclocku, CPB oto yapıyor. Neyse ikisinide kullanmış biri olarak bugün alacak olsam gene sıvı soğutma alırım.
Anakarta binen yük, daha hizli soğutma gibi avantajları benim acımdan daha iyi.

Overclock'tan pek bir farkı yok. Voltaj=GHz yani. Senin yapacağın manüel overclocku, CPB oto yapıyor. Neyse ikisinide kullanmış biri olarak bugün alacak olsam gene sıvı soğutma alırım.
Anakarta binen yük, daha hizli soğutma gibi avantajları benim acımdan daha iyi.
OC dediğin şey voltajı ve GHz hızını sabit tutmaktır. CPB olayı INTEL'de ki gibi Turbo Boost yapıyor. OC ile CPB dediğiniz olay çok farklı. Anlık voltaj yükselmesi ve düşmesi bu ısı değerlerinin düşüp yükselmesine sebep oluyor. OC yaptığın zaman bu anlık inip düşmez. Kule tipi bazı soğutmalar sıvı soğutmadan daha etkilidir.

Evet eminim. Stabil olarak belli voltaja getirdiğinde CPB olayındaki gibi bir anda 10 derece inip yükselmez. Gerçek voltaj değerini ayarlayan OC yapan kişilerden herhangi birine sorabilirsin. 4-5 defa başka bilgisayarlarda OC işlemi gerçekleştirdim hiç birinde CPB olayında ki gibi bir anda ısının inip çıkması olmadı. Böyle bir şey olsa zaten OC'nin mantığı kalmaz. Amaç o voltaj ile genel bir ısı değeri almak.

Evet eminim. Stabil olarak belli voltaja getirdiğinde CPB olayındaki gibi bir anda 10 derece inip yükselmez. Gerçek voltaj değerini ayarlayan OC yapan kişilerden herhangi birine sorabilirsin. 4-5 defa başka bilgisayarlarda OC işlemi gerçekleştirdim hiç birinde CPB olayında ki gibi bir anda ısının inip çıkması olmadı. Böyle bir şey olsa zaten OC'nin mantığı kalmaz. Amaç o voltaj ile genel bir ısı değeri almak.
O zaman bende bulunan iki Ryzen işlemci de bozuk. Ikisinde de overclock var. Ikisinde de sıcaklık değerleri inip çıkıyor. Iki islemci de 1.320V ve 4.1 GHz'de sabit.

O zaman bende bulunan iki Ryzen işlemci de bozuk. Ikisinde de overclock var. Ikisinde de sıcaklık değerleri inip çıkıyor. Iki islemci de 1.320V ve 4.1 GHz'de sabit.
Kullandığı soğutucu nedir? 4.1, 4.4 GHz'de buna soğutucunun kalitesi de dahil 45-47 derece arası oluyor. İşlemciden işlemciye bu değer değişir. Buna kasanın hava akışı bile dahil. Bir de anakart VRM kalitesini söylemeyi unuttum.

Kullandığı soğutucu nedir? 4.1, 4.4 GHz'de buna soğutucunun kalitesi de dahil 45-47 derece arası oluyor. İşlemciden işlemciye bu değer değişir. Buna kasanın hava akışı bile dahil.
Boştaki dereceler arasında 2 derecelik fark hariç bir fark görmedim(sicramalar). Yük altındaki değer 65, tüm altındaki değer cok fark etti bende. Ben ikisini kullanmış biri olarak, 1 hatta geçen bir ağırlığı pek anakarta koymam ve islemcideki yük kalkınca sıvı soğutmanın ani soğutması daha iyi. Neyse tartışılacak konu uzar gider. Hayırlı sosyaller. (Hava soğutma kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın. Videoyu yorumlarken taraflı bakılmasına yazdım sadece)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı