AMD uluslararası garanti desteği deneyimim

Bu durumda gümrük vergisi çıkmayacak mı?
Aslında AMD ve DHL'nin tecrübesine bıraktım kendimi.
Acaba toplam ne kadar masraf çıkacak. Senden bilgi bekliyorum.
Benim gönderdiğim 5950X 700USD civarında.

Bu durumda gümrük vergisi çıkmayacak mı?
Aslında AMD ve DHL'nin tecrübesine bıraktım kendimi.
Acaba toplam ne kadar masraf çıkacak. Senden bilgi bekliyorum.
Benim gönderdiğim 5950X 700USD civarında.

Merhaba, @Claymiles
Gümrük için ne kadar ücret istedileri belli oldu mu?

1 hafta sürdü gümrük işlemleri ve para istemediler. Bugün işlemci geldi kutulu şekilde. 1600 AF yerine düz 1600 göndermişler.
 
Merhaba arkadaşlar.

AMD işlemcimin garantisi ile ilgili sürecim hakkında yaşadığım deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki mağdur olabilecek bir arkadaş olursa, benzer bir yöntem kendisine yardımcı olabilir.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ülkemizde elektronik ürünlerin garanti süreleri farklılık göstermek ile birlikte genellikle 2 yıl. Ancak üretici firmalar kendi garanti sürelerini bazen 2 yıldan fazla verebilmekte. Benim AMD Ryzen 2700X işlemcimde kutulu bir ürün olduğu için AMD bu ürünlere 3 yıl garanti vermiş.

Bir sabah bilgisayarım çalışırken birdenbire kapanıp bir daha görüntünün gelmediğini belirttiğim bir konu açmıştım (R7 2700X sistemde görüntü gelmiyor). Hatanın temel sebebi işlemcimden kaynaklıymış. Herkes “bir işlemcinin bozulma ihtimali gerçekten çok zordur” diyordu ama maalesef bana denk geldi. Ben nasıl bozulduğunu hala anlamasam da ürün bozulmuş. Ürünün bozulduğu tarih 31 Ocak 2022. gelelim yaşadığım olaya.

Ben bu ürünü 20 şubat 2019 tarihinde Teknobiyotik'ten aldım. Garantisini de koyuncu elektronik sağlıyor. İşlemcimin bozulduğuna kanaat getirsem de herkesin işlemci bozulması çok zor demesi üzerine, Teknobiyotik ve koyuncu elektronik ile iletişime geçip, ürünümün garanti süresinin bittiğini bildiğimi yalnızca üründe bir hata olup olmadığını test etmelerini istedim. Bu konuda maalesef ne Teknobiyotik ne de koyuncu elektronik destek olmadı. Bu durum onların ürün ve hizmet satış sonrası politikaları olabilir. Bu duruma saygı duyabilirim. Ancak sattıkları bu tür ürünlerin uluslararası düzeyde 3 yıl garantisi olduğunu bilip beni o şekilde yönlendirmelerini beklerdim.

İşlemcim bozulduğu için ben sadece onarım olup olamayacağı hakkında bilgi istiyordum. Yani her türlü maliyete katlanmaya hazırdım. Ancak maalesef beklediğim gibi bir yaklaşımla karşılaşmadım.

Aslında buraya kadar yazdıklarım mağduriyetimi ifade ediyordu. Arkadaşımın önerisi ile işler bir anda lehime döndü.

Sağ olsun bir arkadaşım AMD'nin direkt kendisine yaz dedi. AMD ile iletişime geçtiğimde durumu izah ettim. Ürünü hemen RMA sürecine sokmamı ancak oluşabilecek gümrük vergisi gibi maliyetlere katlanmam gerektiğini belirttiler. Ben zaten maliyete katlanmaya hazırdım. Kabul ettim. Ancak ürünü göndermeden ticaret bakanlığını aradım ve durumu izah ettim. Sağ olsun bir hanımefendi durumu izah eden kendi el yazım ile bir metin yazıp, bunu kutunun içerisine koymamı söyledi. Ben de aynı söylendiği gibi yaptım. AMD'den de bu ürünün tamir ya da değişim için gönderildiğini belirtmelerini istedim. Son olarak ürünü DHL ile gönderdim.

Sadece 5 gün içerisinde ürünüm Hollanda'ya gitti ve hemen değişim yaptılar. Tekrar yolladılar. Geri gelen ürün İstanbul'da gümrükte takıldı ve beni aradılar. Tam durumu izah etmeye çalışırken karşıdaki hanımefendi, vergi ödemesini AMD yapacak, ödemeyi kabul etmişler dedi.

Ürün 01 Mart tarihi ile elime geçti. 1 kuruş bile ödemeden sıfır ürünüme (Wraith Prism ile) sahip oldum. AMD'yi bu yaklaşımından dolayı gerçekten takdir ettim.

AMD'ye yazmadan önce işlerim sebebiyle vakit kaybetmemek için hemen Ryzen 5800X almıştım. Ne diyelim sağlık olsun.

Benzer bir durum yaşarsanız diye paylaşmak istedim.

Sağlacakla.

Tebrik ettim AMD'yi.
 
Benim bilgisayarda kernel power 41 hatası var. Günde 2,3 kere kendine reset atıyor. Gittim 5900x aldım düzeldi gibi. R5 3600x takılıydı 2020 mayıs ayında almıştım. Bu hata yüzünden değiştirirlermi sizce ?
@Y.Emre1905 Bu işlemci arızası... Benim gönderdiğim üründe de aynı hata vardı. Değişimi yapılmış ürünün. Mutlaka gönderin.
 
Merhabalar aşamaları tam olarak hatırlayamıyorum. Ancak hatırladığım kadarıyla yardımcı olayım.


gönderdiğim linkte en altta "step 4: Request warranty service"'i tıklayın yeni bir sayfa açılacak. Bu açılacak yeni sayfada create an account bölümünden create an account'ı tıklayarak yeni bir hesap açın. daha sonra giriş yapın.

GCC Warranty Returns sayfası açılacak ve burada istenen bilgilerinizi girerek submit yapacaksınız.
Hiçbir sayafa Türkçe karakter kullanmayın.

En sonunda AMD Warranty Services sayfası açılacak oradan "Create a New Claim" tıklayın
Yeni bir pencere açılacak bu pencereden ürününüzün çeşidini "Processor in Box (PiB)" olarak seçin.
Daha sonra Part number ve serial number kısımlarını girin. Bu bilgilerin nerede yazdığını ilk tıkladığınız linkte bulabilirsiniz.

Bu şekilde devam edeceksiniz.
Daha sonra size mail adresinizden ulaşacaklar. İkili iletişim ile ilk mesajımda anlattığım şekilde süreci yürütebilirsiniz.
 
@UnKnown44 hocam merhaba. Ben de işlemciyi göndermek için RMA oluşturdum dönmelerini bekliyorum şu an. Acaba fatura vs istiyorlar mi süreç içerisinde? Ben ürünü vatandan aldım RAM ile beraber bu yüzden faturada hem işlemci hem RAM var, düz fotoğrafını çekip atsam sorun olur mu eğer ki isterlerse?
 
Merhabalar, fatura istiyorlar. Faturanızı hazırladığınız kutunun içerisine koyabilirsiniz. Birlikte koysanız sorun olmaz diye düşünüyorum.
 
Merhaba, fatura istiyorlar. Faturanızı hazırladığınız kutunun içerisine koyabilirsiniz. Birlikte koysanız sorun olmaz diye düşünüyorum.

Hocam fatura istediler ancak ben mağazadan aldığım için elimde bulunuyordu fotoğrafını çekip attım, bir de ne olur ne olmaz diye PDF scan yapıp uygulamadan onu da attım kabul ederler mi? İlla elektronik ortamda kopyası mi lazım? Bir de ürünü gönderirken ekstradan yaptığınız bir şeyler var mıydı? Verebileceğiniz ekstra tavsiyelere açığım.
 

Geri
Yukarı