AMD Vega Çok Yakında

2.png


9567574.jpg


VEGA ne zaman çıkacak sorusuna AMD, bu çeyrekte çıkacağını söylüyor. Yani önümüzdeki iki ay içerisinde çıkacak.
 
Bir an önce çıksında. Rekabet kızışsın. Rekabet de bizim gibi tüketiciler için bir hayli kar sağlayacak. Nvdia yada Amd babamın şirketleri değiller. O yüzden hangisi fiyatla daha iyi performans sağlarsa onu alırım. Tutup da 32 gb memory li kartlar filan beni ilgilendirmez. Ben cüzdanım daki parayla en iyisi almaya çalışırım. Bunun için de rekabet şart. Umarım erken bir zamanda çıkar şu yeni mimarili kartlar.
 
Bu arada, AMD'ye şu konuda hayran olduğumu söylemem lazım; kullandığı mimari isimleri ve tahminimce bu isimlerin geldiği yerler. Bilmeyenlerin de ilgisini çekebilir belki.

Polaris, yani Kutup Yıldızı, Küçük Ayı takımyıldızının en parlak yıldızıdır. Dünyanın dönüş ekseniyle aynı hizada bulunmasından ötürü yıl boyunca hep aynı noktada kalır. Bu sebeple de Kuzey yarım kürede bulunan insanlara yıllarca rehberlik etmiş, astrofotoğrafçılar içinse bir referans noktası olmuştur.

Dünyamız, yaklaşık 25.000 yılda, "presesyon" adı verilen bir kozmik hareketi tamamlar. Bu hareket, durmakta olan bir topacın yaptığı dairesel harekete benzer. Sonucunda da dünyanın 90 derece enleminin doğrultusu ve yarım kürelerin baktığı yön bir miktar değişir.

Haliyle bundan yaklaşık 25 bin yıl sonra Polaris'in şu anki yerini, gelecekteki Kutup Yıldızımız ve rehberimiz olacak olan Vega alacak.

Teşekkürler AMD.
 
GTX1070'e rakip bir Vega mimarili kart çıkarsa listemden GTX1070'i çıkarabilirim. :LOL:
iyi olur açıkçası birden fazla kart yayınlamaları...
 
GTX 1070 ile aynı değerlere sahip bir kart çıkartırsa 1000-15000TL civari fiyat aralığı düşünmüştüm. Rx570 ve Rx580 sade yükseltme olarak geldi. Bende Rx570 almayı düşünüyordum ama biraz daha bekleyip Vega mimarisine göre hareket edicem. Uygun fiyatlarla gelirse birçok kullanıcı Amd'ye yönelir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı