AMD vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hexa Core olunca. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette Intel çok daha iyi ama AMD'de kötü değil. Ben FX8350 kullanıyorum, gayet güzel işlemci ancak bu işlemci için iyi bir fan almak şarttır yoksa kafa beyin kalmaz, çok ses çıkarıyor. İşlemci kaliteli olunca sistemin çok hızlanacağını hatta uçacağını düşünenler de var ama hız isteniyorsa buna en iyi çözüm SSD olacaktır. Yani Intel yerine AMD ve SSD mükemmel kombinasyon olur.

Az daha param olsa SSD alacağım 64 GB ama yok işte. :D

i3 aslında 2 çekirdekli işlemcidir ancak Hyper Thread teknolojisi sayesinde 4 çekirdek olarak görünüyor. Performans artışını pek sağlamaz arkadaşlar. Sadece 4 çekirdek gerekli olduğu yerlerde katkısı olacaktır veya bazı uygulamalarda.

Para sorunu varsa AMD alınmalı ve ileride SSD eklenmeli. Bende şu an SSD yok ama fiyat düşünce almayı planlıyorum.

Teknodisko aynen bende ilerde SSD ekleyeceğim.

Harbi zevk mi alıyorsunuz böyle başlıklarla. Kişisel tercihim intel yönünde, AMD her ne kadar F/P gözükse de İntel'in verdiği hakkı veremiyor. Ayrıca Multicore hiçbir zaman oyunlarda avantaj olmadı. Hangi oyun adam akılllı multicore'a göre uyumlu yapıldı bir söyleyin saçmalamadan. Crysis 3 ve BF4 gibi oyunlar bile en iyi 6 çekirdek ile uyumlu. 8 çekirdeğin hepsini verimli kullanan adam akıllı oyun yok daha piyasada...

Oyun için AMD al saçmalığını bir bırakın artık yav! İ3 4130 FX 6300'den iyi oyun oynatır. FX 9K Serisi de i7 kadar render alır keyfi yeten AMD keyfi yeten Intel alır. Benim tavsiyem her zaman APU'dur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı