AMD vs Intel

Ryzenlerin OC limiti Intel'in K serisi gibi yüksek değil, bana 5 Ghz ve üstünde uzun süre stabil çalışabilen Ryzen CPU gösterebilir misiniz? Ek olarak CPB aktif haldeyken R5 3600'ü stok soğutucuyla ideal sıcaklıklarda zapt etmek mümkün değil, ikisine de sonuç olarak sağlam bir hava(opsiyonel olarak sıvı da olabilir) soğutma şart oluyor, değişen pek bir şey yok.
Tamam, Intel'in K serisi iyi overclock kapasitesine sahip, tamam iyi güzel oyunlarda 9600K FPS farkını kapatabilir ama Ryzen'ler oyun dışında asıl çok güçlüler. Adamlar yapıyor, tek çekirdek performansı gitgide artıyor, ve Ryzen'ler bu kadar ısınmıyor ya. Antalya'da yaşıyorum, sıcak hava koşulları, oturduğum yerden terlememe rağmen, geçiş işlemcisi ve geçiş GPU'su olarak Ryzen 3 3200G kullanıyorum. X570 anakartta, ileride 32GB RAM'e tamamlayıp RTX 3080 ve Ryzen 4000'e geçeceğim.

Bu Ryzen 3 3200G'yi oturduğum yerde terlememe rağmen, böyle bir odada stok soğutucu ile iGPU frekansı, voltajı ve işlemci frekans ve voltajında ciddi oynamalar yapıyorum, sıcaklık çok ağır oyun oynamamda bile 76'yı geçmedi, birkaç hafta boyunca diyorum, en ağır senaryolarda bile maksimum 76 derece, üstünü henüz farketmedim arada 72'ye geliyor ama abartılacak kadar ısınmıyor, fan sesi zaten çok az var dikkatini verirsen dibimde zaten kasa anca duyabiliyorum, BIOS'tan daha erken kullanımlarda direk çalışması için ayarladım ona rağmen ses pek yok.

Haklısınız hocam, tabii ki dediğiniz gibi bazı spesifik durumlarda bu değerler değişebiliyor. Genele vurmadan konuşmak en sağlıklısı, ama çevremde her gördüğüm R5 3600 stock fanla 80-85+ derece bandında geziyordu, o yüzden söyledim.
Bir de şöyle sorun var, CBP'de voltaj ayarı düzgün yapılmadığı için 1.45V'a bile ulaşabiliyor ve bu çok fazla. Haliyle fazla ısınıyor, eğer el ile 4.250GHz'e 1.375V verilir ise bu değeri görmek imkansız gibi olur. Tabii yine de kasa kalitesi ve hava akışı önemli. Durun iyi hatırlattınız, ben bi' gidip işlemcimi stabil hıza OC yapayım :D Konu dışı olacak ancak, Steam'dan ekler misiniz?

Tamam, Intel'in K serisi iyi overclock kapasitesine sahip, tamam iyi güzel oyunlarda 9600K FPS farkını kapatabilir ama Ryzen'ler oyun dışında asıl çok güçlüler. Adamlar yapıyor, tek çekirdek performansı gitgide artıyor, ve Ryzen'ler bu kadar ısınmıyor ya. Antalya'da yaşıyorum, sıcak hava koşulları, oturduğum yerden terlememe rağmen, geçiş işlemcisi ve geçiş GPU'su olarak Ryzen 3 3200G kullanıyorum. X570 anakartta, ileride 32GB RAM'e tamamlayıp RTX 3080 ve Ryzen 4000'e geçeceğim.

Bu Ryzen 3 3200G'yi oturduğum yerde terlememe rağmen, böyle bir odada stok soğutucu ile iGPU frekansı, voltajı ve işlemci frekans ve voltajında ciddi oynamalar yapıyorum, sıcaklık çok ağır oyun oynamamda bile 76'yı geçmedi, birkaç hafta boyunca diyorum, en ağır senaryolarda bile maksimum 76 derece, üstünü henüz farketmedim arada 72'ye geliyor ama abartılacak kadar ısınmıyor, fan sesi zaten çok az var dikkatini verirsen dibimde zaten kasa anca duyabiliyorum, BIOS'tan daha erken kullanımlarda direk çalışması için ayarladım ona rağmen ses pek yok.

Tamam reis, ne bu celallik 😅!!! İki tarafı da mümkün olduğunca eksileriyle artılarıyla tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz zaten. AMD; Ryzen serisiyle gerçekten güzel işler başardı, bunu önceki mesajımda da belirttim zaten 🙂.

Tamam reis, ne bu celallik 😅!!! İki tarafı da mümkün olduğunca eksileriyle artılarıyla tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz zaten. AMD; Ryzen serisiyle gerçekten güzel işler başardı, bunu önceki mesajımda da belirttim zaten 🙂.
Ryzen'ler ısınıyor dedin ya da dolaylı bir yoldan belirttin ya da ben öyle anladım da, hazır durumum böyleyken onu bu halde bırakamazdım yoksa sen de haklısın gerisinde :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı