AMD vs NVIDIA

NVIDIA ve AMD rakip bile değiller elbette NVIDIA alınmalı. Hem kullanırken hem satarken rahat edersin.
600 dolarlık Radeon RX 9070 XT Nvdia'nın bu zaman kadar üretmiş olduğu (2000 dolarlık 4080, 4090, 5080, 5090 kartları dışında) tüm kartlarından daha iyi benchmark değerleri veriyor.

Rakip bile değiller derken kısmen doğru söyledin.

AMD'nin bu 2000 dolarlık kartlara cevabı yine yakın zamanda gelecektir.

Son düzenleme:
600 dolarlık Radeon RX 9070 XT NVIDIA'nın bu zaman kadar üretmiş olduğu (2000 dolarlık 4080, 4090, 5080, 5090 kartları dışında) tüm kartlarından daha iyi benchmark değerleri veriyor.

Rakip bile değiller derken kısmen doğru söyledin.

AMD'nin bu 2000 dolarlık kartlara cevabı yine yakın zamanda gelecektir.

Hangi hayal dünyası bu acaba 9070XT önce 5070 Ti'yi geçsin.

Rakip bile değiller kabul etmen güzel. NVIDIA %89 pazar payı AMD % 10 bile değil. Steam ilk 20 de AMD GPU'su yok.

Fotoğrafa iyi bak hem de en güçlü Nitro modeli iyi ağlamalar. Bu arada 600 dolara 9070XT bulursan 2 adet de bana al parasını veririm.

ddd.PNG

Hangi hayal dünyası bu acaba 9070XT önce 5070 Ti'yi geçsin.

Rakip bile değiller kabul etmen güzel. NVIDIA %89 pazar payı AMD % 10 bile değil. Steam ilk 20 de AMD GPU'su yok.

Fotoğrafa iyi bak hem de en güçlü Nitro modeli iyi ağlamalar. Bu arada 600 dolara 9070XT bulursan 2 adet de bana al parasını veririm.

Eki Görüntüle 2496316
Dostum tüm oyun konsolları ve süper bilgisayarlar içerisinde AMD teknolojisi var. NVIDIA işlem yükünün ağır olduğu yerlerde hiç gözükmüyor. NVIDIA ancak newbie gamer eğlendirmekten öteye gidemeyen bir firma. Fanboylukta sana kolaylıklar dilerim. Şimdi güncel listelere gelelim, gerçek dünyaya hoş geldiniz;

Kaynak

NVIDIA ve INTEL fanboyları için güncel işlemci listesi (Mayıs 2025 listesi) de şurada, son sıraya dikkat :D;

Dosya Ekleri

• Adsız42153125.jpg
    Adsız42153125.jpg
    206,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Objektif olarak NVIDIA daha iyi, yine de bu kullanmayacağım veya muadili olan teknolojiler için ekstra 500 dolar vereceğimi göstermez. 9000 serisi RT performansı olarak NVIDIA ile yakın seviyede. FSR 4 zaten FSR 3 gibi değil, DLSS 3 ve DLSS 4 arasında bir görüntü kalitesi var. Sürücü bakımından da eskisi gibi değiller. Reflex 2 kadar olmasa da anti lag 2 var. Smooth Motion rakibi olarak AFMF 2.1 var ve iyi çalışıyor. Yayın veya üretkenlik için kullanmadığım sürece 7K fazladan verip 9070XT yerine 5070 Ti tercih etmem. Yakın fiyatta olurlarsa o zaman 5070 Ti ilgi alanıma girer. MFG zaten gerekli bir teknoloji değil Frame Gen zaten bu ihtiyacı karşılıyor. 30-40 FPS'te fg ve MFG açmak oyunu zedelemekten başka bir işe yaramıyor. Doğru düzgün deneyim için minimum 50-60 FPS almak gerekiyor. Zaten bu FPS'yi alıyorsam fg açtığımda 90-100 FPS civarı alabiliyorum. Yani MFG açmaya ihtiyacımda olmuyor.

Not: 4070 Ti Super kullanıcısıyım. Hem kendi deneyimlerime göre hem de testlere bakarak değerlendiriyorum. 7000 serisinin FSR 4 desteklememesi ve RT performansının zayıf olmasından ötürü AMD tercih etmedim. F/P oranı kötüydü. Yani hangisi daha mantıklıysa onu tercih ederim. Üstte NVIDIA'yı kötülemiş gibi gözükmüş olabilirim ama, objektif olarak bakarsak olacağı buydu. 4070 ve üstü 7000 serisinden daha iyiydi. 9000 serisi ise F/P olarak 5000 serisinden iyi.

F/P olarak değerlendirmezsek ilk başta dediğim gibi NVIDIA daha iyi.

Dostum tüm oyun konsolları ve süper bilgisayarlar içerisinde AMD teknolojisi var. NVIDIA işlem yükünün ağır olduğu yerlerde hiç gözükmüyor. NVIDIA ancak newbie gamer eğlendirmekten öteye gidemeyen bir firma. Fanboylukta sana kolaylıklar dilerim. Şimdi güncel listelere gelelim, gerçek dünyaya hoş geldiniz;

Kaynak

NVIDIA ve Intel fanboyları için güncel işlemci listesi (Mayıs 2025 listesi) de şurada, son sıraya dikkat :D;

AMD yıllar önce yaptı bu antlaşmaları. Ayrıca o kadar da olacak elbette sonuçta AMD 2. sırada ki çip üreticisi hepsi de APU sistem.

Güncel liste derken neyin günceli senin hayal dünyanın mı? Daha AMD 5070 Ti'yi geçecek kart yapamıyor. Yüksek işlem derken AMD 3 yıllık 4090'ı geçememiş daha neden bahsediyorsun acaba. AMD direktörü açıklama yaptı amiral gemisinde rekabeti bıraktık diye. Daha bundan bile haberin yok.

Newbie gamer derken de herhalde konsol sahiplerinin newbie gamer olduğunu anlatmaya çalışıyorsun. Doğru diyorsun tak çalıştır yapıyorlar sonuçta ve konsollar içerisinde AMD sistem var.

Güncel liste atayım sana bak yeşil takımın 3 yıl önceki amiral gemisi ile AMD'nin 2025 amiral gemisi. Fanboylukta daha çok yol kat etmen lazım önce gerçekçi ol sonra fanboy olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Büyük rekabet var gerçekten, AMD Radeon yazanlarda dizüstü ve APU sistemler yani masaüstü RX serisi değil. Tabii böyle olması tüketici için olumsuz durum.

sss.PNG

Son düzenleme:
AMD yıllar önce yaptı bu antlaşmaları. Ayrıca o kadar da olacak elbette sonuçta AMD 2. sırada ki çip üreticisi hepsi de APU sistem.

Güncel liste derken neyin günceli senin hayal dünyanın mı? Daha AMD 5070 Ti'yi geçecek kart yapamıyor. Yüksek işlem derken AMD 3 yıllık 4090'ı geçememiş daha neden bahsediyorsun acaba. AMD direktörü açıklama yaptı amiral gemisinde rekabeti bıraktık diye. Daha bundan bile haberin yok.

Newbie gamer derken de herhalde konsol sahiplerinin newbie gamer olduğunu anlatmaya çalışıyorsun. Doğru diyorsun tak çalıştır yapıyorlar sonuçta ve konsollar içerisinde AMD sistem var.

Güncel liste atayım sana bak yeşil takımın 3 yıl önceki amiral gemisi ile AMD'nin 2025 amiral gemisi. Fanboylukta daha çok yol kat etmen lazım önce gerçekçi ol sonra fanboy olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD istese 5090 seviyesinde kart üretir, giriş-orta segment pazara odaklanmak için üst segmentten çekildi. %10'luk pazar payı yerine ki 5090 alan birinin yüksek ihtimalle oyun ile alakası yoktur, üretkenlik için alıyordur ve NVIDIA bu konuda daha iyi. AMD'nin amacı pazar payının %80'ini almak.

AMD'ye bu soru sorulduğunda zaten verilen cevap şu:

PlayStation 5, bunun bize zarar verdiğini düşünüyor musunuz? 499 dolar. Yani, soruyorum, tepedeki kral olmak eğlenceli mi? Tekrar ediyorum, ölçek arıyorum. Çünkü ölçek elde ettiğimizde, geliştiricileri de yanımıza alırım. Bu yüzden, şu anda bir numaralı önceliğim ölçek oluşturmak, pazarın %40 ila %50'sine daha hızlı ulaşmak. Tam'ın [Toplam Adreslenebilir Pazar] %10'unun mu yoksa %80'inin mi peşinde olmak istiyorum? Ben %80'lik bir adamım çünkü AMD'nin yalnızca Porsche ve Ferrari alabilen kişilerin satın alabileceği bir şirket olmasını istemiyorum. Milyonlarca kullanıcı için oyun sistemleri inşa etmek istiyoruz. Evet, harika, harika, harika ürünlerimiz olacak. Ama bu stratejiyi denedik [King of the Hill]—gerçekten büyümedi. Atı bu king of the hill stratejisini denedi ve pazar payı bir nevi... Pazar payı oldu. Doğru sistem fiyat noktasında en iyi ürünleri inşa etmek istiyorum. Bu yüzden, fiyat noktasını düşünün; lider olacağız."

AMD'nin 9070XT ekran kartı en tepe modeli olabilir ama, amaçları bir önceki serinin amiral gemisi olan 2000 dolarlık 4090'a rakip çıkartmak değil. Hemen hemen her kullanıcının ulaşabileceği daha uygun bir fiyata 4K oyun oynatabilen bir kart çıkartmak. Rakip olarak da 4090 değil 5070 Ti'yi aldıklarını 9070XT tanıtımında söylemişlerdi. Biz %3 daha düşük performans sunacağız ama, 750 dolar yerine 600 Dolar'a alacaksınız bu kartı demişti. Ayrıca overclock yaptığınızda 5070 Ti'den %2 daha iyi olacak diye de eklemişlerdi. Yani çok daha ucuza aynı performansı elde edeceksiniz. Genel kullanıcıya yönelik kart çıkarttılar. Bu yüzden 4090 ve 5090 gibi karşılaştırıp AMD yapamıyor edemiyor demek akla mantığa sığmaz.

Bu yazdığın yorumlardan fanboy olduğunu belli etmişsin. Ne adil bir karşılaştırma yapmışsın ne de saygılı bir cevap vermişsin. AMD olmasaydı RTX 5060, 300 dolar msrp yerine 450-500 dolardan çıkardı. Gömmek yerine eleştirsen kullanıcılar için daha faydalı olur.

9070 5070 gibi kartlari alma imkanim yok. 30-35 arasi bir sistem toplayicagim RX7700 falan olabilir gibi 12 GB versiyon.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı