AMD vs NVIDIA

AMD yıllar önce yaptı bu antlaşmaları. Ayrıca o kadar da olacak elbette sonuçta AMD 2. sırada ki çip üreticisi hepsi de APU sistem.

Güncel liste derken neyin günceli senin hayal dünyanın mı? Daha AMD 5070 Ti'yi geçecek kart yapamıyor. Yüksek işlem derken AMD 3 yıllık 4090'ı geçememiş daha neden bahsediyorsun acaba. AMD direktörü açıklama yaptı amiral gemisinde rekabeti bıraktık diye. Daha bundan bile haberin yok.

Newbie gamer derken de herhalde konsol sahiplerinin newbie gamer olduğunu anlatmaya çalışıyorsun. Doğru diyorsun tak çalıştır yapıyorlar sonuçta ve konsollar içerisinde AMD sistem var.

Güncel liste atayım sana bak yeşil takımın 3 yıl önceki amiral gemisi ile AMD'nin 2025 amiral gemisi. Fanboylukta daha çok yol kat etmen lazım önce gerçekçi ol sonra fanboy olursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Büyük rekabet var gerçekten, AMD Radeon yazanlarda dizüstü ve APU sistemler yani masaüstü RX serisi değil. Tabii böyle olması tüketici için olumsuz durum.

Eki Görüntüle 2496360

AMD'nin cevabı gelince görüşmek üzere.

kaynak

AMD'nin cevabı gelince görüşmek üzere.

kaynak

Gelse ne olur hocam yine aynı şekilde AMD daha düşük fiyata daha iyi performans verir isteyen kullanım alanına göre teknolojik özelliklerine göre tercihini yapar.

Yine NVIDIA teknoloji olarak market payı olarak bir adım önde olacak ve AMD daha düşük fiyatlarla kullanıcıların tercih etmesini amaçlayacak.

Sistem uzun zamandır böyle kolay kolay değişmez bizim yapacağımız işimize geleni almak olur kimse bir marka kazansın diye cebinden ekstra para çıkarmaz NVIDIA daha ucuz olsa sende NVIDIA alırsın herkes alır, öyle olsaydı piyasa dengesiz olurdu.

35 bin para harcayıp 7700XT tavsiye etmem. FSR 3'e mahkum kalırsın ve oldukça kötü görünüyor FSR. Alıp pişman olan çok var 2025 oyunlarında yükseltme mecburi oldu.

35 TL'lik sisteme ne alabilirim ki 9000 serisi alamam sadece o ekran karti neredeyse sistemle ayni para.

7700 XT alma. Ya 5060 Ti 16 GB ya da 9060 XT 16 GB al. Bu saatten sonra sıfır 7700 XT alınmaz.

5070 Ti 16 GB alabilsem AMD bakmam zaten.

35 TL'lik sisteme ne alabilirim ki 9000 serisi alamam sadece o ekran karti neredeyse sistemle ayni para.

5070 Ti 16 GB alabilsem AMD bakmam zaten.
Ya ekran kartı hariç sistem toplayıp 2.el 3080 Ti 12GB alacaksın ya da 9060 XT 16GB hazır sistem kovalayacaksın. 9060 XT sistemlerin 5060 Ti sistemlerden daha ucuz olacağını düşünüyorum o yüden beklemeye değer.

Gelse ne olur hocam yine aynı şekilde AMD daha düşük fiyata daha iyi performans verir isteyen kullanım alanına göre teknolojik özelliklerine göre tercihini yapar.

Yine NVIDIA teknoloji olarak market payı olarak bir adım önde olacak ve AMD daha düşük fiyatlarla kullanıcıların tercih etmesini amaçlayacak.

Sistem uzun zamandır böyle kolay kolay değişmez bizim yapacağımız işimize geleni almak olur kimse bir marka kazansın diye cebinden ekstra para çıkarmaz NVIDIA daha ucuz olsa sende NVIDIA alırsın herkes alır, öyle olsaydı piyasa dengesiz olurdu.
AMD'nin Ağustos ayında dünyayı sallayacağını biliyorum. Yeni kartları 9090 şimdiden 32GB VRAM'a sahip olacağı söyleniyor. Bazı söylentiler 64GB VRAM ile geleceği yönünde. Fiyat olarak NVIDIA'nın kartları gibi 2000 dolar seviyesinde olmayacakları kesin.

AMD'yi seviyorum çünkü insanları fahiş fiyat politikalarıyla bezdirmiyorlar. İnsanların Apple ve Nvidia gibi firmalardan uzaklaştığını görmek çok güzel.

Bu arada kullandığım PS5 Pro çoğu NVIDIA ekran kartından daha ucuz olmasına rağmen çok daha iyi performans vermekte.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı