Anadolu lisesi mi, imkanları iyi olan imam hatip lisesi mi?

SanoX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben lise tercihi yapacağım bu aralar tercih konusunda çok kararsızım, bunun için bu forumu tercih ettim. Şu an iki lise arasında kaldım. İlki yaşadığım şehrin en iyi Anadolu lisesi. Kadrosu olsun faaliyetleri olsun iyi bir lise keza YKS'de de öyle.

Diğer arada kaldığım okul ise bir Anadolu imam hatip lisesi ilk olarak okulun İngilizce hazırlığı var bu en önemli sebep ayrıca sınıflar 15 kişi olacak, YKS'de bu okulda başarılı yeni bir okul olduğunu da ekleyeyim.

Son olarak da bu okul tercih listesinde belirli yüzdelik dilim arasında öğrenciler ilk tercihini bu okuldan yana kullanırsa 1 aylığına yurt dışına dil eğitimine gönderecekmiş, benim de yüzdelik yetiyor. Ben imam hatip ortaokulu mezunuyum ve ortam açısından hiç memnun kalmadım. Ek olarak ailem biraz muhafazakar ve imamhatibe gitmem konusunda baskı yapıyorlar gerçekten çok kararsız kaldım. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Anadolu lisesinin gelmeme ihtimali biraz yüksek ikinci tercihlerde nakillerle gelebilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Din de öğretilmiyor, bu kadar yıl dini yanlış öğrettikleri için ön yargı oluştu zaten. Dinini araştırmak isteyen her türlü gider. İmam hatip okulları Kurana hakaret okullarıdır benim gözümde. İnsana dini yanlış öğretmek en kötüsü. Zaten öğrenmek isteyen araştırabilir.
Haklısın hocam ortaokulu imam hatipte okudum hayatımın en büyük pişmanlığıydı.

Anadolu'da Almanca İmam Hatip'te Arapça var. Onun dışında çok farkları yok, proje okuluysa ingilizce dersi de fazladır. Ekstradan 2 ders temel dini bilgiler veya fıkıh falan görürsün Arapça'nın haricinde. Türkiye'den gitmeyi planlamıyorsan Arapça'ya çok daha fazla ihtiyaç duyacaksın. Seçim senin.

Ne olursa olsun. Dini liselere gidilmemeli.
Ben ortaokuluna gittiğim için pişmanım LGS puanım tutsaydı eğer burda belkide ortalama bir fen lisesi kalitesinde İmam Hatip lisesi vardı orayıda düşünebilirdim ama dediğin gibi kaliteli dini okul bulmak zor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı