Anadolu lisesi mi, imkanları iyi olan imam hatip lisesi mi?

SanoX

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben lise tercihi yapacağım bu aralar tercih konusunda çok kararsızım, bunun için bu forumu tercih ettim. Şu an iki lise arasında kaldım. İlki yaşadığım şehrin en iyi Anadolu lisesi. Kadrosu olsun faaliyetleri olsun iyi bir lise keza YKS'de de öyle.

Diğer arada kaldığım okul ise bir Anadolu imam hatip lisesi ilk olarak okulun İngilizce hazırlığı var bu en önemli sebep ayrıca sınıflar 15 kişi olacak, YKS'de bu okulda başarılı yeni bir okul olduğunu da ekleyeyim.

Son olarak da bu okul tercih listesinde belirli yüzdelik dilim arasında öğrenciler ilk tercihini bu okuldan yana kullanırsa 1 aylığına yurt dışına dil eğitimine gönderecekmiş, benim de yüzdelik yetiyor. Ben imam hatip ortaokulu mezunuyum ve ortam açısından hiç memnun kalmadım. Ek olarak ailem biraz muhafazakar ve imamhatibe gitmem konusunda baskı yapıyorlar gerçekten çok kararsız kaldım. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. (Anadolu lisesinin gelmeme ihtimali biraz yüksek ikinci tercihlerde nakillerle gelebilir)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bende Müslüman'ım ama imamhatipler normal okulların kötü haline gelmiş. İflah olmaz abazan çocukların dindar ama bir fikri olmayan ailelerinin baskısıyla gittikleri için saçma sapan boş bir yere dönüşüyor. Çocuğun öğrenmesi gereken dini bilgiler yerine ezber ve Arapça öğretiliyor. Çocuğa kur'an ın türkçesini ve niye okuduğunu anlatmak yerine Arapça ezberlettikleri için çocuk sözde kuran okuyor ama ne okuduğundan gram haberdar değil.

Hocam hakkı yenmez son 1-2 senede istemeden dindar değil din düşmanı ve islam karşıtı birey yetiştiriyorlar sosyal medya ve bilgiye erişimin kolaylaşmasından dolayı

Hocam hakkı yenmez son 1-2 senede istemeden dindar değil din düşmanı ve islam karşıtı birey yetiştiriyorlar sosyal medya ve bilgiye erişimin kolaylaşmasından dolayı
Bunun sebebi bilgiye erişimin kolay olmasından değil, imam hatipteki hocaların cahil olmasından kaynaklanıyor bence daha çok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı